HjM Vloženo 26. Červen 2012 Sdílet Vloženo 26. Červen 2012 (editace) Zdravím, nevíte někdo, jestli jde nějak nastavit palubní počítač (bez maxidotu), tak aby po vytažení klíče ze spínací skříňky a uzamčení auta přes DO úplně zhasl displej palubního počítače. Mně tam pořád zůstávají viditelné hodiny a stav tachometru. (Roomster r.v. 2009 MR 2010 předface). Díky za všechny názory. dneska jsem čistil auto a všiml jsem si, že se po chvíli ten displej vypnul, je to předface MR 2008, s palubním PC bez MaxiDotu, tak nevím, asi to tak funguje i u předface aut, nikdy jsem si toho nevšiml Editováno: 26. Červen 2012, autor: HjM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirda85 Vloženo 21. Březen 2013 Sdílet Vloženo 21. Březen 2013 Ahoj všem, nechce se mi zakládat nové téma, ale mám dotázek. Máme doma socku Fóbii (1,2 12V, ambiente / 2007), budíky jen s PP - postrádám absenci ukazatele na teplotu chladící kapaliny. Existuje způsob jak to dodělat bez většího zásahu do vozidla, nešlo by třebas rozchodit na PP?? Předem díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 21. Březen 2013 Sdílet Vloženo 21. Březen 2013 Nejde, tady pomuze jen vymena na maxika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 21. Březen 2013 Sdílet Vloženo 21. Březen 2013 Nebo dát měřicí čidlo na hadici a na palubku displej, případně použít mikropočítač schopnej dekódovat data běhající po CAN-bus - dá se to koupit, akorát je to docela drahý: http://www.scangauge.cz/ . Jde o to, že čidlama je osazenej každej motor a ŘJ s nimi pracuje, akorát palubní deska beez Maxíku má oškubanou verzi a nezobrazuje tak třeba právě tuhle teplotu - takže se to dá vyčíst ze sběrnice a zobrazit i jinde... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirda85 Vloženo 21. Březen 2013 Sdílet Vloženo 21. Březen 2013 Umíte potěšit pánové :-D No ta krabička by byla asi good, ale spíš rozmyslím nějaké jeté budíky asi. V první řadě zkusím kouknout na teplotu přes VAG až někoho seženu, mám jen KKL Jde mi jen za jak dlouho se motor ohřeje na provozní teplotu v mrazu, že bych to měl někde uvařit toho se nebojím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
playback Vloženo 12. Květen 2013 Sdílet Vloženo 12. Květen 2013 Tak dneska jsem se díval do návodu a na straně 17 se říká, že multifunkční ukazatel (MFA) zobrazuje teplotu oleje. Ale ať se snažím jak chci, tak tam teplotu oleje nemůžu dostat. Kde je chyba? V návodu? Roomster 1.4 16V, 2011 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 13. Květen 2013 Sdílet Vloženo 13. Květen 2013 Olej ukazuje pouze MultiFunkční Ukazatel označovaný MaxiDot - ten obyčejnej to neumí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 já mám dojem, že u verzí po faceliftu to umí i ten základní PP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effin Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 Mám F2 fc 1,2 12V 51 kw a teplotu oleje maxík neukazuje. Asi to bude jenom na Tsi standartně ukazovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 Asi záleží na tom jestli má motor snímač teploty oleje. Bývá společný s hladinovým snímačem (G266) a osazuje se asi jen do vozidel s prodlouženým servisním intervalem. To mám já a teplotu oleje mě maxík ukazuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 Takže v manuálu na FII od 05/2013 je již teplota oleje zakomponovaná i do "obyčejného" palubního počítače, neboli Multifunkčního ukazatele. Jinak v roce 2010 u faceliftu je zobrazení teploty oleje možné jen na MaxiDOTu, neboli Informačním displeji. Na mé služební FII FL 05/2010 to maxík ukazuje, mám ale za to, že má z výroby pevný servisní interval. Ověřím to zítra.Effine - zkoušel jsi tu teplotu oleje navolit? Protože na MaxiDOTu si můžeš nastavit, které údaje se ti budou zobrazovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 Pawouk: Jseš si jist, že to jde navolit i u Fabie? Mám za to, že úpravy a nastavování pomoci maxiku jde až u Oktávek. Já ve Fabii nikdy nic kde by se dalo něco nastavit nenašel . