Přejít na obsah

Neznámý původ zvuku z motoru.


tom271

Doporučené příspěvky

Můj YETI má od 5/2010 najeto 28000 km. Na první výměnu oleje jsem šel dříve (8/2011) a dal si změnit interval výměny na 15 tisíc km.

Již nějakou dobu slýchávám nepatřičný zvuk z motorového prostoru bezprostředně po nastartování. Skoro jak od naftového motoru.

Obvykle jde o start v garáži, kde je zvuk motoru mezi stěnami vnímán silněji, ale již po mírném přidání plynu během vyjíždění z garáže

se ten zvuk skokem zmenší na neznatelnou úroveň.

Myslel jsem si, že se jedná o nutnou časovou prodlevu, než se řádně promaže rozvodový řetěz. Dnes jsem si toho zvuku všiml při volnoběžných otáčkách před garáží. Obvykle motor vypínám, protože v garáži "kramařím" a nezajíždím s autem ihned dovnitř.

Při otevřené motorové kapotě byl onen "chřestivý" zvuk slyšet výrazněji, při přidání plynu sice zmizel, ale po ubrání plynu se znovu objevil. Osaháváním krytu rozvodového řetězu na levé straně motoru (při pohledu zpředu) jsem moc moudrý nebyl.

Olejová měrka ukazovala spodní okraj, tak jsem dolil cca 0,4 litru, ale charakter zvuku a chování po přidání plynu se nezměnilo.

Máte někdo vysvětlení pro tento můj problém ???

V srpnu bych měl jít na druhou výměnu oleje, nebo bych měl jít hned teď ???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tak,ty témata mají špatný název,svolávací akce to nebyla a není.

@Tygrik - Tuším,že oficiálně se tomu říká Dílenská servisní akce a dovíš se o ní jedině,když se ti to servis milostivě uráčí říct při jeho nějaké návštěvě. Viz přípěvek kolegy libero1071 http://forum.skodaho...ost__p__1540017

Citace od libera1071:

"pokúsim sa sem vniesť trošku svetla ohľadom dohadov či je alebo nie je ZVOLÁVACIA AKCIA na motory 1,2 TSI či už na CZ alebo SK

-ŠA vydala dielenskú akciu na základe ktorej sa vymieňa rozv.reťaz,jeho napinák a spodná skriň rozv.reťaze.Okrem toho je nutné vymeniť aj olej a olejový filter...týka sa to motorizácie 63 aj 77kW s kódmi motorov CBZA a CBZB...MR 2010 a

2011..

-ďalej sa uvádza,že zákazníkov zvolávať NEBUDÚ....oprava sa bude prevádzať v rámci ročnej prehliadky alebo pri akéjkoľvek návšteve zákazníka v servise..

-v každom prípade treba pred opravou vozidlo skontrolovať pomocou systému ELSA alebo SERVICE ONLINE či vozidlo skutočne do tejto akcie spadá..."

Mně ze začátku např. servisák tvrdil,že něco takového,jako výměna řetězu se přece nedělá...

Editováno: , autor: Pawouk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

To ja pozoruji trosku stejny zvuk ale v jinem rezimu kdyz prehrali sw tak po nastartovani ma motor velke otacky tak neni nic slyset ale kdyz se rozjizdim po 1 na 2 tak v malych otackach rachoti, hodne to je slyset kdyz ma clovek stazene okenko a jede pomalu v podzemce nebo pri cukani na mytu ale mam motor 1.2 TSI CBZB...MR 2012 ktery ma prej novy retez

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady je to poněkud tišší:

Rozvody...no comment. :kol-32: Můžeš studovat zde: http://forum.skodaho...lavacka-12-tsi/

Mně to u FII 1.2 TSI v určité fázi hrčelo třeba i 2 km po nastartování...

Pak je ještě možnost,že ti drnčí klapka regulace obtoku turba - "Klapka rozvodu regulace výfukových plynů turbodmychadla je záměrně konstrukčně volně uložena. V mírně otevřené poloze tato klapka bije proti plášti turbodmychadla a tak to chrastí. Prostřednictvím vložení distanční podložky se tomuto zabrání."

A to řeší akce 24W6 - montáž podložky pod servo regulce obtoku turba

http://forum.skodaho...6-linejsi-auto/

http://forum.skodaho...o-kanala-turba/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podlozku mam uz namontovanou ten druhej zvuk je hodne podobny kdyz na to myslim dela to hodne pri zahratem motoru nikdy jsem to nepozoroval protoze jsem mel zavrena okenka a to neni slyset a jeste po dovolene jsem presedl do TDI a tam nic takoveho neni slyset tak me to upoutalo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm,tak ty videa jsou vadné rozvody. Jinak se ozývá taková drnčení při rozjezdu,které má,mimo jiné (hlavní důvod je nejspíš zabránit padání motoru do nouzáku),řešit ta podložka. Jenže já tam např. mám jen 1mm tlustou podložku a drnčí to vesele dál. Je pravda,že je to slyšet jen s otevřeným okénkem. Jestli máš možnost,tak to nahraj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...