Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

@PropeThy

Rýchlostný index môžeš dať o 1 nižšie za predpokladu, že na viditeľné miesto v kabíne nalepíš nálepku s obmedzením max. rýchlosti, prípadne nastavíš výstrahu v PP...

Záťažový index nesmieš podliezť...

Edit: nevšimol som si odpovede na ďalšej stránke... Je to tak ako píše  @stanmar nadomnou...

Editováno: , autor: stafa
  • o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Zdar,

má někdo z Vás alu s rozměrem 6,5x16, ET50 na Octavii 3? Jak to vypadá? Chci je dát na zimáky. Neřeším teď, že to není zapsané v TP, jen mě zajímá, jak to vypadá a zda s tím nemůže být nějaký problém.

Díky.

Editováno: , autor: Folda
Vloženo

Na jeden Octavii mám síce 17ky ale ET50 a je to dosť zalezené pod blatníkmi. (doslova škarade to je). Chcelo by to ET tak 43-45. Aby aj tie 16ky vyzerali dobre na tom aute. 

• o 9 měsíců později...
Vloženo (editace)
V 30. 1. 2022 na 17:49, stanmar napsal:

U všech rozměrů které jsou označeny M+S lze při jejich použití instalovat sněhové řetězy. U těch, které jsou bez tohoto označení nikoliv.

Nejsem si úplně jistý, ale rozměry kde je M+S lze použít i pro letní, nebo univerzální pneumatiky.

Zřejmě je to takto zapisováno, aby bylo naprosto jasné kde lze použít sněhové řetězy.

A rychlostní index u zmiňovaného rozměru 225/45 R17 mám oproti TP o řád nižší ( tedy V) .

Pánové, je to přesně naopak. Povolené rozměry pneumatik jsou uvedené v TP, přičemž pro zimní pneumatiky můžete využít kterýkoliv z nich. Rozměry označené M+S jsou pak určeny výhradně pro zimní pneumatiky! Označení M+S pak nemá nic společného se sněhovými řetězy. Rozměry je s nimi kompatibilní zjistíte v manuálu v sekci "sněhové řetězy", kde jsou všechny uvedené v tabulce. Pro O3 platí, že řetězy lze osadit pouze na disky šířky 6J. Většina originálních 16" disků včetně uvedených výše v diskuzi má ovšem šířku 6.5J a s řetězy dle specifikace kompatibilní nejsou!

Editováno: , autor: j57
Vloženo

@j57

Tak konečně mi to někdo vysvětlil 🙂
Nicméně se ještě musím zeptat, viz tabulka a poznámka v ní b)
Pro disk 6J 16" ET 48 mohu použít pouze řetězy s velikosti článků 12 mm.
Co když mám disk 6,5J 16" ET 46, tudíž směrem k podběhu širší o cca 6,5 mm, ale zase o 2 mm vysunutý ven, čili mezera k podběhu se zmenší jen o cca 4,5 mm, ale já použiji řetězy s velikosti článku 7 mm, tj. 5 mm k dobru. Čili suma sumárum jsem s řetězem o 0,5 mm dál od podběhu. Počítám správně?

řetězy.JPG

Vloženo

Výpočet je sice "správně'", ale řetěz nasazujete na pneumatiku a nikoliv ráfek. A prohnutí bočnice pneumatiky na discích rozdílné šířky nejspíše bude různé.

V praxi někteří uživatelé širší disky s řetězy vozí, takže ono to nějak funguje. Ale garanci, že se vám řetěz nenamotá do odpružení, vám pochopitelně nikdo nedá.

Vloženo

V servisu zmiňovali také riziko, že širší disk 6.5J může sněhový řetěz poškrábat. Každopádně z aktuální nabídky litých kol jsou pro použití s řetězem doporučená 16" kola Star nebo Tunga a 17" Crystal.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...