CEZAR Vloženo 18. Září 2011 Vloženo 18. Září 2011 (editace) Zdravím chlapi, Octavie 2001 1.9 TDI 66kw 4x4 185 000km - mám problém, téma na tohle jsem nenašel a nevím si rady. Odpoledne jsem se jel projet a během jízdy se mi rozsvítila rezerva ( dojezd byl 70 km na pal.pc ), jel jsem dál, sjel na pole, párkrát udělal kolečko na zkoušku 4x4 a jel asi 10 km zpět....už jsem měl dojezd jen 50 km + - . Ráno jsem přišel do auta, chci nastartovat a nic...startér zatočil, motor jakoby chtěl už už naskočit ale jen sekundu a pak už jen točil startér naprázdno....dobil jsem baterku - nic. Připojeno na VAG - bez chyb. Dolili jsme 5 litrů nafty a pořád stejné. Při startování jde slyšet čerpadlo v nádrži jak chrochtá a v hadičce od filtru je 1/3 bublina - při nastartování se pomalu posouvala dál ale pak vyjela zpět na vrchol hadičky - po dolití nafty a startování zmizela. Zkoušeli jsme tak 30x nastartovat, baterii už znova nabíjím a nejede to, pořád stejné úplně bezezměny. Napadlo nás: - málo nafty - dolili jsme 5l - zavzdušněné ( málo paliva, úhel nádrže při startovaání mííírně zadek níž ) - jel jsem na rezervu, mohlo to nabrat nějký bordel a zaprasil se mi filtr - nebyl zatím měněný od koupi auta ( 3 týdny ) - volnobežka startéru - motor se ovšem protočí zezačátku, takže to asi ne Další nápady nemáme, VAG nic nenapsal - ráno zkusím pojistky, relé 109 a klapku EGR podle toho co jsem se tady dočetl. Opravdu doufám, že je to ten ventil...mám už tak problém se zadním diferenciálem a haldexem - strašně hučí, nechci další problémy. Pokud někdo ví co s tím může být, prosím o radu - díky moc Editováno: 18. Září 2011, autor: CEZAR Citovat
Wojnar Vloženo 19. Září 2011 Vloženo 19. Září 2011 (editace) Při startování jde slyšet čerpadlo v nádrži jak chrochtá 1.9 TDI nemá čerpadlo v nádrži. Jestli tam něco chrochtá, pak je sání ještě nad hladinou nebo těsně na hladině. Dolij ještě víc nafty. EDIT: Aha, tak 4x4 má jakoby dvojitou nádrž a čerpadlo na přečerpávání. Nicméně dolij ještě víc nafty. Editováno: 19. Září 2011, autor: Wojnar Citovat
CEZAR Vloženo 19. Září 2011 Autor Vloženo 19. Září 2011 a jak je možné že jsem dojel v pohodě na parkoviště? to mi poslední kapka došla až přesně na parkovišti? nějak mi nedává smysl že by to bylo palivem Citovat
Wojnar Vloženo 19. Září 2011 Vloženo 19. Září 2011 (editace) Jednou to dojít muselo . Třeba jak jsi jel tak se houpala nafta v nádrži a furt to nějak stačilo nasávat. Když jsi stál, auto je trochu z kopce a sací hadička spolehlivě nad hladinou. Sám píšeš: Napadlo nás: - málo nafty - dolili jsme 5l - zavzdušněné ( málo paliva, úhel nádrže při startovaání mííírně zadek níž ) Nevím, prostě přemýšlím "nahlas". Dolej víc nafty, třeba dalších 10 litrů, a pak laboruj dál. Dřív to nemá smysl. Editováno: 19. Září 2011, autor: Wojnar Citovat
CEZAR Vloženo 20. Září 2011 Autor Vloženo 20. Září 2011 Tak nakonec to byla ta klapka u toho EGR ventilu. Dolili jsme palivo a mrkli na klapku a byla zaseklá...okamžitě se mi ulevilo. Rozdělali jsme to a vyčistili to pomocí spreje a hadry a je to ok. Palivo je aspoň dolito...rovnou půl nádrže :-) Díky za pomoc Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.