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 Ano,na MaxiDOTu u Fabie si můžeš zvolit, co ti bude zobrazovat. Pozor, neplést s nastavováním různých funkcí vozu v položce Komfort a Světla (tyto u Fabie nejsou), jako například denní svícení atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 Aha, tak to jsem domotal 2 věci dohromady, omlouvám se .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 V pohodě, stačí se začíst do návodu. Můžeš si nastavit třeba zobrazování informací z rádia, telefonu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 Pawouk - usuzuji podle toho, že ve schematech je vždy snímač G266 (teplota a hladina oleje) opatřen hvězdičkou, a poznámkou že je jen u prodlouženého intervalu. A jiný teplotní snímač oleje jsem u žádné verze motoru nenašel. Jestli jsem teda hledal dobře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 jj, já jestli nezapomenu, tak se zítra podívám u Fabie do servisní knížky, co tam mám za kód servisního intervalu. Ale mám za to, že je fakt pevný - na výměny jezdím po 15 000 km (zrovna zítra jedu na servis po 60 000 km). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-talker Vloženo 14. Květen 2013 Sdílet Vloženo 14. Květen 2013 Teplota oleje je u vsech FII face, Rapid, ovsem jestli to zobrazuje kombik je vec druha. Pokud vam ukazuje "radce" razeni - akualni zarazeny stupen a kdy jak preradit, tak by mela byt v nabidce i teplota oleje. Pokud se nepletu neplati to pro HTP. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Květen 2013 Sdílet Vloženo 15. Květen 2013 Takže v servisní knížce mám QG2 = pevný servisní interval a MaxiDOT ukazuje teplotu oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 15. Květen 2013 Sdílet Vloženo 15. Květen 2013 Tak takhle to mají popsáno ve schematech u všech motorizací. A schemata mám od 12/2006 až po 9/2012. Tak to asi nebude pravda a dávají ho všude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 15. Květen 2013 Sdílet Vloženo 15. Květen 2013 Čidlo na teplotu oleje je skutečně všude, pracuje s ním ŘJ mooru a jeho signál je v souboru dat "běhajících" po CANu - jde spíš o to, jestli ho elektronika obsluhující displej na palubce je nebo není "líná" dekódovat a zobrazit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effin Vloženo 16. Květen 2013 Sdílet Vloženo 16. Květen 2013 Takže v manuálu na FII od 05/2013 je již teplota oleje zakomponovaná i do "obyčejného" palubního počítače,neboli Multifunkčního ukazatele. Jinak v roce 2010 u faceliftu je zobrazení teploty oleje možné jen na MaxiDOTu,neboli Informačním displeji. Na mé služební FII FL 05/2010 to maxík ukazuje,mám ale za to,že má z výroby pevný servisní interval. Ověřím to zítra. Effine - zkoušel jsi tu teplotu oleje navolit? Protože na MaxiDOTu si můžeš nastavit,které údaje se ti budou zobrazovat. Zkoušel a není v nabídce. Mám tam radio i telefon a upozornění na zimní pneu ale teplota tam není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Květen 2013 Sdílet Vloženo 16. Květen 2013 Ani když otevřeš Set Up (Nastavení) a navolíš položku Údaje MFD - tam se nastavuje, který z údajů PP chceš zobrazit (kromě teploty oleje třeba i okamžitou rychlost)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 16. Květen 2013 Sdílet Vloženo 16. Květen 2013 Ekkare a myslíš že dávají všude stejný, s tím hladinovým snímáním? Jak už jsem psal, ve schematech uvádějí jen ten G266 - hladinový a teplotní. Mě to jednou zablblo. Psalo to, že mám zkontrolovat olej. A byl v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Květen 2013 Sdílet Vloženo 16. Květen 2013 V Etce jsem našel toto (žlutě označené to je pro HTP, zeleně pro 1,4 16V a 1,6 16V + 1.2 TSI): Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.