Přejít na obsah

VCDS - Dá se něco dokódovat do Rapida?


Woody

Doporučené příspěvky

Sušení brzdového kotouče : v mokru si auto občas lehce příbrzdí, aby byly brzdy suché až bude potřeba intenzivně brzdit a neprodlužovala se díky mokrým brzdám brzdná dráha. Na kole dělám při jízdě v dešti to samé, občas drnknu do páček a kotouče si osuším.

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to viem ja som myslel skor ci to nema niekto vo worde vsetko.. lebo na tej prvej stranke chyba par veci... napr : http://www.stemei.de/pages/coding/skoda-rapid-nh/bremsassistent-anpassen.php

Udělej něco pro sebe i kolegy a vytvoř to sám. ;) Pak nebude problém to dát do prvního příspěvku. Woodymu to snad vadit nebude. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak dnes jsem po hoooodně velkém boji zprovoznil rozjezd do kopce, auto zamykání, auto odemykání a samozřejmě ručičky, jak jinak  :kol-47:

 

Boj vypadal asi takto ... verze VCDS 12.12.3 ve VmWare v XP 32Bit částečně chyby v různých kontrolerech, 12.12.2 chyba při připojování, pak stav "unregistered", pak jsem šel na Win8.1 64bit na 12.12.3, chyba no interface, 12.12.2, chyba no interface, čili na 64bitech vůbec nerozeběhnuto, ikdyž drivery byly v pořádku nainstalované. Nakonec jsem vyhrabal nějaký starý netbook s Win7 32b, verze 12.12.2 no interface, poslední šance zbývala ještě verze 12.12.3 a hurááá, test proběhl, auto-scan proběhl, nakódování v pořádku a hned je ten den příjemnější :kol-27:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Protože to tady není úplně vyřešené, psal jsem do Škodovky dotaz na aktivaci HHC a záruku. Věřím, že tato odpověď mnohé potěší :)

 

Vážený pane XXX,

přes ŠKODA Info-Line jsme obdrželi od Vás e-mail, ve kterém se nás ptáte, zda když si aktivujete na svém voze ŠKODA Rapid model.rok 2016 asistent rozjezdu do kopce HHC, nepřijdete o záruku na svůj vůz.

Pokud bude na Vašem voze aktivován systém HHC pouze pomocí kódování v systému ESP, tzn. že Váš vůz je vybaven všemi potřebnými komponenty zajišťující funkci HHC, pak o záruku na svůj vůz nepřijdete.

V případě, že Váš vůz není vybaven potřebnými komponenty pro řádnou funkci HHC a uvažujete o dodatečné montáži potřebných dílů, pak byste přišel o záruku na všechny díly a systémy které by byly funkcí HHC ovlivněny.

Věříme, že je naše odpověď pro Vás dostačující a přejeme Vám mnoho spokojenosti s vozem ŠKODA.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď si jim akorád ukázal jak je lidi obcházejí a v budoucnu to okaučují tak, aby to nešlo. Protože tady to naše "home" kódování není standartní oficiální úprava. Ani autorizák by ti toto neměl správně udělat, pokud to to vozidlo nemělo standartně ve výbavě nebo pokud nejde o ofigo dodělávku tempomatu apod. V podstatě je okrádáš o jejich korunky a nevěřím, že by se jim to líbilo. Když v ceníku je třeba za HCC si pěkně připlatit 2500 kč nebo kolik.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A myslíš, že o tom do teď nevěděli, když to svede každej Pepa, co má doma kabel? :D

 

Mě ta odpověď naopak potěšila, protože jsem čekal, že se začnou cukat a psát, jak se to nesmí, a že je to špatně. Místo toho mi ale férově napsali, že samotné kódování vliv na záruku nemá, což může být pro některé užitečná informace do budoucna... Např. mně totiž prodejce tvrdil opak. (A autorizák ti to samozřejmě nemůže udělat z pochopitelných důvodů.)

 

To, že se jim to nelíbí, je věc druhá. Důležitý ale je, že Škodovka zjevně nepovažuje samotný kódování (včetně aktivací příplatkových funkcí) za něco zakázanýho, a to ani během záruky. A upřímně, kolik lidí si tyhle věci nechává dělat? My z fóra... a pár dalších lidí, co tomu rozumí.

Editováno: , autor: toldi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...