blackfish5 Vloženo 9. Duben 2018 Sdílet Vloženo 9. Duben 2018 56 minutes ago, McMatej said: :-) Z výše uvedeného výřezu manuálu vyplývá, že to NENÍ vhodný olej. Oleje A1/A5, B1/B5 mají sníženou HTHS viskozitu a smějí se používat jen do motorů k tomu přizpůsobených. Druhá věc je, že i při provozu (stárnutí) správného oleje se viskozita snižuje, takže si také myslím, že katastrofa biblických rozměrů nenastane. Díky, změřil jsem zbytek a vyšlo mi, že jsem tam nalil nějakých 4dcl, takže snad se to opravdu obejde bez katastrofy. Jen poznámka: i kdybych nebyl blbec, a dával si většího majzla, tak by doplnění toho správného oleje nebylo triviální - ve značkovém servisu mi totiž na štítku uvedli jen plánovanou další výměnu (km a datum), ale nikoliv použitou náplň. Dokoupit správný olej (ideálně stejný) je pak docela výzva. Dnes jsem tam volal a snažil se dopídit, co tam opravdu nalili, dozvěděl jsem se jen to, že je to origo škodovácký olej "přímo ze sudu", LongLife, 5W-30, typ III, spňující specifikaci VW 507.00. Výrobce ovšem nevěděli ani oni. Prý by se měl dát dokoupit v každém škodováckém aut. servisu. Pokud chcete mít jistotu, asi je nejlepší si při výměně koupit rovnou litr navíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 9. Duben 2018 Sdílet Vloženo 9. Duben 2018 Pokud chce mít člověk jistotu, tak to chce vlastní olej a stát u toho - bohužel... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 11. Duben 2018 Sdílet Vloženo 11. Duben 2018 Ahoj, kde kupujete tento olej, pokud máte vlastní? Hlavně kvůli případnému falzifikátu. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 11. Duben 2018 Sdílet Vloženo 11. Duben 2018 Pema a olejeobchod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 11. Duben 2018 Sdílet Vloženo 11. Duben 2018 OBAutodily - originalni Škoda olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 11. Duben 2018 Sdílet Vloženo 11. Duben 2018 Já mohu za sebe doporučit http://www.oleje-shell.cz/index.php?k=1&k1=1. Je to oficiální distributor, takže snad o padělky by jít nemělo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 11. Duben 2018 Sdílet Vloženo 11. Duben 2018 (editace) Co skoda-dily.cz? Nějak se mi ty pixly nelíbí a ještě to můžu bez problémů vrátit. Editováno: 11. Duben 2018, autor: beuticek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MáťaLohniský Vloženo 11. Duben 2018 Sdílet Vloženo 11. Duben 2018 Ahoj, máte někdo zkušenosti s https://www.kupoleje.cz?? Dal jsem do auta olej Castrol Edge 5W-30. Prodává tento obchod padělky?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flacek Vloženo 11. Duben 2018 Sdílet Vloženo 11. Duben 2018 To ti takto asi nikdo nerekne, jsou na obalech urcita ochrana opatreni jako bily napis Castrol na vicku, vyrazene logo na vicku, zamek na stribrnem podkladu na etikete apod... samozrejme nejlepsi je kupovat u overenych prodejcu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 11. Duben 2018 Sdílet Vloženo 11. Duben 2018 před 6 hodinami, beuticek napsal: Co skoda-dily.cz? Nějak se mi ty pixly nelíbí a ještě to můžu bez problémů vrátit. Tak jsem si ověřil starý kanystr od Castrolu a je to originál. Předpokládám tedy, že i Shell nebude pajcovanej. Tímto se jim omlouvám za pochyby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 24. Duben 2018 Sdílet Vloženo 24. Duben 2018 O PŘEVODOVCE JSEM TU NIC NENAŠEL,ZJISTIL BY NĚKDO PODLE VIN JAKÝ OLEJ DO AUTOMATU OIII 1,6 77 KW VIN TMBJG7NE2E0122315 _ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Ulipek Vloženo 24. Duben 2018 Sdílet Vloženo 24. Duben 2018 tento G 052512A2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Duben 2018 Sdílet Vloženo 24. Duben 2018 před 6 hodinami, Pavel 5 napsal: O PŘEVODOVCE JSEM TU NIC NENAŠEL,ZJISTIL BY NĚKDO PODLE VIN JAKÝ OLEJ DO AUTOMATU OIII 1,6 77 KW VIN TMBJG7NE2E0122315 _ To je tedy logika, tak to fláknu kamkoliv a ještě neumím vypnout Caps Lock... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 Ahoj, máte někdo zkušenosti s oleji z ALZI? Konkrétně tento olej je zadara oproti ofiko distribuci CZ https://www.alza.cz/auto/helix-ultra-professional-av-l-0w-30-5-litru-d4491243.htm Nejezdí na to někdo odsud? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 Myslím si že zrovna alza je jeden z obchodů co by si nerad nechal zkazit pověst pančovaným olejem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 Četl jsem, že berou olej z Německa, takže bych se nebál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 To si právě myslím také. Na druhou stranu je to extrém rozdíl 800 CZK x 2500 CZK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 Na Alze si myslím, že nenaletíš ani u běžných značek jako je Shell, Castrol apod. Nebo můžeš zvolit ještě kvalitnější oleje méně známých značek, které se nepančují. Za mě určitě Yacco (mají přímo svůj e-shop, takže 99,99% jistota originálu), nebo Ravenol. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 Mě borec ze servisu říkal, že pokud se tam leje od začátku shell, tak by nebylo dobré měnit druh oleje... tak nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 To možná platilo dříve, kdy se doporučovalo dávat olej, na který je auto zajeto. U dnešních moderních motorů jakmile dodržíš normu a výměny 15tis/rok, tak na značce skoro nezáleží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 Jak je to v případě longlife? Mě auto prosí o výměnu po 30tkm. Dělám něco špatně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 (editace) Longlife oleje a jejich výměny po 30 tis. km je jen kvůli tomu, aby se snížily 2 věci: - životnost motorů - náklady firem na servis u služebních vozů. To že je to pro auto špatně jim nevadí, neboť po záruce nebo po odpisu z majetku nakupují nová. Druhý majitel pak kupuje auto "servisováno pouze Škoda Auto", ale vlastně tímto nevhodným servisním plánem Jestli je to auto tvoje a plánuješ si ho nechat déle než po dobu záruky, požádej v servisu, ať Ti vůz přepnou na "pevný servisní interval". Pak tě bude vůz vyzývat k výměně jednou za rok, nebo za 15 tis km. Motor se ti odvděčí delší životností a taky se ti mohou vyhnout jiné přidružené problémy (spotřeba oleje, snížení výkonu apod.) Editováno: 20. Srpen 2020, autor: Rapid1.0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 ok, díky za radu :o) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 Rádo se stalo, pokud tě tahle problematika zajímá více, doporučuji www.oleje.cz, diskuzní fórum, téma VW, Audi, Škoda a Seat - nejen JAKÝ OLEJ ?. Dočteš se tam spoustu rad, informací a dokáží ti tam poradit v ledasčem více konkrétněji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 Ještě dotaz. Když použiji 5W místo 0W měl by být motor méně hlučný? Bydlím na Vysočině. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.