Přejít na obsah

Sada pro výměnu rezervního kola


SkodaRapid

Doporučené příspěvky

Ahoj, chtěl jsem koupit do auta sadu pro výměnu rezervního kola, ale na eshopu Škody pro Rapid nic není. Psal jsem do AutoHeller a odepsali mi, že pro Rapid sada není a nabídli mi zvedák+klíč+tu vložku za 1967,- Kč s DPH. Za toto by zaplatil tolik jen snad blázen :kol-44:

 

Chtěl jsem se zeptat, jestli náhodou do Rapida nepasuje sada z Fábie, Octávie, Superba..? Májí to tam za cca 700-800,-Kč. Jde asi jen o ten klíč, zvedák by měl být snad v pohodě a ta vložka by v tom kole taky měla sedět, nevím. Případně bych si jen do té sady dokoupil klíč.

 

Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ohledne sady a jeji kompatibility je to zajimavy. Zvedaky vypadaj naprosto stejne na prvni pohled, ale maj pro kazdy auto jiny cislo, resp.pismeno za stejnym cislem ND. Jak jsme na ne koukal ve skaldu ND v cc-ckach, lisi se patkou,co se vklada do lemu prahu. Takze v tomto ohledu bych.nelaboroval. Klic je jasnej, ten si muzes koupit jakykoliv, co pasuje na kolove srouby. Box na naradi se bude nejspis lisit vyskou mezi ulozenim kola a podlahou kufru. V tomto.ohledu to moc napric radami unifikovany neni..... .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teda klíč na kolové šrouby 17ka za 462Kč je drzost, když se klíč dá sehnat již od 52Kč (originální díl pro Š105/120/130 na cc-čkách) nebo do 200,-Kč kdekoliv v autopotřebách.

 

Já mám rezervu + nůžkový hever na delší cesty (třeba letos do HR), jinak vozím lepící sadu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MiKy*: Takze jsi to udelal tak, ze jsi koupil sadu pro OII a ted dokoupis Rapidacky zvedak za 1100Kc? Bude to sedet do toho boxu? Od kud to budes obednavat?

 

miklisek: Ten zvedak + klic za 350Kc jsi koupil kde? + jsi koupil ten original box pro Rapid? Jak jsi vyresil tu 3cm mezeru mezi rezervou a kobercem?

 

Diky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nůžkový zvedák v autopotřebách a klíč za 52Kč v cc-autodily u Jeldy. Box v kole nemám, to je naprostá zbytečnost, ono se to všechno totiž vejde do toho zadního kastlíku, co je za kolem. A to včetně kompresoru a lepící tekutiny, žárovek a oleje. Ty 3cm jsem zatím neřešil, mám tam totiž z5 ten box pro lepící sadu a ten je vysoký tak akorát, že se podlaha nepropadá.

post-6633-0-65104900-1380872791_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SkodaRapid: Zatím jsem nic nekupoval. Realizace je plánovaná mezi 16. - 18. říjnem. Vím jen, že za vybavený box do kola budu platit 600 Kč. Je to prý nějaká univerzální sada. Kotvící šroub kola asi v ceně není a zvedák je přislíben vyměnit za "rapiďácký" a ten, co je v boxu bude asi z celkové ceny odečten a naúčtován "rapiďácký".

Dle odpovědi technika z AŠ lze při troše opatrnosti v usazení při zvedání Rapida využít i zvedák z dotčené sady, ale riskovat nebudu. Origo je origo.

Editováno: , autor: MiKy*
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz se podivate sem na stranky http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/kompletni-rezervni-kolo-pro-rapid-15%E2%80%9C-5ja601012jx tak tam meji napsane: "S pomocí sady na výměnu rezervního kola 5JA093860 vyřešíte zapeklitou situaci během chvilky a budete moci pokračovat v cestě plnou rychlostí."

 

Sada pro Rapid ma kod tedy 5JA093860. Pokud existuje kod, musi existovat i sada. Neco jsem videl na ebay, ale nevim.

Editováno: , autor: SkodaRapid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... a tím pádem by se to pak mělo dát i zakoupit... takže kdo to chce, ať poptá v servisu pod kódem 5JA 093 860, schválně za kolik to bude.... 

 

EDIT - třeba tohle: http://www.mihocar.cz/skoda-rapid-prislusenstvi-se-zvedakem/d-88152/

... to asi bude z nějakého rozebraného auta.... http://www.sbazar.cz/mihocar/detail/3358416-skoda-rapid-12-tsi-cbz-nahradni-dily

Editováno: , autor: Lukas79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

808 na eshopu http://eshop.skoda-auto.cz/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?langId=-11&storeId=10001&catalogId=10101&categoryId=70000000248&parent_category_rn=70000000240&top_category=70000000240 je cena bez DPH a ještě to tam nejde objednat - je to pro servisy (jak psal miklisek)... tak se zeptej v servisu, jakou ti dají cenu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mi dnes přišel email:

 

Dobrý den,
 
  sada č.: 5JA093860 je za cenu 1047,- s dodáním do druhého pracovního dne. Jen pro zajímavost, i když jsem měla číslo sady nenašla jsem ji v jediném katalogu který máme k dispozici, tím jen ospravedlňuji to, že jsem ji napoprvé nenašla, tato sada prostě není uvedena v jediném katalogu Škoda.

 

 

Edit: Jo a ptal jsem se v AutoHeller Opava.

Editováno: , autor: SkodaRapid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si koupil sadu a vymenil letni kola za zimni. Jenze ja blbec jsem dal ten zvedak na prah (v oznacenem miste), misto za prah na to zelezo a ted mam mirne promackly prah. Nechapu proc v tom prahu jsou ve predu i v zadu takova oznacena mista, kdyz se to tam nedava. Nastesti jsem si vsiml, ze takto to asi nepujde a auto jsem ihned spustil zase na zem. Neni to tak hrozne, ale v tom miste trosku popraskal lak. Urcite to tam za par let zacne rezivet.

 

Nevite kolik by mohla stat oprava? Pujde to zaplatit z havarijniho pojisteni? Mam 1000,-Kc spoluucast.

 

Pritom na tom zvedaku je nakres, za co se to ma zvedat. Ale toho jsem si vsiml az pak. U noveho auta to fakt nastve. Cetl jsem v nejakych diskuzich, ze u O1 je to bezne, ze maji promackly prah. Ze jim to pry promackli i v servisu, kdyz to spatne zvedali..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle navodu pro Rapid, jsem to pochopil tak, ze to mam dat na ten prah. Podle mne to tam je pekne blbe napsane a hlavne pekne blbe znazornene.

 

Na obrazku 149 jsou znazornene upinaci body zelenou barvou. A pak tam je: "Zvedák nasaďte na upínací bod, který je nejblíže vadného kola. Upínací

bod se nachází přímo pod prolisem na boční ploše prahu dveří.".
 
Nevim co si mam o tom myslet.
 
post-85190-0-91479700-1381734924_thumb.p
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...