Přejít na obsah

Ukradeno, Škoda Octavia RS, 5S5 1188


Seta

Doporučené příspěvky

Byla mi odcizena Škoda Octavia II RS černá metalíza, SPZ 5S5 1188, dne 3.7.2012, v Třešti na Vysočině.

Zřejmě na objednávku. Auto mělo Construct a satelitní vyhledávání :-(

Parchanti.

Auto byo pojištěno na all risk, tak jsem zvědav na pojišťovnu.

Ohledně tohoto bych uvítal rady, aby mě moc neoškubali.

Díky.

Všem s podobnou zkušeností, cítím v vámi.

Seta.

  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, díky všem za reakce a též přeji nalezení odcizených aut. No GPS vyhledávání to mělo, ale asi to bohužel nebyli amatéři a měli s sebou rušičku :-( Auto se poskytovateli služby neozývá.

Hodnota auto při nákupu 490.000 i s přeplatkem úvěru, který ještě není doplacen. Pojišťovna odhadla cenu vozu na cca 200.000 a od toho chce odvodit odškodnění :-( Tedy mohu očekávat cca 150.000 - 100.000 doplecení úvěru.

To jsem v pr .... z dalšího auta asi udělám trezor .... ale nejhorší je, že když se někomu bude chtít, tak ho nic nezastaví ....

Tak se mějte a držim palce.

S.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel, když to jsou profíci, tak je nezastaví asi opravdu nic :) tyhle zabezpečení jsou tak maximálně proti feťákům, ožralým debilům, který nemají na taxíka, tak si vezmou něčí auto .. ale proti profíkům není asi zabezpečení, které by nedokázali překonat :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příteli okřídleného šípu,

to je velmi nemilé, ale bylo pojištěno. Jen by mne zajímalo zda si kupoval toto auto nové a dodatečně byla provedena montáž constructu a sat. vyhledávání, či si toto vozidlo nabyl již s těmito vymoženostmi, či si koupil toto vozidlo takto vybaveno přez bazar, či jinak. Pořád mi nejde do hlavy, že by náhodný zloděj šel tak sofistikovaně vybaven na krádež vozidla. Podle mne to není náhoda. Jak dlouho si vlastnil toto vozidlo? Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stačí mít auto polepeno nejrůznějšími nálepkami o použitém zabezpečení a zloděj nemusí dlouho pátrat jak se připravit.

Na druhou stranu si dovedu zloděje, ty lepší, představit už preventivně vybavené. Když vidí vyšperkované, vybavené auto, není problém si myslet, že je taky zabezpečené.

Pak už stačí zajet do plechové garáže, malou GSM rušičku a za jedno odpoledne mají "polohovadlo" v klidu na kovadlině.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já co jsem četl na Sherlogu, tak tam neví ani majitel, kde to v autě je a v žádném případě se na auto nedává nálepka o takovém zabezpečení :) a ve smlouvě má majitel vozu, že nikomu nesmí říct, že to v autě vůbec má, to je hlavní úspěch toho, aby nikdo nevěděl, že to v tom autě je. Takže ve finále by to měl vědět jen dodavatel zabezpečení a majitel.

Co jsem tak četl, tak pokud si člověk dá ten nejvýkonější systém od Sherlogu, tak zlodějům nepomůže ani rušička, podzemní garáž nebo odstíněný kamion, protože mají systém, který se nedá odrušit. Nemluvě o tom, že auto okamžitě hlásí na centrálu, že se s ním něco děje, takže vlastně Sherlog vyjíždí během 5ti minut. Co jsem ta koukal na jejich statistiky, tak auta najdou do hodiny. Ale jak je na tom praxe, to je otázka :)

Dokonce znám historku, že si někdo nechal do auta dát Sherlog, pak s tím jel někam ke známému do servisu, kde to zvedli a zavolali pirotechniky, protože si mysleli, že mají na podvozku bombu :D a on Sherlog :D

