Effective Vloženo 19. Květen 2016 Sdílet Vloženo 19. Květen 2016 (editace) No to je složitější. Pokud víš že jezdíš velmi často hoodně krátké trasy kdy se klima pustí pa plnej céres, tak na ty trasy bych ji vypnul, tam se skutečně může stát že zasmrádne. Ale pokud těch krátkých tras není mnoho tak naopak pomůže to že se klima občas zapne a navíc budeš mít v autě lepší klimatické podmínky... to je ten důvod proč tam vlastně máš tu automatiku. Už mám několikátého climatronika a zastávám názor že by se vypínat vůbec neměl. Nastavuji pouze teplotu a směruji výdechy kam zrovna potřebuju. nezapomínejte - na pravidelné čištění, ideálně ozonem! Ne nějakým sprejem z kelly.... - doplňování náplně, nevím po kolika letech se to doporučuje, ale tipuju že po 3letech už může být úbytek znatelný... Editováno: 19. Květen 2016, autor: Effective Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlakras Vloženo 19. Květen 2016 Sdílet Vloženo 19. Květen 2016 Za mesic budu mit rapida 3 roky a climatronic mam celou dobu zaplej na auto a tedy i s AC. Nic nesmrdi. Zatim jsem klimu cistit nenechal, ale v cervnu jedu na vymenu brzdove kapaliny, tak necham udela i udrzbu klimatizace 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 19. Květen 2016 Sdílet Vloženo 19. Květen 2016 Jezdim hodne kratkych tras, climatronic nevypinam vubec a musim zaklepat, ale nesmrdi. Auto mam 3 roky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speKtis Vloženo 19. Květen 2016 Sdílet Vloženo 19. Květen 2016 Supr kluci díky, nechám to tedy zaplé furt, ať si to reguluje samo jak potřebuje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 23. Květen 2016 Sdílet Vloženo 23. Květen 2016 Bud v klidu, take za ty 3 roky jezdim pouze s AUTO a zadny smrad I pres to ze to A/C sviti neznamena ze nutne musi byt kompresor spusteny, precijen si to automatika reguluje tak jak potrebuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 24. Květen 2016 Sdílet Vloženo 24. Květen 2016 To je tím že máte nová auta. Každopádně když jsem to nechal vyčistit tak rozdíl v čerstvosti vzduchu byl vcelku velký. Ono si na ten smrádek postupně zvykáte, někdo to odchytí včas a uvědomí si že mu to smrdí a někdo na to přijde až opakovanými záněty. Nejlépe to poznáte tak, že do auta necháte sednout cizího člověka který ten pach nezná a dokáže ho lépe odhalit než vy co jste na něj zvyklí. Pokud chcete mít zdravou klimatizaci tak ji nejdéle po 2letech nechejte profesionálně vyčistit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speKtis Vloženo 25. Květen 2016 Sdílet Vloženo 25. Květen 2016 No mně to nedá a stejně jí vypínám Radši stáhnu okna Asi zvyk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 25. Květen 2016 Sdílet Vloženo 25. Květen 2016 Az bude velke teplo, tak zvyk pujde rychle pryc a pak na to parkrat zapomenes a prestanes to vnimat.. Minimalne tka jsme to mel ze zacatku ja. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 27. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2016 Asi 2 mesice zpet jsem byl na cisteni klimy ozonem v jednom Skoda servisu. Byla to nejaka akce, vycisteni ozonem + vymena kabinoveho filtru. Samozrejme (kdyz to byla akce) mi tam dali ten obycejny filtr bez uhliku. Nemaji nejak predepsane, ze kdyz je v aute Climatronic, tak by tam mel byt ten uhlikovy filtr? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka_CZE Vloženo 30. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2016 chlapi, je v servisním manuálu někde napsané jaká má být minimální teplota vzduchu při zapnuté klimě na Lo (low) nastavení (tedy na maximální výkon A/C)? Ještě jsem teplotu přesně neměřil, ale přijde mi, že rapid od mého otce chladí víc než ten můj (při stejném nastavení). A než s tím někam půjdu, tak si to chci aspoň trochu ověřit. Jak bude čas, tak změřím teplotu přesně teploměrem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 31. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2016 Viz. priloha. Měření výkonu klimatizace měřením teploty.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka_CZE Vloženo 31. