Matty117 Vloženo 12. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2012 Zdravím vás pánové. mám problém se kterým už si nevím rady.... Climatronic když vypnu ECON kompresor sepne roztočí se jeden ventilátor a klima začne chladit +/- po 2 minutách chladit přestane a šmitec pak zas ju třeba několikrát vypnu zapnu tak zase chvilinku chladí a pak přestane... přitom spojka na kompresoru je pořád seplá a ventilátor jede.... Vag nic nehlásí... akorád když jsem projížděl blok naměřených hodnot tak v bloku 10 v posledním poli je teplota chladící kapaliny a tam je -99°C což mi příjde divné... mam 1,9 tdi ASV r.v. 2001 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 13. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2012 To mi psalo když mi odešel snímač teploty ve výparníku, těch -99 stupňů. Ještě by se bylo dobré mrknout na tlak chladiva. Jinak co já vím tak ECON se používá na vypnutí klimatizace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 13. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2012 Ale Matty117 píše: "...když vypnu ECON...", já to pochopil jako kdyby napsal "...když zapnu klimu..." S tím čidelm nevím, Matty117 píše že teplota chladící kapaliny. Nicméně může být vadné a Climatronic neví co si má o tom myslet, tož raději přestane chladit. @Matty117: Čidla na chladící kapalinu jsou dva v jednom pouzdře. Jeden pro budíky a druhý pro ŘJ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 13. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2012 (editace) Jo špatně jsem to pochopil. Jinak jsem měl na mysli že když mi odešel ten snímač ve výparníku, tak klima ze začátku nejela, ale nenapsalo to chybu jen ukazovalo to -99, později to začalo hlásit i tu chybu. Tudíž si myslím že to nenapíše tu chybu, dokud to čidlo neodejde úplně. O výparníku píšu jen jako o příkladu, jak to bylo u mě. ASV to jsou 81 kW motory že? Editováno: 13. Červenec 2012, autor: VAG BoBo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 13. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2012 ASV to jsou 81 kW motory že? Ano. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matty117 Vloženo 13. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 13. Červenec 2012 Tlak jsem taky zkoušel a ten při zapnutí klimy vystoupl tuším k 0,7 - 0,8MPa a po chvíli klesl na nějakých 0,6MPa a přestalo chladit... já právě nevím co si myslet o tom bloku naměřených hodnot... taky jsem myslel že by to mohla být teplota výparníku ale ta je v jiném poli... i v dílenské příručce je že teplota výparníku je v bloku 7 v poli 4..tam mi to nepíše nic... a v bloku 10 v poli 4 by měla být teplota chladící kapaliny a tam mi to píše těch -99°C a takže tahle hodnota by měla jít normálně z toho 4 pinového čidla co je jakoby u baterky v tom plastovém domku co je přišroubovaný na bloku?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lonanek Vloženo 13. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2012 ... Climatronic když vypnu ECON ... Co já vím, má Climatronic 3 režimy... AUTO, ECON, a nic na displeji (např. při intenzivním rozmražování čelního skla). Respektive další OFF - vypnuty větráky - což mi nebylo vůbec doporučeno používat toto úplné vypnutí... Co tedy rozumět pod pojmem Vypnu ECON? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 14. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2012 To máš jedno. Climatronik, když na to přijde, má režimů ve tři prdele. Ale, když máš AUTO, na displeji svítí AUTO, tak jede kompresor a cokoliv změníš, teplotu, stupeň ventilátoru, tak ikdyž AUTO zmizne, kompresor jede pořád (neuvažuji nad možností, že venku je pod 5°C) a Climatronic udržuje teplotu jakou sis nastavil. Anebo, když máš ECON, na displeji svítí ECON, kompresor je vypnutý a vypnutý zůstane ať už si navolíš jakoukoliv další změnu - teplotu, stupeň ventilátoru. Na displeji sice ECON zhasne, ale pořád je kompresor vypnutý. Climatronic zase dělá všecko proto aby dosáhl tebou nastavené teploty, jen to chlazení mu jde jen do teploty jaká je venku. To samé s těmi okny. Rozmrazuje je ať už máš ECON nebo AUTO, ale při AUTO před tím než vzduch ohřeje tak jej zchladí a tím vysuší. Já už bych se na "...když vypnu ECON..." z prvního příspěvku s prominutím vysral a zaměřil se na to proč kopresor po tom co sepne po dvou minutách vypne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lonanek Vloženo 14. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2012 Možná blbá připomínka, ale nemůže to také souviset s příliš vysokou teplotou chladící kapaliny motoru? Pokud je vysoká, climatronic se vypne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matty117 Vloženo 14. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 14. Červenec 2012 (editace) tím že vypnu ECON jsem myslel že zapnu kompresor.... a taky seru na režimy climatroniku a zabývám se tím proč přestane po chvilce chladit ikdyž se přítlačnej talíř na kompresoru pořád točí čili by měl být kompresor zaplý.... a s teplotou to souviset může to je fakt ale ne když nastartuju teplota kapalinu je řekněme 50°C tak to dělá to samé jako třeba při 90°C takže tam bych asi problém nehledal... EDIT: akorád mi teda pořád nejde do hlavy těch -99°C nemohl by se někdo podívat pokud má stejnou octu s climatronikem co má v bloku 10 ve 4 políčku??:-D :-D Editováno: 14. Červenec 2012, autor: Wojnar Edituj příspěvky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 14. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2012 Mně taky ukazuje -99 °C a klima chladí o stošest. