Přejít na obsah

Emise Do dílny! OII 1.9 TDI PD


Honza10

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj,

 

mám stejný problém. OII, 1,9 TDI, motor BKC (tzn. EGR ventil ovládaný podtlakem, klapka elektronicky). Rozsvítila se kontrolka, maxidot "Emise, do dílny" Výpis z diagnostiky: zjištěna závada: "16785 P0401 000, Systém zpětného vedení výfukových plynů, Prostupnost příliš nízká, sporadická závada". Prý EGR ventil. Takže jsem ho vyndal, včetně klapky, vyčistil a vrátil zpět (viz. fotky). Dal jsem auto do servisu, nechal jsem smazat chybu (+ ještě vyměnili žhavící svíčky 2 a 4 válce, protože diagnostika mi ukázala i tuhle chybu, tak to rovnou vyměnili) a asi 30 km to bylo ok. Teď se ale opět kontrolka rozsvítila. Takže co teď???

 

Klapka - když sem sundal hadici vedení vzduchu a nastartoval, tak při vypnutí motoru se klapka normálně zavřela, takže kabeláž, motorek i klapka samotná by měla být v pohodě.

 

EGR ventil - po vyčištění jsem zkoušel pomocí kombinaček jestli lze ventil otevřít a šlo to, samozřejmě trochu hůře protože jsem neudělal podtlak

 

+ NAVÍC - PŘIJDE MI, ŽE KDYŽ SI PŘÍMO PŘIVONÍM K VÝDECHU KLIMATIZACE U DVEŘÍ, CÍTÍM JAKOBY VÝFUKOVÉ SPLODINY, JE TO MOŽNÉ???

 

Díky za reakce. Jirka

post-23037-0-50930200-1382119585_thumb.j

post-23037-0-59492200-1382119595_thumb.j

post-23037-0-31705100-1382119614_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, tak jsem si po vyčištění nechal odstranit závadu v servisu pomocí diagnostiky a závada se po několika kilometrech opět objevila. Tak nevím kde je chyba. Je možné že je fakt špatný ventil. Máte někdo zkušenost se zaslepenim? Případně zaslepenim na Kladně u powertuning? Co ten možný smrad spalin které možná cítím? Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj,

 

mám podobný problém, bohužel příčinu co mám jsem tady nikde nenašel. Mám 1,9 TDi PD, kod motoru BJB. Před časem se mi rozsvtila kontrolka motoru - vrtulník a hláška Emise do dílny. Po čase to zmizelo, auto jelo normálně. Asi po týdnu se opět rozsvítila. Občas svítí a auto jede normálně, občas nesvítí a auto nejede - po sešlápnutí plynu skoro žádný akcelerace a motor mi přijde více hlučný. Měl jsem to napopjený a hlásilo to tři chybi... čidlo polohy vačkového hřídele, špatný tlak v sacím potrubí a nějaký snímač nadmořské výšky/tlaku. Je mi divné, že by odešly dvě-tři čidla najednou. Může mít čidlo polohy vačkového hřídele vliv na chyby na zbývajících čidlech. nechci zbytečně měnit všechny. Pak jsem ještě zpozoroval, když auto funguje a přidam plyn a rychle uberu tak si to jakoby odfoukne... je to normální??? díky za rady M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám stejný problém, cca před rokem se mi tato kontrolka rozsvítila, tak jsem jel do servisu, kde mi řekli, že nejspíš bude vadný egr, ale po pravdě mi řekli, že to neví na 100% a že to taky může být zbytečná oprava. Byla to zbytečná oprava, protože egr byl jak nový. Mimo jiné proměřily i všechy dráty a všechny byly v pořádku. Jel jsem do dalšího servisu (porše brno) a tam mi řekli něco podobného, prý to může být ovládací klapka erg, ale že to zase není na 100%. V dalším servisu (v Araveru) mi řekli, že je špatný průchod výfukových plynů, ale že taky přesně neví, že bych tam musel nechat celý den nastarované auto a oni by ho pozorovali (s tím jsem nesouhlasil). Místo toho jsem vyměnil vzduchový filtr a asi 2 měsíce (oproti běžným 14 dnům) byl klid. Až do tohoto víkendu, kdy se ta zas*raná kontrolka rozsvítila znova. Na chodu motoru jsem nepozoroval žádný rozdíl a nebýt toho, že chci auto po létě prodat, tak bych to vůbec neřešil, ale nechci někomu prodat auto s podobnou vadou (jinak je totiž vše v perfektním stavu) RV 2007, 1,9 77kw. najeto 121 tis, již jsem vyměnil pro jistotu rozvody, samozřejmě je pravidelně měněn olej, filtry, náplně atd.

