Přejít na obsah

Led Denne svietenie -pre inšpiraciu


mexican2703

Doporučené příspěvky

Podle odpovedi ty zarovky vyhovuji z hlediska elektromagneticke kompatibility, tzn. muzou se napojit na elektroinstalaci ve vozidle a nebudou zpusobovat problemy - ruseni a podobne. Ale po opticke strance nejsou stejne jako obyc. zarovka a o to tu hlavne jde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo ta odpověď prodejce je rafinovaně zavádějící a vede k myšlence bezproblévého používání, ale to je velký omyl. Stačí už jen ta maličkost, že do konkrétního světla namontuješ zdroj světla který není výrobcem předepsán a schválen, no dále už nemusíme řešit tu zavádějící odpověď dealera, která tě svede na jinou kolej !! Takže to nejde !!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

YO to je princip denniho sviceni. Je to pouze na jizdu za nesnizene viditelnosti, takze na budiky vidis. Jakmile je snizena viditlenost i prez den, tak mas povinnost rosvitit standardni osvetleni vozu, coz hodne ridicu-pitomcu nedela a pak se desne divej, ze jim nekdo vleti do zadku :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 6 měsíců později...

Ahojte, 

 

vzhledem k tomu, že jsem teď taky řešil denní svícení, tak Vám tu přihodím pár mých poznámek.

 

Celou věc jsem řešil jak se známým, který dělá u dopravní policie, tak s technikama na STK.

 

Co se týče denního svícení do mlhovek - například u FII před FL - na STK jim to je jedno, pokud je na žárovce vyražená homologace, popřípadě DRL. Policií to už jedno není, protože jak už psal někdo výše, mlhovky jsou výrobcem vyrobeny pro jiný typ žárovek. A taky v mlze Vás poté můžou pokutovat, že nemáte mlhovky, které jsou na autě patrné, zapnuty. Nicméně vše záleží na tom, na jakého policistu narazíte.

 

Nakonec jsem vše vyřešil klasickým denním svícením. U těchto a jim podobných světel MUSÍ být na plastu před žárovkami (tzn na průhledné části) vyražen kód homologace nebo DRL. Taky by měly správně být s funkcí automatického zhasnutí při rozsvícení parkovacích, potkávacích světel...

 

Nicméně potkávám často různé experty, co si třeba otevřou světlo a nalepí do něj obyč led pásek - měl to tak můj známý a při kontrole musel buď na místě závadu odstranit, nebo platit nemalou pokutu - nemluvě o tom, že světla po otevření ztrácí význam slova homologace... ;)

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...

crazyduke dějuji za odkaz nenapadlo by mě že to jsou ledky každá zvlášt .... jestli bych tě ještě mohl poprosit jestli máš nějaké foto jak jsi to montoval abych měl inspiraci nechci nějak zasahovat do plastů, tím jsem si už prošel u fabie díky popřípadě můj emai lukas513@centrum.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...