Pawouk Vloženo 14. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2016 Kladivo klídek a dodržuj pravidla fora - zatím je tady opakovaně porušuješ právě ty. Takže řádně nastudovat a dodržovat, ať nemusí přijít sankce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mariacek Vloženo 14. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2016 Já sice nemám 81 kW ale 77, ale když jedu ve špičce v Praze, kdy různě pojíždím, stojím apod, tak jsem se nikdy nedostal snad nad 7,2 litru podle PP. Ale přiznám se, že zas tak detailně jsem to nesledoval. Jakmile se z kolon a města dostaneš, okamžitě to dost klesá. Na tohle courání po městě bych Ti ale určitě doporučil automat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kladivo Vloženo 14. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2016 před 1 hodinou, Mariacek napsal: Já sice nemám 81 kW ale 77, ale když jedu ve špičce v Praze, kdy různě pojíždím, stojím apod, tak jsem se nikdy nedostal snad nad 7,2 litru podle PP. Ale přiznám se, že zas tak detailně jsem to nesledoval. Jakmile se z kolon a města dostaneš, okamžitě to dost klesá. Na tohle courání po městě bych Ti ale určitě doporučil automat. Máš pravdu , nejhorší na spotřebu je to popojíždění ale i ve městě jak jedeš plynuleji klesá to , naštěstí tu semafory ve městě kam jezdím (3,5 km) nejsou tak maximum 7,7 L ale to ještě nebylo zahřáté , automat jsem nechtěl jezdím převážně okresky a mám dlouhodobě 5,7 L ,takže velká spokojenost se spotřebou ,zatím jsem tankoval 3x co to mám nové asi 2000 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Malda Vloženo 14. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2016 Pokud nekdo nema cit v noze a nepredvida, tak mu nic nepomuze, kazdopadne s DSG pri trosku sikovnosti ta spotreba mohla by byt taky velice slusna ve meste. Co jsem mel moznost jezdit s DSG tak se spotreba moc nelisila od manualu - ba nekdy to bylo jeste lepsi, a pokud si vyhrajete s podrazovanim u DSG napr z velkeho kopce, dojizdeni na cervenou atd tak to pak nema vubec chybu. Po automatu bych sahnul hned, ale to by za nej nesmeli chtit 50 000 navic... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 Na tú nízku spotrebu s DSG v meste sa dá pozerať dvojmo. Na jednej strane DSG má 7 prevodov a nemá problém zaradiť v meste aj 7. stupeň (cca. pri 60 km/h), takže motor sa vlastne celý čas nedostane nad 2000 rpm, pri 4-6 väčšinou ani nad 1600. Na druhej strane je ale toto istý spôsob odrovnania dvojhmotného zotrvačníka, čo je aj s výmenou spojkovej sady sranda za približne 1500 €. To, že kedy k tomu dôjde je asi iba otázkou času. Mne sa to pošťastilo už po 100 tisíc km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Malda Vloženo 15. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2016 Uz jsme sice OoT, ale dopisu to. to je presne to, ceho se bojim ted u soukromeho Rapida jak cert krize. snazim se s nim jezdit umerne k opotrebeni toho setrvaku a spotrebe, takze proste je dulezite to nepodtacet, ale i nevytacet. Obcas je dobry dat si na PP aktualni spotrebu a clovek zjisti ze nizsi prevod je lepsi nez nizsi... ale to uz jiste znas... 100 tkm, doufam ze behem 5 let zaruky nepresvihnu, a pak se jej zbavim a bude novej mazel. Jinak, v Superbu 2 s manualem 1,9 TDI setrvak odesel pri 550 tkm, 1,6 TDI odesel pri 600 tkm a znamej ma 2,0 TDI s DSG (6-ti kvalt) pres 450 tkm a stale drzi. Nicmene, 1,2 TSI me mile prekvapil se svoji spotrebou a dynamikou a rohodne bych tento motor nezatracoval. Ikdyz mam jen 63 kW, svoji praci odvede za rozumnou cenu. A kdyz chce, tak jede i nad rychlostni limity. Samozrejme letme zrychleni z ryclosti X na XX je horsi, ale nemuzeme od 1,2 ocekavat raketu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mariacek Vloženo 22. