Přejít na obsah

vibrace a rachtání na volnoběh při studeném motoru O2 1,9 77kW


mjanulik

Doporučené příspěvky

zdravím,mám O2,r.v.2005 1,9 TDi 77kW,najeto poctivých 108000km a všiml jsem si ,že po nastartování studeného motoru a po 1-2 minut se na autě projeví mírné vibrace a v motoře se objeví takový rachotivý zvuk,který po zmakčnutí spojky zmizí a po spuštění pedálu se opět objeví,po zahřátí na provozní teplotu je vše ok,žádný zvuk,žádné vibrace.Zvuk vychází ze spoje motoru a převodovky.Pokud nastartuji studený motor a hned jedu,tak se tento problém neprojevuje a při teplém motoře se taky neprojevuje.Tak se chci zeptat zda to bude setrvák nebo to může být i něco jiného,ložiško apod.A pokud by to byl setrvák,tak zda je nutná výměna ihned nebo mám počkat,pokus se to v podstatě při běžném provozu zatím neprojevuje.Díky

JM

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

už jsem taky vyčetl kde co,tak to snad ještě nějakou dobu vydrží,výměna je docela slušný balík,cca 10000+ 2500 práce,uvidím co v létě,jen by mě zajímalo zda to mám nechat nebo to řešit,jsem totiž puntičkář a vše musím mít na autě na 200%,díky

Editováno: , autor: mjanulik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám naprosto stejný problém jako mjanulik, s tim rozdilem ze mam najeto 118000 (poctive), ale asi taky s tim jeste vyčkám, není to zatím taková hrůza že by auto nějak cukalo nebo tak, uvidíme v létě no. Taky bych to nejradši dal vyměnit, protože jsem opravdovej puntičkář, ale fakt že 12.000 dávat týden po tom co jsem měnil rozvody se mě nějak nechce :-/.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdarec,takže jsem začal zjišťovat co by stála oprava,takže komplet setrvák+spojka od 11000kč - do 25000kč (škoda servis,na cenu práce jsem zde už ani raději neptal ),jinak cená práce cca 2500kč a den práce,ale údajně by to mohl být jen vadný přítlačák,samozřejmě už je to v hodnější vyměnit komplet vzhledem k tomu,že to odchází dost často,dokonce i při malém počtu km,takže pokud se to nebude zhorošovat,tak počkám na teplo a pak uvidíme

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

Ahoj Mám problém u Okty mé dcery(jako já v podpisu, jen rok 2006 - MR2007), že po nastartování asi tak 3 sekundy se jakoby něco připne a začne to rachotit. Zvuk jsem nahrál sem, jen nevím, jestli to je dostatečně slyšet. Zvuk jde jako by zepředu. Viz obrázek.

Můžete prosím poradit, co by to mohlo být.

post-81408-0-50338500-1382285282_thumb.j

post-81408-0-33287400-1382285292_thumb.j

Editováno: , autor: PetrL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Povedlo se mi koupit novou komletní sadu za 4000 Kč ihned jsem vše vyměnil a zlepšení o 60 %,prostě dvouhmoty stojí za ho...no,Zákonitě tam musí být nějaká vibrace když ty dvě hmoty jsou na sobě volné jako kyž dám na sebe dva talíře a kolíbám stím horním. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příští týden jsem objednán na demontáž převodovky. Zatím dle servisu to vypadá skutečně na setrvák. Co bude dál se uvidí, až to  rozdělají. Jak tak koukám na ceny, tak to vypadá na hodně drahou záležitost(při výměně setrváku se dělá zrovna i spojka, ložisko a doufám, že ložisko v převodovce bude v pořádku, jinak k Sixtovi a to je další desítka).

Pak se zase ozvu. Pokud se podaří, nafotím i nějaké obrázky a dám je sem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Moc o tom nevím, jen to že snad existujou pro tento případ ještě dvě větší ložiska, podle toho, jak velká vůle tam je, jak hodně je to vyhoblované. To ložisko tam totiž není zalisované a může se pohybovat. Pak záleží na tom, jak velká vůle se tam vytvoří a podle toho se tam dá to větší ložisko. Takhle nějak mně to mechanik vysvětloval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je ložisko volné ve skříni,tak určitě není větší ložisko ale dávají se tam podložky což je na chvíli a není to řešení.Dává se tam pouzdro a již se tato závada neprojeví,Píše o tom i p.Sixta a já osobně jsem si to u něho nechal dělat.Odkaz je zde:

http://www.prevodovky-sixta.cz/index.php/opravy-mechanickych-prevodovek

Editováno: , autor: Pavel 5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...