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2016 (editace) Perfektní, díky moc. Zítra to změřím jestli to opravdu fouká vzduch okolo 4°C Tak dnes změřeno: Okolní teplota vzduchu: 21,7°C Teplota vzduchu z ofuků: 3,4 °C Takže vše v normě. Ještě že máme ty měřidla, protože na mé pocity není spoleh Editováno: 1. Srpen 2016, autor: Jirka_CZE Doplnění měření Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hiz Vloženo 13. leden 2017 Sdílet Vloženo 13. leden 2017 Vcera se mi stala takova vec.. Mozna mi nekdo vysvetli co bylo pricinou.. Rano jsem byl v mycce. Teplota cca 2 stupne. Z mycky jsem jel cca 15km a vse v poradku. Chvili jsem cekal na kolegu a vypnul motor.. Po cca 5ti minutach jsem opet nastartoval a vydal se na cestu.. Po chvilce jsem si vsiml, ze z vetraku jde pouze studeny vzduch.. Auto prestalo topit zkousel jsem ruzne teploty i silu vetraku zapnout vypnou AC i cely climatronic.. Po 30ti km jsem zastavil a zkusil vypnout/zapnout motor ale zadna zmena.. Trosku jsem vymrz, ale do cile jsem dorazil.. Cesta cca 100km Tam auto cca hodinu stalo a pak kdyz jsem se vracel, topeni normalne topilo jak ma Je mozne, ze to bylo tou myckou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 13. leden 2017 Sdílet Vloženo 13. leden 2017 Možná jen shoda okolností. Než spekulovat, podívat se radši přes diagnostiku, jestli tam není nějaká chyba klapek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 13. leden 2017 Sdílet Vloženo 13. leden 2017 Ta myčka na to vliv neměla, když jsi dal topení na max (HI) a celých 30 km nic. Mě to takhle zlobilo první zimu a pomohlo až přehrání SW u řídící jednotky. Od té doby OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUMIHA Vloženo 13. leden 2017 Sdílet Vloženo 13. leden 2017 Prečítaj si tu: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 9. Březen 2017 Sdílet Vloženo 9. Březen 2017 S nárůstem teplot mi opět začalo takto krásně bzučet z motoru: hvac-bzuceni1.wav hvac-bzuceni2.wav Z náplně neuteklo od doplnění před rokem prakticky nic. Vyměněn kompresor a je ticho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 24. Březen 2017 Sdílet Vloženo 24. Březen 2017 (editace) A výměna byla na záruku? Je na to totiž TPI (viz http://forum.skodahome.cz/applications/core/interface/file/attachment.php?id=402303), řeší se to v tématu o FIII. Všimnul jsem si toho totiž taky, že mám z auta v poslední době zvukově elektromobil..... Editováno: 24. Březen 2017, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 24. Březen 2017 Sdílet Vloženo 24. Březen 2017 Výměna na záruku. Ale z počátku se jim do toho moc nechtělo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 9. Duben 2017 Sdílet Vloženo 9. Duben 2017 (editace) Teraz ako sa oteplilo, tak aj ja postrehujem rovnake "brzucanie", ked zapnem klimu @miklisek mozes sem prosim hodit link na ten topic FIII? Neviem ci to hladat v elektrike, alebo v interieri. Dik. Editováno: 9. Duben 2017, autor: Kyselinka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 9. Duben 2017 Sdílet Vloženo 9. Duben 2017 (editace) Ha, je to v ostatních tématech... http://forum.skodahome.cz/topic/138769-fabia-iii-tsi-divný-zvuk/ Editováno: 9. Duben 2017, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 9. Duben 2017 Sdílet Vloženo 9. Duben 2017 Tak jsem trochu zkoumal ETKU a všechny kompresory 5Q0820803 na RAPIDa s indexy A, C, E jsou nahrazeny kompresorem s indexem F, o který v tom TPI jde. No pokusím v rámci jarní prohlídky za 99 Kč v mém servisu trochu proprudit. Nový kompresor totiž stojí 18 tkč a to za něj fakt nechci dát. Otázkou je, jestli se bzučení zrovna v servisu projeví..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 9. Duben 2017 Sdílet Vloženo 9. Duben 2017 Pokud uz nemam zaruku, kompresor odejde, tak si to zaplatim, i kdyz jde o spatne navrzeny kompresor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 9. Duben 2017 Sdílet Vloženo 9. Duben 2017 Zalezi jak se k tomu SA stavi. Pokud odejde hned po zaruce, treba uhadas kulancu. Kdyz treba u 5 ket staryho auta se 100tis tak uz se s tebou ani nijdo bavit nebude si myslim. Mne odesel zadni sterac po zaruce a nebavili se taky. Servis sam o sobe vez SA mi dal slevu 20% na dil a nepocital praci, ale SA jako takova me s reklamaci u 2.5 leteho auta vyfakovala. A to jsme posilali videa atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 9. Duben 2017 Sdílet Vloženo 9. Duben 2017 A byl na ten sterac TPI, ze je od vyroby vadny? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.