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2016 Ty dvouhmoťáky stejně jako řetězy byly problémové u starých motorů, teď se te mouchy už snad vychytaly... Nízké otáčky nevadí, pokud od motoru nic nečekáte. Automat je super v tom, že vás to podtáčet nenechá a hned přeřadí, když od motoru očekáváte výkon. Problém je, když někdo jede na nízkých otáčkách s manuálem do kopce... Ale abych nebyl úplně mimo... Jedu druhou plechovku VIF aditiv a spotřeba teda o pár procent klesla. Řekl bych, že pravidelně jezdím cca s o 0,3 litrů nižší spotřebou než před 2 roky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Malda Vloženo 30. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2016 Tak jsem koukal na ten VIF pro benzin a vyzkousim to. Zatim jsem to lil jen do nafty. Uvidime jestli klesne spotreba - bude asi zalezet jaka prijde zima, ale 0,3 l dolu zni lakave (jeste nejaka fycurinka a bude to jezdit zadarmo ) Od 1,2 necekam zazraky ale rozmezi 5,7 - 6,2 l/100 km ve meste imrvere v kolonach tak ta spotreba je paradni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 31. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2016 (editace) To je, si drbu hlavu, že jsem si vzal 1.4TSI, když dneska pojíždění po Praze samá kolona a výsledná 14.4L, to jsem si mohl nechat V6, V8, ty žraly stejně :-) Zlatá 1.2, s tou jsem jezdil max 9.5L, na to co jezdim Editováno: 31. Říjen 2016, autor: LEdit 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 19. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2016 Cesta z nasho vychodu (Vranov) cez Ruzomberok - Donovaly az do Ba. Spaceback, dvaja dospeli + dieta a plny kufor, podla statistiky mi ukazuje o cca 3 deci menej, cize realna bola 6,9. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kkerka Vloženo 9. Únor 2017 Sdílet Vloženo 9. Únor 2017 Poslední dny ,jezdím do práce 20km ukazuje denní průměrnou spotřebu o půl litru větší než dřív.Rapida mám dva roky najeto 33tis.Při stejném způsobu jizdy a vyšších teplotách než před týdnem. Proč.....? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 9. Únor 2017 Sdílet Vloženo 9. Únor 2017 Ahoj, mě se zvedla spotřeba, když odešla lambda sonda. Kontrolka se žádná nerozsvítila, zjistil jsem až na garančce, kdy kontroloval diagnostiku, tak jen tip. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kkerka Vloženo 13. Únor 2017 Sdílet Vloženo 13. Únor 2017 O víkendu jsem dal K.Vary a zpět 250km a pr.spotřeba 5,5 L.To je v pohodě,to zvýšení spotřeby je u krátkých vzdáleností .Při studeném motoru jede asi déle na sytič. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 20. Únor 2017 Sdílet Vloženo 20. Únor 2017 Ahoj, denně okresky 2x30km, cca 4000km, zatím 5,8l , motor 1.2 TSI 66kw ;-) Až na turbodíru příjemný motor.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TTRapid Vloženo 14. Duben 2017 Sdílet Vloženo 14. Duben 2017 Len pre zaujímavosť - išiel som Trnava - Bratislava po diaľnici. Kto to poznáte je to samé obmedzenie hneď kúsok za Trnavou. Takže z TT tak 110 až 120 (občas som pridal obehnúť rýchlejšie kamión aj na 140) ale čoskoro sa to ale spomalilo do 110, to už som moc neobiehal , potom obmedzenie na 80 (to tak na cca 2000 otáčkach do tých 90 tachometrových) , ba dokonca chvíľami na 60 (to už za 4 a do 2000 otáčok) a tak som sa motal v kolóne schovaný za kamiónmi až po prvý zjazd v BA (do centra). Na konci tej flákacej jazdy ako som opúšťal diaľnicu ukazoval PC priemerku 4,6l... V BA sa to zvýšilo tuším na 5. Sám v aute, motor 1,2 TSi 66kW. Domov som sa "jašil" po diaľnici že nech sa to prehreje (ale až ďalej od BA, tam je kopa obmedzení) a aj tak som prišiel s priemerom 5,1. Pri každej dlhšej jazde nie je problém stiahnuť priemer pod 5,5l/100km nech idem ako chcem (v rámci rýchlostných limitov na okreskách). