Přejít na obsah

PROBLEM S ELEKTRIKOU-SPECHA


ttominoo

Doporučené příspěvky

ahoj vsem, dnes jsem prijel do prace a kdyz jsem chtel odjet, jaterie byla vybita. Museli jsme pouzit startovaci kabely. Po prijeti domu(kratka cesta) bylo ma baterce 12,7V po hodine bylo na baterce 12,4 a na palubni desce svitili samy od sebe kontrolky. Tak kaem otevrel pojistkovou skrin a byla jakoby plna vody, ale bylo to takovy lepkavi. Poodpojoval jsem vsechny relatka, procistil a promeril vsechny pojistky, odpojil alternator a stale se mi kontrolky sami rozsvecuji a za ctvrt hodiny bylo na baterce z 12,4 uz 12,35. Nevim si rady. Prosim pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec, nenapsal jsi, které kontrolky zůstanou rozsvíceny. Pokud je to jen kontrolka dobíjení, pak je chyba v alternátoru. Pokud Ti zatéká do pojistkové skříně, pak je to zřejmě zapříčiněno zrezlou karosérii kolem čelního okna. Tento problém jsem měl taky. Okno jsem sundal, vyvařil rantl a dal nové těsnění a už dva roky mám klid. Pak musíš rozebrat pojistkovou skříň, dá se to pěkně rozebrat a vyčistit cesty, které jsou tvořeny měděnými pásky, tu lepivou látku dostat pryč z plastu a sundat krytky z relátek překontrolovat, jestli tam není nějaký svod. Pokud budeš mít takto zkontrolovanou pojistkovou skříň a pořád bude problém, pak vytáhni přístrojovou desku a zkontroluj, zda-li není chyba někde v ní. Měl jsem problém, že mi stále prosvícovala kontrolka ABS a když jsem vytáhl přístrojovku zjistil jsem, že tam byl nastřelený tranzistor. Výměna becečka a bylo po problému. Takže hodně štěstí při bádání! Čus, bus - Felicius! :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já taky, otázkou je, která ta kontrolka zůstane svítit. Poněvadž loni na podzim jsem dělal kamarádce altíik, protože měla doidu ve zkratu, měl jsem doma starý altík, kde byla dioda taky ve zkratu, ale na jiné liště. Tak jsem ze dvou starých můstků udělal jeden. Všechno bylo O.K. jezdila půl roku a letos na jaře přijela s tím, že když vypne klíček, zůstane jí svítit kontrolka dobíjení. Vyměnil jsem altík za nový a všechno opět šlape. Jenomže mi to nedalo a ten vadný altík rozebral. A zjistil jsem, že jedna dioda byla úplně proražená, tedy měla odpor rovnajícímu se nekonečnu. Takže přesně opačný případ, než přijela poprvé, to byla dioda ve zkratu. Takže snad můj příklad někomu pomůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže pomohlo to vyčištění pojistkové skříně a kontrolky po vypnutí klíčku už nesvítí? Tu netěsnost kolem okna zatěsníš silikonem, ale jelikož bývá u Felicií častá koroze, tak si myslím, že je to řešení dočasné. Mám taky Feldu a řešil jsem stejný problém. Už to mám hotové, ale začíná mi rezivět střecha. Takže držím palec, ať je to jen tento problém. Čus-bus, Felicius! :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

No prvotní problém je ten , že ti do kabiny zatéká předním sklem . Máš již starou a ztvrdlou gumu kolem okna a ta netěsní. Průsak vody je v gumě. Voda obtéká sklo a teče do kabiny a do pojistkové skříňky.To se dá zvnějšku dotěsnít třeba silokonem mezi sklo a gumu ,ale pořádně natlačit - zasunout špičku z tuby co nejhlouběji a objet boky a celý spodek okna. No a potom vyndáš ven celou pojistkovku ,úplně rozebereš a dole uvnitř tam kde je propojení takovými plochými kontakty - to až rozebereš tak se zhrozíš co dokáže udělat voda.

Nouzově jsme taky potom řešili tak , že dole v pojistkové skříňce jsme v rozích navrtali asi tak 6 díry, aby voda , která se do pojistkovky dostane mohla těmito děrami vytéct.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...