marek.88 Vloženo 19. Září 2011 Sdílet Vloženo 19. Září 2011 Ahoj, nenašel jsem že by se tu něco podobného řešilo, a proto vás žádám o radu. jedná se o OCT II 1.9 TDI PD, najeto 170 000. motor běží, startuje, ALE na vonoběh občas poškubával(nic závažného, bylo to jen lehce. jel jsempo dálnici, a začalo v motoru ,,bouchat,, je to takový dunivý výrazný zvuk, napadlo mi že to budou vstřiky, ale to by bylo trošku méně výrazné, motor kope zpět do sání, když přiložím ruku na hadici, uplně pulzuje. s totáčkama se bouchání zvyšuje. odborník na motory mi řekl že to vypadá na ventil, sundal jsem hlavu, a na ventilech neni viditelné poškození, neprotékají(nijak hodne) jen dělají mapy... písty jsou 3. a 4. lehce poškozené, jsou v nich lehké důlky (né v prostoru ventilů). dále jsou vidět v pístech malinké rýhy od ventilů, ale opravdu nepatrné... na pístech se mi zdá dost velká vodorovná vůle (nevím jestli to tak má být) svislá není. rozvody při rozebírání byly na značkách, kladka správně napnutá. na lopatkách turba (tam kde se honí čerstvej vzduch) jsou poškozené lopatky,uštíplé nejsou prasklé taky ne... jen hrany (jakoby to někdo roztočil a hodil tam šroub...) děkuji za odpovědi, zítra zkusím dát foto, a nové info když na něco přijdem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 19. Září 2011 Sdílet Vloženo 19. Září 2011 to foto bude najlepšie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek.88 Vloženo 19. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 19. Září 2011 zítra to zkusím nafotit a hodit to sem., uvidíme co uvidíte :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek.88 Vloženo 21. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 21. Září 2011 (editace) :-) omlouvám se včera sem to nestihl, a taky se omlouvám za kvylitu foto, foceno telefonem a blbé světlo.... no tak se mi ulevilo že sem se dopátral závady.... akorát ještě nevim, jestli mam měnit i vačku, nejsem tak zběhlej abych koukl a věděl.... Editováno: 21. Září 2011, autor: marek.88 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 21. Září 2011 Sdílet Vloženo 21. Září 2011 hmmm ..no kvalita fakt nič moc vidím,že na 4.válci poškodé zdvihátko a riadne a ostatné asi tiež majú svoje za sebou..čo sa týka vačky podľa tej nekvalitnej fotky,tak VYMENIŤ určite Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek.88 Vloženo 21. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 21. Září 2011 (editace) tak to mam zase vyděláno :-) jo zdvihátka jsou v prde.. všěchny, nebo většina, ale když už to mam dole tak vemu všechny. zítra vemu šéfovy foťák a pořídim pořádné foto... no levná oprava to nebude, nové zdvihátka, těsnění hlava, těsnění vlastně všechny, možná vačku, šrouby, atd..... jo ještě musí turbo do repasu :-) taky nemalá položka... Editováno: 21. Září 2011, autor: marek.88 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek.88 Vloženo 22. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2011 ještě mam otázečku co je lepší, nová neorigo vačice nebo koupit nějakou jetou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Září 2011 Sdílet Vloženo 22. Září 2011 môj názor: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/038109101r-vackovy-hridel-vackova-hridel-fabia-fabia-2-roomster-octavia-octavia-2-superb-superb-2.html ale každý môže tvrdiť niečo inšie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek.88 Vloženo 22. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2011 (editace) môj názor: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/038109101r-vackovy-hridel-vackova-hridel-fabia-fabia-2-roomster-octavia-octavia-2-superb-superb-2.html ale každý môže tvrdiť niečo inšie taky jsem na to koukal, ale zdá se mi že za tu cenu je to nebude origo.... přijde mi to jako FEBI (podle ceny) přece jen origo stojí kolem 20. jěště jestli by si mi prosím nepomohl s hledáním, nemohu nikde najít šály, šrouby hlavy, pokud možno origo, za rozumnou cenu (1.9 TDI PD 77Kw) zítra tam zavolam a poptam se... Editováno: 22. Září 2011, autor: marek.88 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miskoos Vloženo 22. Září 2011 Sdílet Vloženo 22. Září 2011 Ved predsa tu maju vsetko a za dobre cenyMy link Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 22. Září 2011 Sdílet Vloženo 22. Září 2011 (editace) vacku bych sehnal jedine origo, klidne jetou.. zadnou febi nebo jinou druhovyrobu Zdvihatka vymenit taky vsechny a dej si pozor at sezenes primo pro PD motory ty maji snad tvrdsi tu pracovni plochu co se ti prodrela. Jinak ostatni veci jako saly, adt sezenes bud u skodovky a nebo jak tu nekdo psal u cc-dilu mam pocit ze nikdo jiny to nedela Editováno: 22. Září 2011, autor: jakub benes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek.88 Vloženo 22. