Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj,

nejde mi zapnout nezávislé topení, maxidot píše "Systémová chyba nezávislého topení" a na wagu 3 závady.

Nejdřív Ukazatel zásoby paliva - dolní hranice překročena - sporadická, frekvence závad 5, počítadlo resetů 75 (to přičítám tomu, že se občas snažím zapnout topení, když mám v nádrži pouze rezervu, což logicky nejde, aby to nevytáhlo nádrž do dna).

Další jsou ale zajímavější, druhá je Čidlo přehrátí (G189) - přerušení/zkrat na plus, frekvence závad 1, počítadlo resetů 46, info o závadě: teplota 100°C, teplota -48°C, napětí 10,98V a třetí chyba je Topná jednotka zamknuta, frekvence závad 1 a počítadlo resetů 46.

Chápu to správně, když si myslím, že tam odešlo nějaké čidlo teploty a proto nejde topení spustit, než to postavím do autorizáku (pokud vůbec tam)?

Řešil někdo něco podobného?

Díky moc

• o 2 týdny později...
Vloženo

Nejsem odborník, ale proč by se mělo topení bloknout, když je v nádrži rezerva? Myslíš bloknutí napořád? Zní mi logicky, že se nespustí, aby to nevyčerpalo nádrž do dna, ale po doplnění paliva by mělo jít znovu pustit, ne? Kdežto mě pustit nejde vůbec.

• o 3 týdny později...
Vloženo

protože je to tak udělané bohužel, párkrát pustíš na rezervu a hotovo... jinak závada na čidle může být buď čidlo KO nebo oběhové čerpadlo.

Doporučuji odemknou topení, vymyzat závady a pak se počkat, co znovu vyskáče a podle toho postupovat dále

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...