Přejít na obsah

vymena prednich brzd


KubaRS

Doporučené příspěvky

  • o 4 měsíce později...

Zdarec, jesi ti můžu doporučit, kup (stáhni) si někde knihu felicia jak na to. Tam je to krásně vysvětlené krok po kroku. Podle toho jsem vyměnil kotouče aji desky. Není to nic složitého. Akorat musíš mít celkem sílu na dotahování brzdových válců. Doporučuju na to hasák, nebo lépe nějaký menší svěrák. A přeju nezarezlé šrouby a čepy na třmenech, a hlavně ty čepy poté pořádně namazat ať pak nezreznou. A šrouby si radši hned kup, protože nějaký bude určitě zarezlý. A když ho nebudeš moct vyšroubovat a ukroutí se ti hlava toho šroubu, jako mě. Zkus použít nějaký uvolňovač šroubů, brzdovou kapalinu, kofolu, nebo plynový hořák a trochu po něm švihnout kladivem. Kdybys potřeboval tu knihu, napiš mi na mail: marek1036@seznam.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych ti to moc nedoporučoval já sem už něco málo na feldě měnil a když sem mrkl na ty mé brzdy..viz příspěvěk víš, zarezlé šrouby apod. tak jsem to radši předal mechanikovi (je to teda známej) ale věřím mu v této věci víc než sobě, no uvidíš no. Podle mě to není zas tak složité, jenže on nato má lepší věci a ví co tam dat, já vše hledal na netu radil se a stejně prd. (ať už jaký kotouče+desky, třmeny,..,,vazelínu" apod, všude je všeho plná prd...).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

To zas není taková věda, pokud je někdo průměrně zručný, zvládne to i sám (dělal jsem to otci asi před 2 měsíci). Kromě rozpěrky na zatlačení válečku (kterou jsem si dělal sám), na to nepotřebuješ žádné speciální nářadí. Výměna obou kotoučů a desek zabere (při mém pohodlném tempu) tak slabé 3 hodiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...