peterDSG Vloženo 3. Březen 2013 Sdílet Vloženo 3. Březen 2013 Zdavím kolegov na fórum, mam problem s vibrovaním ľavého brzdového kotúča.Najviac sa to objavuje pri rýchlosti 80 km/h. Ja mam podozrenie, že za tým bude to, že som asi pred polrokom trafil veľkú a hlbokú jamu na ceste asi v 90 km/h. V aute boli 4 dospelý a bol to nečakaný náraz, takže som nestihol ani dať nohu z plynu. A asi po 3000 kilometroch sa začalo objavovať vibrovanie po prvýkrát. A postupom času to začalo byť intenzivne. Tak som zašiel za známym do jeho servisu a po jeho odporučaní som nechal zrovnať kotúče. Bola to najjednoduchšia varianta, toho aby som zistil či sa to podarí odstraniť,alebo nie. Nové kotúče, by bola zbytočná investícia. Po zrovnaní kotúčov na sústruhu sa probem stratil, Tak som bol rad. Ale asi po cca 3000 km sa začalo vibovanie zas objavovať. A tak by som chcel vedieť, či by mi niekto vedel poradiť, čo by mi to moho sposobovať to že sa ten problém. Lebo výmena kotúčov by to vyriešila iba do času. Podľa mna na tých cca 3000 km a potom by sa to objavilo aj na nových kotúčoch. Vopred Vám chcem poďakovať za vaše rady a odpovede. S pozdravom Peter Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kadlec Vloženo 4. Březen 2013 Sdílet Vloženo 4. Březen 2013 no jestli to po srovnání přestalo, tak to budou kotouče a třeba budou KO když se to objevilo znova, já bych se do stáčení moc nepouštěl, přece jenom to jsou brzdy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterDSG Vloženo 4. Březen 2013 Autor Sdílet Vloženo 4. Březen 2013 čau, Ale po zrovnaní kotúčov na sústruhu sa probem stratil. brzdy brzdili ako nové. Na sústruhu to bolo len o desatinách milimerov. takže to nebolo niečo drastické. A spokojnosť na mojej strane bola. Ale asi po cca 3000 km sa začalo vibovanie zas objavovať. A neviem,čo to može sposobovať. či naboj? alebo ložisko? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 4. Březen 2013 Sdílet Vloženo 4. Březen 2013 Mel jsem kdysi stejny problem na Superb I. Když jsem brzdil starsne vibroval volant....tak jsem koupil nové kotouce ocistil karacem dosedaci plochy na náboji a dal nove kotouce. 1000 km ok a pak to zase zacalo. Znovu jsem sundal kotouce a dukladne ocistil náboj abrazivnim kotoucem tak, že byl uplne lesklý proste uplne cisty zadna rez. No a tim se to vyrešilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kadlec Vloženo 10. Březen 2013 Sdílet Vloženo 10. Březen 2013 je fakt že podobný problém byl i na OI, tak to kotouče vyřešili na chvilku a chyba byla v náboji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterDSG Vloženo 13. Březen 2013 Autor Sdílet Vloženo 13. Březen 2013 zdravím, tak podozrenie mam aj ja na naboj. Asi som ho nejak poškodil tým nárazom do toho výtlku na ceste. Ale rad by som vedel niečo viac, aby som vedel vylúčiť ešte nejaké iné veci..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 15. Březen 2013 Sdílet Vloženo 15. Březen 2013 vymen lozislo, nejspis se poskodil naboj a ten ti vzdycky zkurvy kotouc. Uz jsem nekolikrat resil. Pro presny urceni muzes zmerit hazivost naboje pomoci hodinek ale prijde mi to zbytecne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterDSG Vloženo 20. Březen 2013 Autor Sdílet Vloženo 20. Březen 2013 A nevie mi niekto povedať, koľko by ma stalo to ložisko??? diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan155 Vloženo 2. Duben 2013 Sdílet Vloženo 2. Duben 2013 Cca 2000,- když víš kde koupit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 2. Duben 2013 Sdílet Vloženo 2. Duben 2013 cc-autodily.cz 1600,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan155 Vloženo 10. Duben 2013 Sdílet Vloženo 10. Duben 2013 To je i se šrouby za těch 1600,-Kč?? To bych se dost divil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 10. Duben 2013 Sdílet Vloženo 10. Duben 2013 (editace) FAG bez sroubu 1600,- se srouby 1900,- srouby nepotrebujes pouzijes stare Editováno: 10. Duben 2013, autor: jakub benes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camel1cz Vloženo 10. Duben 2013 Sdílet Vloženo 10. Duben 2013 srouby nepotrebujes pouzijes stare :-O Skoro začínám pochybovat, že děláš v servisu :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 11. Duben 2013 Sdílet Vloženo 11. Duben 2013 už kúp aj s novými šróbmi... uťahovací moment 70Nm+90° Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 11. Duben 2013 Sdílet Vloženo 11. Duben 2013 :-O Skoro začínám pochybovat, že děláš v servisu :-D srouby menim jen na motoru, tyhle velky hovada jen tak neodejdou.. Lepidlo davam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škodovica Vloženo 12. Duben 2013 Sdílet Vloženo 12. Duben 2013 Problém s vibráciou volantu pri brzdení som mal na predošlom aute(BMW E46). Myslel som že sú kotúče zvlnené, dal som ich sústružníkovi stočiť, ten mi ich najprv vrátiť že kotúče zvlnené nie su, ale aj tak som z nich dal trochu stiahnuť. Nepomohlo, kúpil som teda nové kotúče, platničky boli ako nové, tak tie som nekupoval, problém neprestal i tak. Potom som kúpil i nové platničky, aj keď povodné boli fakt čo sa týka hrúbky v super stave. Problém zmizol až po výmene platničiek, sám som z toho bol prekvapený. Takže pokial by si vymenil iba kotúče a problém neprestal a platničky si nechal povodné, tak skus vymeniť i tie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.