Přejít na obsah

Zahřívání pravého předního brzd. kotouče

MachiSSS

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám jeden problém. Nasadil jsem dva dny zpět nové přední kotouče BREMBO Max a desky TEXTAR, výměna šla lehce. Ale po ujetí asi 25km lehké jízdy jsem po zastavení pozoroval více zahřátý pravý kotouč. Doma jsem pak tento pravý třmen celý rozdělal, znova vyčistil. Koupil jsem si o novou prachovku a nový těsnící kroužek do brzdového pístku. Ten jsem vytáhl, pročistil (byl ale v hezkém stavu), promazal brzdovou pastou od TEXTARU, nasadil nové gumičky a zase složil. Chodí lehce! Mázl jsem i ty styčné plochy na třmenu, jak chodí desky. Tam už fakt nemá co drhnout. Když dám auto na hever, tak po sešlápnutí brzdového pedálu se kolo točí malinko hůř, než levé, ale rozdíl není zas tak velký. Já bych řekl, že je to OK :-) Ale dnes zase bylo to pravé kolo teplejší. Levé bylo teplé, krásně jsem na něm nechal prst a na pravém ten prst neudržím, bo bych se spálil.... Teď už vážně nevím. Co může být špatně? Mám to nechat ještě chvíli sednout ty nové kotouče a desky? Mám na nich najeto cca 80km. Ale nerad bych si tu pravou brzdu hnedka odrovnal... Ložiska jsem nechal dělat 3 roky zpět. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Mám s tímto zkušenost z Favorita.

Brzdič a píst naprosto v pořádku ale stejně se kola zahřívala.

Bylo to nakonec hadicemi co vedou k brzdiči.

Uvnitř celé zpuchřelé za ty roky a kapalina sotva tekla.

Auto brzdilo dobře, ale pístek se horko těžko vracel když to bylo přicpané.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...