Přejít na obsah

Porucha Klimatizace - syčení z palubní desky


Migen

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

Vlastním Octavii II 1.8 TSI MR08. Včera jsem zapnun klimatizaci (climatronic) a z prostoru palubní desky se začal ozývat hlasitý syčivý zvuk. Nejvíc byl slyšet z prostoru za středovými výfuky vzduchu. Tento zvuk je slyšet pouze když je nastartovaný motor a je zaplá klimatizace. Pokud jsem zapnul režim ECON, zvuk ihned ustal. Po následném zapnutí klimi bylo syčení opět slyšet. 

 

Řídící jednotku jsem připojil na diagnostiku a v sekci klimatizace byla tato chyba:

 

00229 - Refrigerant Pressure
002 -- Lower Limit Exceeded - Intermittent

 

Udelas sem veškeré testy, všechny klapky funkují. Natočil jsem video, kde je průběh a zvuk zachycen.

Nastartoval jsem auto - spotřeba na volnoběh cca 0.8l/h. Tlak v okruhu klimatizace asi 3.2 bar. Po zapnutí klimatizace začne syčení, kompresor se sepne a začne zatěžovat motor, přičemž aktualni spotřeba vzroste cca na 1.3l/h. Tlak v okruhu klimi stoupne na cca 6bar. Dle videa je na obrazovce notebooku videt stav před a po zapnutí klimy. Z tohoto všeho usuzuji, že kompresor je funkční. Ještě musím podotknout, že v lete klimatizace chldila, ale na plnění jsem nebyl od doby co auto mám, cca 3,5 roku.

 

Video mužete shlednout zde: http://www.youtube.com/watch?v=DhZuNogV1bE

 

Hledal sem na webu, a jediny přizpěvek podobný mému problemu měl v jednom případě řešení "vypuštění" chladícího média a opetné naplnění. Odkaz: http://forum.skodahome.cz/topic/27726-huceni-klimatizace/

 

 

Můj dotaz zní: Myslíte, že bude stačit znovu naplnit chladící medium, nebo to muže být závažnější problém?

 

Děkuji za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem byl v servise doplnit klimu. Trvalo to cca 50 min a technik na zavěr řikal, že by tam mohla byt nejaka netesnost dle množství chladiciho media, ale že přistroj pro plnení nic neukazal (musela by se potom udelat tlakova zkouška jiným zařízením. Když jsem mu řekl, že auto nebylo plněny určitě 4 roky (a víc), tak odpověděl, že je možný unik chladiva za tuto dobu na uroven kterou zjistil. Každopadně zvuk z videa už mi to nedělá. Vše ukaže čas a leto:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Ja som mal to iste, zabehol som do servisu a bolo mi povedane ze klimu nestaci naplnit ale je potrebna oprava za nejakych 200-300 eur... si hovorim ze sa idem pozriet najprv na forum ci sa niekto nestretol s takym to sycanim klimy... a presne som to tu nasiel zbehol som do druheho servisu tam mi ju bez okolkov vypustili premerali ci okruh tesni naplnili a vycistili ozonom... Klima krasne chladi tak som sa zastavil v prvom servise kde chceli zarobit na nezmyselnych opravach a dockal som sa len vyhovoriek..... takze dakujem zasa raz forum pomohlo :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Zdravím, trochu toto téma oživím. Mám podobný problém, ale klimu nechávám doplnit každé jaro a stejně mi klima syčí. Je to slyšet hlavně, když climatronik dorovná teplotu. Pokud jede "naplno" při velkm rozdílu teplot, tak nic nesyčí. Když vypnu AC, tak je taky klid. Klima chladí hezky. Zvuk jde ze středových výdechů a je to takové syčení/šplouchání, které jde jakoby ve vlnách. Chvíli hodně a chvíli míň. Asi podle toho, jak spíná kompresor. OII 2011. Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...