Přejít na obsah

nahrada za EGR


Doporučené příspěvky

ahoj mam fabku rs a egr ventilem mi to protyka....chtel bych to nahradit EGR Power Pipe Kit od dieselpoweru. jen zaslepovat to nechci protoze mi to stejne malinko potece (to mi tady bylo receno) Takze se chci zeptat koupit ten kit od dieselpoweru nebo staci sehnat na netu nejakou rouru cca za 500,-kc v cem je ten od dieselpoweru lepsi kdyz je tak drahej. Koukal jsem na netu a domaci kutilove prodavaji nahradu kolem 500,.kc DIKY za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to je na tobě.. ono to hlavně podle mě chčije proto, že kdy se do sani dostava vice oleje tak při otevření egr to vyplačuje olej všude ožně.. pry po zaslepeni to neteče skoro vubec už.. takže je na tobě jestli do toho chceš investovat a kolik.. to už je na tobě..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tom neni pravdy nic. Egr ventil nemá nic společného s turbem, jeho význam je čistě ekologický. Při nízkých otáčkách pouští část splodin z výfuku zpět do sání, tím má motor v městských podmínkách nižší obsah škodlivyn. Nevýhodou je že neskutečně zanáší sací potrubí a sací ventily. Jeho zaslepením dostane motor jen a pouze čerstvý vzduch. Některé motory egr taky z výroby nemají a jezdí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak se může dostat olej do egr ventilu??? Vždiť tam je vzduch a splodiny z výfuku. Olej tam neni. To co ti teče je mastnej karbon. Když ho zaslepíš ničemu neuškodíš.

olej se tam dostane velmi jednoduše...přepouští ho turbo a dodává ho odvětrání-oddych motoru...navíc olejová "mlha" tam je běžně (ten mastnej karbon jsou "saze" a olej :) )....

něco zde:

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=21262&postdays=0&postorder=asc&highlight=egr&start=30

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=26228&postdays=0&postorder=asc&highlight=prosakuje+egr&start=15

náhrada EGR pipe kitem je řešení, ale příjde se o chcípací klapku...můj osobní názor je, pokud se člověk honí za výkonem, pryč s EGR, pokud je problém jen prolínání EGR = pořídit nový EGR ;)

jinak zaslepení EGR motoru neškodí, vliv:

+ motor nabíhá lehce lépe odspodu

- motor se pomaleji ohřívá (na krátké trasy se může lehoulince zvednout spotřeba)

- pokud se EGR odstraní, součástí je chcípací klapka - což u serie auta není moc dobré

osobně mám EGR pryč komplet už nějaký ten pátek, turbo mi slouží vesele dál při tlaku 1.6 Bar.....odvětrání motoru mám vyvedený pod nápravu = v potrubí nemám ani kapičku mastnoty :)

-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

koupit ten kit od dieselpoweru nebo staci sehnat na netu nejakou rouru cca za 500,-kc v cem je ten od dieselpoweru lepsi kdyz je tak drahej. Koukal jsem na netu a domaci kutilove prodavaji nahradu kolem 500,.kc DIKY za rady

stačí vhodná náhrada, osobně mám pipe kit od velmi šikovného páná...komplet pipe kit leštěný nerez, zabroušený svár, v přírubě vyfrézovaný otvor pro těsnění = vypadá velmi pěkně a lidovka 700,-Kč :) = není nutná sada od DP

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Čau koukal že se tu řeší konečně nějak rozumně egr ventil a  už vím aspon co dělá.

koukám na - co to má když se zruší, to že se pomaleji ohřívá by mi nevadilo. Ale zarazilo mě to chcípání auta jaký to na to má vliv? 

Jinak jaký jsou jinak alternativy toho zaslepeni ten kit co tu je na odkaze je drahy jak kdybych jsi mohl koupit nový egr ventil..:-D

+ můžete kdyžtak někdo nahodit foto jak to pak vypada když tam není?  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vyhozením EGR vyhodíš ze systému také chcípací klapku = po každém chcípnutí motoru sebou motor "klepne"....nic strašnýho, vliv to na nic nemá, jen že prostě klepne......horší je, když se třebas nahromaděný olej v IC vrátí do systému, pak bez chcípací klapky hrozí tzv přetočeníé motoru.....foto sem pak hodím, ale je toho po internetu spoustu, můj pipe kit vypadá stejně jako dieselpower, jen bez nápisů, prostě leštěnej nerez :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...