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 14. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2012 Bych dotlakoval chladivo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matty117 Vloženo 14. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 14. Červenec 2012 takže těma stupněma to asi nebude... mno asi nezbyde už nic jiného než vyměnit kompresor protože už asi nic jiného to být nemuže... chladivo jsem plnil před 2 dny.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 14. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2012 Proč ale chvílí chladí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 15. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2012 Za dva dny to nemohlo uniknout? Neb, ihned po naplnění se to chovalo stejně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 15. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2012 Kdyby byl kompresor v háji tak proč by 2 minuty chladil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lonanek Vloženo 15. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2012 .... a s teplotou to souviset může to je fakt ale ne když nastartuju teplota kapalinu je řekněme 50°C tak to dělá to samé jako třeba při 90°C takže tam bych asi problém nehledal... No to je sice hezké, ale jsou uváděné hodnoty také tak správně vyhodnoceny čidly? Já bych tam ten problém zkusil hledat... Navíc, když vše okolo správně funguje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda.J Vloženo 15. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2012 Tlak jsem taky zkoušel a ten při zapnutí klimy vystoupl tuším k 0,7 - 0,8MPa a po chvíli klesl na nějakých 0,6MPa a přestalo chladit... To jsou nějak divné hodnoty... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matty117 Vloženo 15. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 15. Červenec 2012 (editace) tak ale co mám ještě zkontrolovat to nevím... uniknout chladivo nemohlo dělalo to tak ihned po naplnění a to by musel být mega unik kterej by viděl i slepej.. vyměnil jsem čidlo tlaku, na kompresoru jsem měl sjetej tisicihran na přítlačném talíři tak ten jsem vyměnil, spínat spíná, ventilátor valí, teplota ukazuje jak na budíku tak na diagnostice.... co víííc?? nechám si rád poradit. jo a s tím kompresorem mě napadá že trochu natlačí a pak už není schopnej z nějakého důvodu dál tlačit... už fakt nevím... EDIT: proč divné hodnoty?? myslíš MPa??? to jsem psal protože tak nám to ukazuje Plnička na budících... Editováno: 16. Červenec 2012, autor: Wojnar Edituj příspěvky!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda.J Vloženo 16. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2012 jj promiň trochu mě to zmátlo :-) , ty jsi koukal na výtlak... Tlaky vždy korespondují s teplotami, tak nejde úplně přesně napsat jaký mají být, ale sání se pohybuje kolem 2barů. (dle teploty) Když je kompresor bez výkonu, tak je bez výkonu stále- nepřestane najednou chladit. Ale když jsi nakousl sjetý tisícihran na spojce- nemáš ho zhoblovaný i na hřídeli a neklouže ti pak hřídel vůči čelu spojky? To by znamenalo, že čelo se ti točí, ale kompresor se ve skutečnosti stojí. Napoj manometry (plničku) a sleduj tlaky. jestliže se tlaky začnou za chodu kompresoru vyrovnávat (sání stoupá, výtlak klesá) pak kompresor v ten okamžik nepracuje. (kdyžtak mi napiš průběh tlaků- obou) Ale abys taky nehledal chybu někde špatně- klima ti může jet dobře,ale klimatronik ti může z nějakého důvodu přitopit...např. ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matty117 Vloženo 17. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 17. Červenec 2012 to je možné a proč má důvod přitopit?? třeba dneska jak je chladněji tak chladila už tak 20min. takže nevím jestli to nemůže mít spojitost s teplotou venkovní ale jak to zjistit?? od čeho se odpíchnout?? jinak na hřídeli byl tisícihran dobrej a ještě pro sichr jsem dal talíř na loktite a tam se to už neprotáčí.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda.J Vloženo 17. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2012 máš dvě cesty - napoj budíky, pusť klimu a sleduj - napoj diagnostiku a sleduj čidla Musíš zkrátka odhalit, co se změní, když to přestane chladit... pro mne je jednodušší cesta a) proto bych začal s ní Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matty117 Vloženo 18. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 18. Červenec 2012 Na budiky se uz bohuzel nedostanu... Takze mi zbyde jen diagnostika..jeste jsem si vsiml ze kdyz zapnu klimu tak se mi rozjeden jen jeden jeden ventilator.. kdyz jsem to zkousel na 4 golfu tak se hned rozjedou oba... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pikkii Vloženo 18. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2012 Pozdravujem....mam climatronic na O1 rv. 2000...ale nereguluje mi otacky pri zapnuti na AUTO...skor neukazuje mi klesanie otacok ventilatora na displaii. kamos ma O1 rv.2003 a jemu to pekne ukazuje....co to je kde moze byt chyba , da sa nejako dat Climatronic do zakladneho nastavenia??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matty117 Vloženo 18. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 18. Červenec 2012 Jste jeden dotaz mohl by nekdo kdo ma stejnou octu 81kw ASV r.v. 2001 mrknout do bloku namerenych hodnot do bloku 7 a posledni policko by mela byt teplota na vyparniku me se tam nic neukazuje tak jestli je to normalni nebo ne protoze tam mam vic prazdnych policek... Jinak verzi climatroniku mam 1.0.0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.