Přejít na obsah

1,2 HTP 40kW divný zvuk z motora


Roman Kiš

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás všetkých.

Mám Fabiu Junior 1.2 HTP 40kW r.v.12.2004 (po facelifte), 85 000km. Pred pár dňami som si všimol, že z motora ide "šuchotavý" zvuk, ktorý mení intenzitu podľa otáčok akoby niekde niečo o seba trelo. Preštudoval som všetky podobné témy, ktoré už sú na fóre s výsledkom, že bude pravdepodobne chyba v remeni prípadne v ložisku napínacej kladky. Dnes som sa dostal k mechanikovi, ktorý zhodil remeň, ale divný zvuk neprestal. Týmto vlastne vylúčil, že by bol na vine remeň alebo kladka (kedže nebola zapojená) a takisto sa mu nezdalo, že by to mohla robiť reťaz. Vraj sa s týmto zvukom u Fabie ešte nestretol a navrhol demontáž olejovej vane s tým, že postupne chce vylúčiť všetky možné príčiny trenia. Bohužiaľ voľný termín má až niekedy budúci týždeň a mňa do tej doby asi porazí, keď neviem čo sa s mojim prvým vysneným autom deje :unsure:.

Nestretli ste sa niekto s takouto závadou?

Za všetky rady vopred ďakujem.

V linku pod textom prikladam link na video, kde by to mohlo byť počuť (hlavne v druhej polovici, keď otáčky začínajú klesať).

http://www.upnito.sk...271b4949bf.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Robilo ti to pri studenom aj zohriatom motore? Najviac počuteľné je to pri nižších otáčkach, to je dosť počuť aj v zavretom interiéri. Dúfam, že do budúceho týždňa to vydrží jazdiť a potom sa uvidí v servise. Čítal som cez víkend aj to vlákno, na ktoré si dal link, ale vtedy som si to ešte nedával do súvisu. Nevieš na koľko môže vyjsť výmena pohonu olejového čerpadla?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělá mi to při studeném i zahřátém (jízdou ve městě), hlavně v zimě. Mám dojem, že když se motor prohřeje nějakou delší jízdou mimo město, tak ten zvuk slábne nebo úplně zmizí. V tom vláknu jsem psal, že po výměně pohonu a ujetí asi 10000 km se ten zvuk opět vrátil. Bylo už po záruce, tak jsem to přestal řešit. Někdy v té době měly stejné problémy Octavie TDI a škodovka ta zakázala měnit na záruku, prý je ten zvuk jediný projev, nic jiného by se tam stát nemělo.

Nyní je to od té výměny asi 4,5 roku a tím, že jsem to přestal řešit, tak si ani neuvědomuju, jestli tam ten zvuk stále je... :)

Editováno: , autor: rkonf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...