Přejít na obsah

fabia 1.9 sdi vymena prevodoveho oleja


hoffmans

Doporučené příspěvky

zdravim potreboval by som pomoc jako mam vymenit olej v prevodovke po nete som pozeral navody ale nic som nenasiel...som da sa povedat laik ale chcel bych si to vymenit sam....vie mi niekdo poradit ako na to?? moja fabia ma uz skoro 250000km.. a na 5ke taky iny zvuk tak myslim ze je to olejom alebo jeho nedostatkom,,,,

Editováno: , autor: hoffmans
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zespodu převodovky máš vypoušťák (když koukneš, nepřehlédneš) - povolíš, olej vyteče, zašroubuješ. z boku, nad reakční vzpěrou motoru máš napouštěcí otvor - na rovině budeš lít do té doby, než začne olej téct ven, zašroubuješ, nastartuješ, necháš 2 minuty brblat na volnoběh, vyšroubuješ napoušťák, doliješ opět než začne olej vytékat, zašroubuješ a jezdíš.

olej si kup origo v "salůnu", paradoxně je levnější než náhrady "renomovaných" značek. tabulkově tam patří 1,9l oleje, takže 2l ti budou stačit.

převodovka je typově stejná pro sdi, 1.4 55kW a 74kW, 2.0 apod.

Editováno: , autor: boobika
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no jo dikes moc:))) ja som to sak nasiel ale len na tu 1.4 tdi tak som nevedel ze to bude rovnake aj u 1.9 sdicka....ale diky moc a neviete co by mohlo byt ten divny zvuk na 5ke?? vsetky rychlosti v pohode len ta 5ka zmeni zvuk,,, tak to mi pride take divne... moze to byt aj hladinou oleja v prevodovke?lebo inak si to neviem domysliet...ci uz opotrebovane zuby v prevodovke...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zvuk je potřeba slyšet, ne o něm psát :kol-47:

pokud nemáš převodovku poblitou od oleje, tak zřejmě problém nebude v hladině oleje. bohužel někteří lidi trápí motor a tím pádem převodovku ve velmi nízkých otáčkách, ty to pak koupíš jeté a pak máš problém. ložiska apod. pokud ti to do kopce v zátěži na 5 kňučí, tak by to mohl být ten případ. je potřeba to někomu osobně ukázat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no a o tom to je clovek nikdy nevie co kupuje ked je to z bazaru alebo tak niako..... no prevodovka nieje potecena teda nebola co som naposledy pozoroval...no veru o tom zvuku je to tasko pisat ale snazim sa to niako zistit,,,,,no ten zvuk je pocut aj na dialnici a nemusi byt kopec.... tak snazim sa to riesit postupne, chcem vymenit olej a ked nepomoze tak patrat po tom dalej.... tak ale uz aj tie kilometre mozu svecit k opotrebeniu :)

Editováno: , autor: hoffmans
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

do tý převodovky narveš max cca 1,6l...takže jestli máš skutečně ještě 1.7litru, mělo by to stačit......já mám TDi, kde má převodovka o decku náplně víc a narval jsem tam cca 1.8l a to si myslím, že i ta decka vytekla, než jsem zašrouboval dolévací otvor ;)

Edit: jestli jsi z Chomutovska, klidně ti zbytek co mám daruji

Editováno: , autor: kibi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

tak dneska jsem měnil olej v převodovce SDI byl černy jak v motoře po 15tis a jestli se někdo chysta měnit tak si sežente pořadny imbus 17 jinak nepovolite ty šrouby :kol-31: dik Kibi za ten olej, jsem z Opavy a raději jsem v seatu dokoupil pul litru oreginalu, to co mi vyteko za 50kč,ale stejně mi to ještě něco zbylo............

Editováno: , autor: zdenek1712
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...