Přejít na obsah

Mechanická část zámku


madmax42

Doporučené příspěvky

Ahoj chlapi,

prosím Vás nevíte někdo jestli je mechanické složení zámku na obrázku dobře? Totiž takhle, při demontáži se zlomil šroub který drží zámek z boku dveří (M8 hvězdička). Musel jsem tedy zámek rozebrat abych se dostal ke zbytku šroubu. A při demontáži mi vypadl plastový jezdec co je na obrázku zakroužkován.Nevím zda je takhle správně.A přiznám se že se mi nechce demontovat druhé dveře jen kvůli tomu abych se podíval jak to tam je správně.Díky za radu .Jde o zadní levé dveře s centrálem na klíč (demontováno kvůli poruše na mikrospínači.

post-26392-0-62472400-1348921226_thumb.j

post-26392-0-19060600-1348921245_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj taky by mě to zajímalo, zadní dveře jednou se odemkly pak ne, ted se neodemknou i když tahám za kliku a čudlik nahoře vyléza dveře neotevřu. Budu muset oddělat tapecirunk při zavřených a nejak je znásílnit. Bude to elektrikou, spinačem nebo motorkem? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak odpověď,

sestavení viz foto je správné. Spínač jsem vyměnil tedy jeho horní díl abych byl přesnej. Vrchní díl byl opravdu dost ošoupanej. Ten nový pasuje přesně.Dříve než jsem to zamontoval tak jsem to odzkoušel. Několikrát to jelo a pak to zůstalo vyset.Nevím jestli to byla náhoda nebo ne ale nehodlal jsem to riskovat a tak jsem se rozhodl rozebrat a překontrolovat díl s motorkem. Žádnou zásadní chybu jsem ale neshledal. Akorát jsem přišel na to že to tam jezdí dost na sucho (podle toho co jsem viděl na obrázcích má to klouzat v bílé vazelíně).Ale zase né moc! Tak akorát. A protože jsem nic zásadního nenašel a už jsem to rozebral. Koupil jsem v AuTOK...Y bílou vazelínu a pěkně to promazal. Chodí to přesně jak má.Celé jsem to smontoval a zadělal.Krom výplně. Testuji to do pondělí to mi příjde nová svorkovnice,kterou jsem při demontáži zlomil.Hol šikula no. Svorkovnice =89,- navíc :kol-26: Musím dodat že zatím to jede perfektně bez chybky. A tak doufám že to tak i zůstane. Jinak 3000,- New zámek. Tak zatím čus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dveře sem rozebral ze vnitř,rukou sem to tam prošmátral jestli něco nenahmátnu a pořát nic. já tlačil moja tahala z venku dveře nešli otevřít když už sem to vzdával a šel pro krumpáč skusil sem centrál a dveře se odemkli. Takže mužu vydělat zámek a zkusit ho popravit podle tvojeho návodu zatím dík za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mel sem samej problem minulej rok s p.z. dverma odesel celej motorek novej 1300kc a letos v lete ve vedrech to delalo znova jednou zamklo a podruhy ne.jakmile se ochladilo tak byl klid. akorat od ty vymeny kdyz zamknu auto tim cudlikem co je na madle u ridice tak p.z.dvere se nezamknou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No co na to říct.

Jak jsem psal uvidí se, čas ukáže,Ale když to vemu logicky kolik toho ten motorek najede při tom zamknutí a nebo odemknutí to je pár otáček to za deset let nenajede tolik otáček co motorek v chodu za hodinu? Tak co tam ku..a může odejít když se točí a je uzavřenej v těsném pouzdru? Snad jen ty plastový šoupátka.Pokud se to bude sypat tak holt 3000,- komplet nový. A ten když vemu stáří auta tak jel v poho osm roků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...