Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Tedka se chystám na výměnu oleje a všech filtrů, origo servis škoda mi dal tuto nabídku:

1l LL olej - 841,-Kč  (náplň - 4,3 - 4,5l) - VW 507 00 (VW norma)  mám vlastní olej

olej. filtr - 265,- Kč 

vzd. filtr - 614,- Kč 

paliv. filtr - 997,- Kč 

práce za inspekční prohlídku:  cca 2250,- Kč 

Dohromady to dělá: 4126,-   zajímalo by mě co je to ta inspekční prohlídka a proč je tak drahá...

ja platil to sami po 15ti tisicich

Upraveno od milstas

To je nejaky drahy, to se asi tu cenu zpletli se Superbem ne? Navic napln je presne 3,9 l oleje.

nevim takovou sem dostal fakturu

Má faktura - Rapid 1,2 TSI/63 kW:

Servis výměny oleje (pevný) - olejový filtr, olej Shel 5W40 Ultra, čistění klimatizace =  výsledná cena 2.498 Kč

Jo ale ty mas 5w40 ne LL. Kolik chteli za litr tohodle oleje.

299,46 Kč. Po roce jsem hned přešel na pevný interval. 30 tis. km za rok nenajedu a mít olej v motoru déle jak rok není zrovna to pravé ořechové ...

ne všichni jezdí jen kolem komínu + jednou za rok do jugošky, jsi dost nepřesný 30,000 km je mezní hodnota proměnlivého intervalu, já jezdím dlouhé trasy výměny mám po cca 25.000km a 18 měs., na cesty do hypersuper mám feldu

• 2 týdny později...

Moje faktura Rapid:1,2 TSI 77KW

Servis výměny oleje-olejový filtr,olej shell 5W30 AV-L,čistění klimatizace,filtr prachový a pylový cena 3555kč

Upraveno od Motaaa

To docela jde. olej si měl vlastní nebo jejich.

Jejich olej já si svůj nenosím 

kolik stoji ve skodovce cisteni klimy? je to cisteni jen smradu, nebo komplet vysati, namazani kompresoru, desinfekce a znovu naplneni? dik

ta klima by mě taky zajímala..začátkem léta  mě čeká celkem mazec servis:

- znovu olej (donesu vlastní)

- prohlídka na 30tis km (2 letech) - nevím co všechno se tam dělá...mluvili něco odemontáži brzd a asi filtry a koli kto koštuje, co sem tu četl tak to nebylo moc drahý

- chci nechat udělat geometrii (v srpnu už naměřili hraniční sbíhavost)

- chci tu klimu - vyčištění,doplnění

trochu se děsím ceny :-D ale co už...je to daň za zatím bezproblémový provoz (idkyž daní by měla být ta pořizovací cena žejo)...

Cece, když jsem mel ještě octu... Tak jsem mel 30000 každý rok...a nebylo to tak dramaticky (a to jsem vlastní olej nenosil), a tobani dvouleta při šedesáti... U rapida to nemůže horší ;)

U 2r/30tis se brzdy neřeší. V podstatě jde jen o základní úkony, tlak pneu a hloubka dezénu, množství kapalin, olej, olej filtr, kontrola povinné výbavy a spíše vizuélní prohlídky kde čeho. Klima dezinfekce třeba ano, taky jsem si nechal dělat, tou spec. pěnou co se cáká od pouzdra pilového filtru na výparník atd. Cena do 300Kč. Pokud chceš řešit kapaliny klimatizace (chladivo s mazivem) je to myslím si zbytečné. Já to u O1 řešil v 6ti letech stáří a 100tis a pořád tam bylo 70% obsahu s tím, že mezní je 60% (prevence, klima fungovala), toto budu řešit u Rapida ve 3-4 letech.

mne tenkrat rikali, ze ve 30ti tis se rozebiraj brzdy, asi na kontrolu ci co ja vim...

no jeste ty filtry vsechny by se snad uz mely menit (kabina,vzduch)...a ja k tomu hodim tu geo a nazdar

Hovno, si byl asi u kukacek. Pylovej filtr 2 roky nebo 60tis. Vzduchovej filtr 90tis nebo 6 let. Svicky 60tis nebo 4 roky. A tady mas ukony delane pri servisce 2 roky/30tis. Tedy zadne rozebirani. kvuli Tobe jsem musel ven na mraz do auta.

post-10015-1416425864,8071_thumb.jpg

post-10015-1416425889,9795_thumb.jpg

rozebíraj brzdy? :D podívaj se akorát jak vypadají destičky a kotouče....

zvláštne vyplnené  :kol-32:  ...

Proc? Co je divne? Mne to prijde normalni.

ide mi o toto,napr:

ak bol v rezerve špatný tlak a následne bola dohustená,tak je to v poriadku vyplnené ...čiže neni v pořádku/odstraneno

ale tým pádom by to malo byť takto aj s napr.s prachovým filtrom,olejom atd ...ale beriem to ako kozmetickú chybu,všade to vyplňujú inak ;)

jj vyplnují asi vám pošlu muj :D

no pochváľ sa  :kol-28:  :rtfm:

• 1 měsíc později...

Pokud pujdu na vymenu oleje v unoru (promenlivy interval) a 2 roky od koupe mam v kvetnu, tak na servnisni prohlidku pujdu v kvetnu nebo to udelaji pri jednom?

Odpovim si sam, viz. zde - v unoru olej, kveten servisni prohlidka.

Upraveno od SkodaRapid

spravia ti to všetko v jednom čase ...načo by si chodil 2x behom 3 mesiacov?

A proc ne, 3 mesice jsou 3 mesice, proc by si mel zkracovat zbytecne interval. Pokud by slo o 14 dni, budis.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.