  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O SHERLOCKU uvažuji páč mých 350tis za ukradený superb minulý měsíc zamrzí, ale pořízovací cena a následne poplatky jsou docela vysoké, takže nevím jestli se to u auta do 300tis oplatí, na druhou stranu je pravda, že se radiové vlny nedají odrušit a taky po 20sekundách Vám volá dispečing, když se s autem něco děje a najdou ho kdekoliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kuba.Kubis: a proto si na net nedávám svou SPZ :) to je logické, ne? :D ale je to tady docela dobrá databáze, víš o autem všechno a stačí vyhledat SPZ :) proto mám auto pojištěné a nedávám SPZ na net, aby se to hůř hledalo a když ho najdou, tak aby mě to tolik nebolelo :) nechal jsem pojistit i auto za 58 000 kč :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takovýhle auto si může koupit jenom magor, pokud nemá pán garáž nebo něco podohného, Columbus bude ukraden tak do měsíce, pokud si nevezmou rovnou celé auto :) tuhle jsem se bavil s policajtama, kteří zasahovali u vykradené Octavie 2 FL a říkali .. koupit s Octavii s touhle anténou (GPS anténa) a nechat jí stát v Praze, tak vám garantujeme, že do týdne jí máte vykradnou, je to holej nesmysl si tohle do Prahy koupit :) jednoduše .. čím víc nabušené auto, tím větší šance že ho vykradou nebo ukradnou celé :) proto mám auta social edition a nikdo se jich ještě nedotkl, páč si z nich nemá co vzít .. max rádio bez panelu nebo airbag z volantu :) víc tam toho ceného není, co by rychle vymontovali :)

Btw. já si taky fotím auto s SPZ, ale než jdou fotky na web, tak projdou photoshopem, kde SPZ vymažu :)

Editováno: , autor: mc2uba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aspoň že byla pojistka.

Je to smutný a ten pocit bych nechtěl zažít-mám za sebou vzpomínku na zlodějíčka-chtěl mi vzít zimní kola(plech) já měl štěstí,že mi auto dalo vědět.

Na druhou stranu-měl jsem taky štěstí,že ten zlodějíček byl pomalejší a já nehorázně na....

Jinak souhlas s KubouK-hodně lidí na foru fotí auta a nachaj spz na fotce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...

na druhou stranu je pravda, že se radiové vlny nedají odrušit ...

Nebetyčná pitomost. Nejen že jdou krátkodobě zarušit (stačí hodinu monitorovat auto z opodál zaparkovaného auta s pomocí směrové antény a širokopásmového přijímače - skeneru a zloději ví, v jakém pásmu zabezpečení vysílá = jakou rušičku mají použít), takže v momentě krádeže profíkem/bandou profíků si auto může vysílat jak chce a co chce, přes clonu rušičky prostě nemá šanci "prorazit". A to i během případné jízdy z místa odcizení někam kus dál, kde se může "v klidu pokračovat v práci" - aby se na místě odcizení nemuselo nápadně machrovat s odtahovacím vozidlem. Auto jde následně do kovové nástavby náklaďáku/garáže, kde po zavření vstupních vrat je jakýkoliv elektromagnetický signál ODSTÍNĚN = nepronikne přes kovový plášť ven. Pak stačí malá rámová anténa s detektorem a profík najde, co potřebuje k umlčení "pípala" - a celý satelitní systém se může jít klouzat, protože "bonzák je umlčen"... Celé "satelitní zabezpečení" je účinné leda tak proti nepoctivým zaměstnancům, kteří zneužívají služební auto k soukromým účelům nebo proti fetkám/vandalům/hajzlíkům bohatých papínků, co se chtějí z nudy jen zadarmo povozit. Proti profíkům kradoucím na objednávku a s patřičným vybavením nefunguje nic - jedině rotvajler nebo dvoumetrovej had-škrtič ubytovanej ve vozidle...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit nový...