Přejít na obsah

Nezaávislé topení WEBASTO relé


Radececek

Doporučené příspěvky

Třeba se mýlím,ale nedávno jsem si zapojoval sám starší Webasto.Schema jsem dostal od prodejce a sám jsem si sehnal origo zapojení ve Weabastu a na obou postupech je jen jedno relé viz.schema.Není náhodou název IPC modul vzletný název pro obyčejné relátko?

Já jsem použil obyčejné,které jsem našel v šuplíku,cena cca 50,-Kč.

ale jak jsem psal,třeba je ještě jiné zapojení.

post-655-0-33294500-1321645647_thumb.jpg

post-655-0-22475800-1321645944_thumb.jpg

Editováno: , autor: mikl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

klasické relé jde použít jen pro climatic nebo topení, ale pro climatronic potřebuješ IPCU modul, který má v sobě nastavené MHz podle kterých se točí ventilátor, ten je právě ovládaný na základě kmitočtu od panelu a ty ten signál musíš nějak vygenerovat.

Cenu co jsem uvedl, tak byla včetně kabeláže, bězné nastavení modulu pro OII je tuším 400MHz, osobně bych dal spíš 300MHz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za info,ale co získám navíc tím modulem?jak jsem psal,mám zapojeno takto,s obyčejným relátkem.Po sepnutí hodin,nebo za zapnutí mobilem,se mi nastaví na climatroniku režim HE,ofuk se nastaví na přední okno a pustí se ventilátor.

Třeba to mám blbě,postupoval jsem podle návodu prodejce .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem psal,netuším,zda moje zapojení je správně a hlavně,jestli je shodné se zapojením s kabeláží Webasto.Já kupoval starší topení a dostal pár informací od člověka,který mi to prodával.Z vlastní iniciativy jsem se pokusil sehnat další informace k zapojení a sehnal přímo ve Webastu od servisáka návod včetně schema zapojení.Rolbař je elektriář a určitě ví o čem píše.mně samotného by zajímalo,co vše ten modul IPC umí navíc proti zapojení,které mám já.

Jinak já koupil ovládání GSM,není to orig Webasto,ale umí nastavit dobu vytápění a spustit topení pouhým prozvoněním mobilem.také můžu ovládat spínacími hodinkami.

post-655-0-31233300-1321648401_thumb.jpg

post-655-0-32053500-1321648422_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

on asi největší rozdíl je, že tu Mikle píšeš o OI, ale toto je sekce OII, OII má jinak větrák, tam už není panel do kterého jde přitáhnout jeden drát z webasta a on se sám pustí a ještě dodělat relé na klopení napájení ventilátoru. Takto to šlo u staré báze climatroniců.

Na OII je nutný ten IPCU modul, bez něj to nejde

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím,

mám nezávislé topení a odešlo mi relé, které spína, aby šel teplý vzduch do kabiny... je umístěno pod volantem. nevíte kde to sehnat? Nebo neřešil někdo opravu?

Díky

ahoj

vyrábím kromě té GSM dálky , co má mikl také IPCU pro climatronic v OII cena je 800,- navíc nepotřebuješ k nastavení webasto diagnostiku ,otáčky nastavíš trimrem

to Rolbař je to 400Hz , v manuálu od Webasta píšou bludy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, chalani mam v aute O II 2.0 TDI CR 103kW dostavbu Webasto a pri opustani auta musim vzdy prepnut na ofuk celneho skla, vy pisete ze vam to NT ovlada samo climatornic to znamena zem ichyba ten IPC modul? Otacky ventilatoru si to nejakym sposobom riadi samo ale ten climatronic to neviem ovladat.

Dik za rady.

PS: JA tomu prd rozumiem, ale ked mi napisete co a ako tak zajdem do Webasta nech mi to domontuju ak mi to tam chyba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

Ahoj chalani.mam OII a chcu sa optat kde sa nachádza kurenie Webasto.je to origo.bolo mi povedané že je odpojené tak chcem zistit co sa da odpojit.aby sem to znovu zapojil a dal to do chodu.da sa ovladat kurenie aj bez DO nejak ve vnutri auta?dik

Editováno: , autor: Robko78
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím.chcu oslovit rolbaře.čítal sem že máš skušenosti z NT Webasto.mam OC II kombi 4*4 77kw,2007 pred fc.topení origoš montáž.bohužel nejde je odpojené.chcel sem zistit proč tak sem písal do Vista car Hodonín(bylo tam koupeno,i servisované)kvuli tomu.odpovedel mi že je vadné obeh.čerpadlo na vodu a dávkovací čerpadlo nafty a že byla demontovaná poistka a NT bylo odhlášeno ze systému.a že obeh.čerpadlo stojí 2350 a na naftu 5710 bez dph, to mi poslal z Vista car-u.bral sem to z firmy ale znám toho kluka co s tím jezdil a tem mi rekel že by stála oprava kolem 3500kč.tak nevím co s tím.dalo by sa nejak zistit co a jak?dekuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...