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 14. Duben 2017 Sdílet Vloženo 14. Duben 2017 To ja mel prumer po vcerejsich 500km po dalnici 6,7. Sezralo to skoro 3/4 nadrze v dva dospelaci a dite a plnej kufr. Protivitr je svine no Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Durannn Vloženo 20. Duben 2017 Sdílet Vloženo 20. Duben 2017 Jsem čerstvý dvoutýdenní vlastník Rapida Spacebacka 1.2 66kW. Mám necelých 500km. Dlouhodobá spotřeba 6l / 100km Cesta do/z práce 21km - 5,4 tam, 5,1 zpět (lehké převýšení, je to u Beskyd) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 20. Duben 2017 Sdílet Vloženo 20. Duben 2017 V 14. 4. 2017 na 21:28, ČudlR napsal: To ja mel prumer po vcerejsich 500km po dalnici 6,7. Sezralo to skoro 3/4 nadrze v dva dospelaci a dite a plnej kufr. Protivitr je svine no přesně, na víkend jsem jel do Maďarska a měl jsem skoro o litr větší spotřebu díky protivětru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
whitecoat Vloženo 21. Duben 2017 Sdílet Vloženo 21. Duben 2017 Tak to jsem rád, že nejsem sám, kdo za poslední týden zaznamenal vyšší spotřebu - přece jen po přezutí na letní bych očekával, že to spíš klesne a ne skoro o 3/4 litru stoupne Už jsem za začínal pomalu bát, že odchází lambda... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shotik Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 (editace) Nocni jizda Prahou. Chvili i s popojizdenim. Dodrzovani limitu zatim moje minimum 5,3l/100km Edit: o par hodin dele Blankou a okoli. Moc spokojen 4,8l/100km Editováno: 22. Duben 2017, autor: shotik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 5. Květen 2017 Sdílet Vloženo 5. Květen 2017 Moje první spotřeba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka_CZE Vloženo 6. Květen 2017 Sdílet Vloženo 6. Květen 2017 Moje první roční spotřeba (03/2016 - 03/2017) je 5,90 L / 100 km. Jezdím kratší trasy do 20 km, 80% město, zbytek okrsky a dálnice. Když to silnice dovolí, tak rozhodně nejsem brzda provozu. Co se týká ele. výbavy auta, tak využívám vše co jde. Na ovladače Climatronicu jsem od koupě vozu nesáhl, takže AUTO a 22°C. Celou zimu jely vyhřívané sedačky, celé léto pak klimatizace. Start/Stop systém mám aktivní a nevypínám ho. Já jsem co se týče spotřeby spokojený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvis78 Vloženo 6. Květen 2017 Sdílet Vloženo 6. Květen 2017 To je slušný já dnes město a hlavně rozjezdy pod plynem, protože ten zvuk motoru je příjemný, tak 7,1l/100 na vzdálenosti asi 8km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 7. Květen 2017 Sdílet Vloženo 7. Květen 2017 Za víkend nalítáno cca 800km v kuse po dálnici, cca 75% času v levém pruhu, takže konečně jsem vyhnal pavouky z výroby. Každopádně mě pozitivně překvapilo 5,8l/100. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 7. Květen 2017 Sdílet Vloženo 7. Květen 2017 A průměrná spotřeba je u mého skoro čistě městkého provozu 5,9l/100, což je oproti minulým skoro 9l s 1.8 atmosférou pohádka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.