Pokud tedy někdo ví, co by to mohlo být, byl bych rád, kdyby se ozval. Děkuji

 

no po dlhej dobre som spat. zavada vyriesena vymenou snimaca otacok motora a snimacom teploty motora. neviem ktory to sposoboval...mam iny problem ale o tom som spravil temu...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

tyto chyby mi vyhodila diagnostika. Je možné aby poslední závada způsobovala chybu prvních dvou? V pátek budu měnit čidlo vačky, pak dám vědět, je to pomohlo.

třetí chybu jsme smazali a zatím se znovu neobjevila. díky M.

 

P1592 (18000 000) Signál snímače nadmořské výšky/plnicího tlaku nesmyslný poměr, tbd    

 

       0 /min        0 Nm        0 km/h        0,00 %        12,24 V        00101100        969 mbar        754 mbar

 

 

      ERRORSTATE sporadic

 

 

P0237 (16621 000) Snímač plnicího tlaku signál příliš malý, tbd    

 

       903 /min        48 Nm        0 km/h        0,00 %        14,44 V        00101100        1 081 mbar        1 275 mbar

 

 

      ERRORSTATE sporadic

 

 

P0673 (17057 000) Žhavicí svíčka válce 3 -Q12 elektr.závada v elektrickém obvodu, tbd    

 

       168 /min        156 Nm        0 km/h        0,00 %        9,96 V        00101100        2,70 °C        01110000

 

 

      ERRORSTATE sporadic

 

 

P3007 (19463 000) Snímač polohy vačk. hřídele -G40 bez signálu, tbd    

 

       798 /min        36 Nm        0 km/h        0,00 %        14,29 V        00101111        0,00 °KW        48

 

 

      ERRORSTATE sporadic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

zdravím, včera se mi taky rozsvítila kontrolka motoru s nápisem "emise,do dílny!" na maxidotu, dneska jsem kouknul pod kapotu a okolo víčka oleje olej... v pondělí na diagnostiku , ale do pondělka dlouho... co by to mohlo být? EGR? Váha vzduchu? škrtící klapka? Díky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak jsem si po vyčištění nechal odstranit závadu v servisu pomocí diagnostiky a závada se po několika kilometrech opět objevila. Tak nevím kde je chyba. Je možné že je fakt špatný ventil. Máte někdo zkušenost se zaslepenim? Případně zaslepenim na Kladně u powertuning? Co ten možný smrad spalin které možná cítím? Diky

Je to trochu mimo OT a neřeší problém, ale proč sakra lidi zaslepujete ty EGR ? Já vím, že to stojí nehorázný prachy, ale sakra koupili jste si opici a ta vám suchou trávu ze zahrady žrát nebude. Musíte jí koupit banány. Přístup "Mám na autě něco rozbitýho, tak to vyhodím a hotovo" je příčina toho, že pak brečíte, jakou jste si koupili v bazaru vykurvenou plečku.

Zaslepením EGR zarazíte cestu výfukovým plynům skrz EGR do sání a bude se vám zbytečně tavit turbo. A až vám odejde turbo, tak budete nadávat, že se dneska nic nedělá pořádně a že to hov.o vydrží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano tolit tuzingová teorie. ALe, že naklápění lopatek funguje podle nějakého algoritmu, ktreý počítá s výrazným zvýšením tlaku v turbu a právě díky tomu se výfukové plyna donutí protlačit skrz EGR zpátky do sání. Takže, když jim tu cestu zaslepíš, tak nebudeš mít turbem takový průtok a bude se ti zbytečně přehřívat.

 

Já tady nijak neobhajuju tyhle kurvítka v autě, ale pakliže si někdo koupí auto s tímhle motorem, jen proto, že je to tzv. český sen a pak se diví, co v tom motoru všechno je a, že to stojí prachy, tak je to blb.  A rady, tipu: je to tam stejně k hov.u, dej tam záslepku a s.r na to, jsou cestou do končin, kam slunce nesvítí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...