Přejít na obsah

Spojka 1.9 TDI PD 96 kW


pataspuschkin

Doporučené příspěvky

Zdravim,

chtel bych se zeptat, jestli nevite cim by mohlo byt, ze kdyz řadim, obcas pri seslapnuti spojky pedal jakoby zabere a propadne a pri pusteni pedalu zabira skoro u podlahy. Potom jde treba zase petkrat normalne a zabira tam kde ma a pak se to stane zase. Predtim jsem mel auto s klasickym lankem a samostelem. Kdyz mi to delalo tak byl spatnej samostel.... Ale tady u toho motoru pokud vim dobre je hydraulicka spojka. Tak nevim cim by to mohlo byt. Nevite prosim nekdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, já jednou řešil podobnou závadu - byl poškozený přítlačák. tyčka ovládání spojky tlačí na desku co tlačí na talířovou pružinu. byla mimo střed. jsou tam tři aretační body, jeden se mi ulomil + dva naprasklé. občas se stalo, že deska se dostala mimo střed a nešlo ani zařadit... problém může být i v hydraulickém ovládání spojky. neteče někde kapalina? mizí kapalina?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci strasit a preju ti at to neni prevodovkou, ale zkus zde pohledat, tento problem u 6q dela prevodovka. Resil jsem to i ja nekolik mesicu a bylo to hrideli v prevodovce. Auto i po vyslapnuti spojky melo tendenci popojizdet na 1st. a zpatecku. A pomohla az vymena prevodovky. A to jsem nekonecne odvzdusnoval a dokonce menil celou spojku a nepomohlo to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám problémy se spojkou na Octavii l 1.9PD 96kW r.v.2004. Při rozjíždění přes spojku, se auto začne samovolně rozjíždět i když

spojku znovu sešlápnu. Abych mohl vyřadit, tak musím vypnout motor. Když auto stojí na místě, vypíná spojka normálně.

Přítlačný talíř a lamela spojky je nová a teď i hlavní spojkový válec. Centrání ložisko zůstalo staré. Nikde není viditelný únik kapaliny.

Díky za všechny tipy a rady. Karel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...