Přejít na obsah

Roomster vs. Fabia 1,2HTP 51kW


Crake

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny,

 

potrebuji akutne pomoci s vyberem auta... konecne jsem se dopatral ke dvoum vozum, ktere splnuji moje vsechny podminky - nebourane, se servisni historii a relativne mlada... mam proti sobe 2 kandidaty a acse to zda byt jenoduche, tak rozhodovani je strasne tezke...

 

- auto bude pro manzelku (druhe v rodine, mame 2 deti a jeste rok s nimmi bude doma - tzn. jizdy na chatu atd) a pote by mela nastoupit do prace aauto by mela uzivat na jizdy do prace (podil cesty 10% mesto, 70% okreska, 20% dalnice) 

- ja s nim budu jezdit hlavne pro zabavu (mam rad zmenu)

 

Roomster - 9/2007 / 55000 najeto / vybava ambition (navic tazne, hagusy, neorigo radio)

Fabia - 11/2008 / 70000 najeto / vybava ambition (mlhovky, druha sada kol, origo radio)

 

Cenove auta vychazi temer identicky, ale ted fakt nevim co vzit. Zitra je jeste uvidim pohromade a budu porovnavat uz asi jen detaily - jinak fakt nevim.

 

Co byste vybrali VY?

 

Mam hledet na to ze Roomstriku je malo, jsou delsi, maji posuvna/sklapeci sedadla a prostor je lepe vyuzitelny a mozna do budoucna lepe prodejny (i kdyz)?!

Nebo na to, ze Fabka je mladsi, ale ma o neco vic najeto a s motorem bude obratnejsi???

 

Diky moc za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Motor maji oba stejny. Tu obratnost fabky asi myslel tak, ze je lehci.

 

 Mnoo vzhledem k detem bych taky bral Roomstera. Vzadu je to fakt bude bavit. Navic do kufru nacpes neuveritelny veci.  A pokud je ta fabka kratka, tak vubec neni co resit. Combi je uz srovnatelnejsi. S kratkou fabii ale zase manzelka lip zaparkuje, lehcejc se to meje a kola na strechu se daji dat i bez zidle. :kol-31:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

za mne určitě roomster .. jeho variabilnost vnitřního prostoru oproti fabce je bez komentářů - naložíš tam kde co a bez složitého přemýšlení jak to tam "narvat" .. sám jsem měl jak fabku tak teď roomster se stejným motorem a přijde mi roomster překvapivě hbitější .. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud si to dobře vybavuju, roomster má jinak poskládanou převodovku - proto se zdá hbitější, ale dříve mu dochází dech a mimo obec/na dálnici víc točí a žere než fabia se stejným motorem, a to samozřejmě i vzhledem k větší čelní ploše a hmotnosti. Z tohoto pohledu bych bral spíše fabii.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dekuju za vsechny komentare. Vetsina hlasuje pro rooma a musim rict, ze i ja mu jsem vic naklonen. Zitra rano vyrazim na cesty (po dlouhe dobe vlakem) a doufam ze zpatky se uz povezu jednim z tech dvou...

Jozzik:deti maji 5 a 2 takze se vsude vozi spousta haraburdi a rikam si, ze by mohli videt o neco lip. (Puvodne jsem mel jeste jednoho kandidata rooma s panoramatickou strechou, ale kvuli nejasne historii jsem ho vyradil)...

Takze snad zitra se opet vratim mezi Vas a rozsirim pocet...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak prvni postreh. Neni to tedy zadny zavodak, ale to jsem vedel. Kdyz jsem ho vezl po dalnici tak idealni rychlost je kolem 120 pak i hluk a vsechno zacina byt celkem neprijemne.

Krom vyssi spotreby a hlucnosti zatim nevidim nejaka negativa. Deti po vcerejsi krazke vecerni jizde byly nadsene, takze to snad vsem vydrzi. Asi zalozim vlakno v sekci muj Roomster, at to tady nezahlcuju...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano popsal jsi to presne. V tehle motorizaci ma rad tak  100-110 km/h, tak se dostanes se spotrebou k 6l. Je to proste auto na okresky. Nalozis rodinu a jedes za babickou, nebo po krasach ceskeho kraje. Na dalnici se da, do chorvatska dojede, ale v klidu, nebo holt za 8-9l, coz ale taky neni velky peklo. Z krizovatky umi "vystrelit", ale rychle mu dochazi dech. Neni problem tak nasazet 1-2-3-4-5 na 200 metrech. :kol-47:  JJ svoje vlakno zaloz. Drzim palce, at je to bez zavad a hlavne zabava pro tebe i rodinku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...