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2011 Ved predsa tu maju vsetko a za dobre cenyMy link to jo, ale není tam výrobce, a co já vim kdo to bouchá? do toho se mi moc nechce, když nevim značku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek.88 Vloženo 22. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2011 vacku bych sehnal jedine origo, klidne jetou.. zadnou febi nebo jinou druhovyrobu Zdvihatka vymenit taky vsechny a dej si pozor at sezenes primo pro PD motory ty maji snad tvrdsi tu pracovni plochu co se ti prodrela. Jinak ostatni veci jako saly, adt sezenes bud u skodovky a nebo jak tu nekdo psal u cc-dilu mam pocit ze nikdo jiny to nedela u cc jsem šály právě nenašel, zdvihátka jsou obědnaný všechny nový a origo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 22. Září 2011 Sdílet Vloženo 22. Září 2011 to jo, ale není tam výrobce, a co já vim kdo to bouchá? do toho se mi moc nechce, když nevim značku... ccdily delaji jak origo tak cinu ci jinou druhovyrobu Zvedni telefon a zeptej se jich na vyrobce, cena je pekna. Jinak bral jsem od nich par veci a zatim spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 22. Září 2011 Sdílet Vloženo 22. Září 2011 u cc jsem šály právě nenašel, zdvihátka jsou obědnaný všechny nový a origo... taky sem tam koukal na PD 77kw jsem nenasel pouze na starsi pd, takze jedine origo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 22. Září 2011 Sdílet Vloženo 22. Září 2011 jen za zvedavosti kolik mas najeto?? co lejes za olej a po kolika menis.. diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek.88 Vloženo 22. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2011 (editace) jen za zvedavosti kolik mas najeto?? co lejes za olej a po kolika menis.. diky najeto 170 tis, auto mam asi dva měsíce, takže nevim jak se staral majitel předemnou, ale asi moc ne , já dal, HELIX DIESEL PLUS VA , teď bude vlastně motor po takovej menší generálce, nové, rozvody, vod. pompa,zdvihátka, vačice, těsnění, svíčky, alej, filtry, šály, a ještě nějaké drobnosti se asi najdou.... jinak zítra tam brnknu a uvidim co mi poví.... Editováno: 22. Září 2011, autor: marek.88 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Září 2011 Sdílet Vloženo 22. Září 2011 http://forum.skodahome.cz/topic/108286-dily-skoda-pouze-original-prosimptejte-se/page__pid__1515732#entry1515732 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek.88 Vloženo 23. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 23. Září 2011 Tak je vše obědnáno, dnes by to mělo dorazit. Vačka je od stejného výrobce jako je tam origo, snad to bude dobrý. zítra můžuzačít pomalu skládat. doufam že už to bude OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek.88 Vloženo 28. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 28. Září 2011 prosim ještě o pomoc, potřeboval bych zjistit kat. číslo šroubu co drží vahadla, děkuji za pomoc. jo a nové turbo mam vyhlídnuté za 13t. je to dobrá cena, nebo víte o něčem lepším Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 28. Září 2011 Sdílet Vloženo 28. Září 2011 038 103 714 A → šroub lícovaný M8x90 → 8 kusov Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek.88 Vloženo 28. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 28. Září 2011 jo, děkuji moc, nemohl jsem ho najít, už je obědnán. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 28. Září 2011 Sdílet Vloženo 28. Září 2011 tvoj prípad: niečo na prečítanie http://www.cz.motofocus.eu/technika,6903,jak-zabranit-predcasnemu-opotrebeni-nove-vackove-hridele-a-cylindrickych-zdvihatek.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek.88 Vloženo 29. Září 2011 Autor Sdílet Vloženo 29. Září 2011 (editace) tvoj prípad: niečo na prečítanie http://www.cz.motofocus.eu/technika,6903,jak-zabranit-predcasnemu-opotrebeni-nove-vackove-hridele-a-cylindrickych-zdvihatek.html koukal jsem , a postupu se držím, vše pořádně mažu, a udržuji v čistotě. Editováno: 29. Září 2011, autor: marek.88 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krpes Vloženo 29. Září 2011 Sdílet Vloženo 29. Září 2011 a mužu se zeptat kolik ta sranda stála Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.