Přejít na obsah

Klepání (ťukání) v levé přední části vozu - vadný silentblok uložení převodovky


pusher...

Doporučené příspěvky

ja mam normalne fakturu o provedeni garancni opravy, samozrejme s castkou, typem dilu a vsema nalezitostma. co se tyce zapisu do servisky, nechal jsem si to tam dat na svoje prani, ale ono je to stejne jedno, protoze pokud by v budoucnu potencialni kupujici nechal vozidlo pristavit do nejakyho skodovackyho autorizaku, tak tam tu opravu stejne najdou, takze jsem se rozhodl mit to v servisce uvedeno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Petrr: je tu někde téma ohledně toho, jak jezdili s Octávkou v nějakém servisu na Moravě sprinty z 0 na 160 s plným přiložením pod kotlem a se studeným motorem. Zákazník to věděl dle GPS sledování firemního auta. Fakt radši nevědět. Já mám vždy průměrnou spotřebu jak po jízdě na okruhu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já právě taky i když to přičítám jízdou spíš po městě atd.  Mě projezdili i přesto co jsem jim řekl 16km - silentblok, a minule při reklamaci klepání těch zadních dveří v tom tapecu, stejně nevyřešili, a necelých 50km, což by mě velice zajímalo kde všude s tím ty 2 dny byli. A tím si mě inspiroval a dám si tedy možná tu práci s přenastavením kamery. U mě je výhoda, že i když natáčí vypadá jako vyplá, blíká jen kontrolka což si někdo může interpretovat jen jako standby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno tak dneska jsem mněnil silemblok převodovky (už mně sr** to klepaní ) puvodní díl byl (tedy ten od výroby ) 6RF 199 555 D , servisu mi našly podle win a etky  6Q0199555AR

tak jsem ho tam dal , a klepani je pryč i další pazvuky :)

 

při porovnání silemu

 

6RF 199 555 D puvodní je mněkčí a má slabší pryž (gumu) a jinak konstruhovám ((není divu že klepalo když jsme ho dal na doraz rukama , tak motor s sním musel cvičít více ))

6Q0199555AR nový je tvrdší silněší pryž (guma) a konstrukce je stejná jako na Fabii 1 rs

 

pro ty co se nehodlaji hadat se servisem :)  doporučiji koupit to co vyjede ETKA nebo 6Q0199555AR

 

""A idealní by bylo ten puvodní podarovat přez vylohu do servisu kde vas odbyly :kol-28: :kol-28: :kol-28: ""

Editováno: , autor: viky58
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ja mam skoda rapid rv 2013 1.2TSI 77Kw najazdenych 11 000km cca a presne ako vy opisujete, zacala zima, teplota cca 5C(a menej) a klepe to hlavne pri nerovnostiach ako zvlneny asfalt ked sa auto rozhupe do stran, najprv sa  mi zdalo ze to ide odzadu ale najviac to je pocut na mieste vodica ale aj za vodicom na laveej strane, je to znacne neprijemne a hlavne to nasere ze prakticky nove auto a uz nieco. Akonahle sa oteplilo tak nad 10C tak klepanie ustalo alebo sa prakticky minimalizovalo.

 

Teraz je otazka ako co najrychlejsie presvedcit servis na SVK ze je to problem so silentblockom prevodovky? moze mi niekto do spravy posla VIN cislo kde bola vykonana oprava toho silent blocku?

Uz som raz v servise bol a "zavada sa neprejavila" - prezreli napravy zavesenie kolies, brzdy tlmice a nic....

 

Dikes

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Tvém místě bych počkal až se ten projev zhorší, abys to měl bez dohadování a věř, že se to zhorší, třeba měsíc počkej a reklamuj znovu. Nejlépe ráno za co nejchladnějšího počasí. A auto si projeď ty sám za přítomnosti technika, ty víš nejlépe za jakých situací to dělá nejzřetelněji apod. I když po čase to dělá při těhle chladnech pořád skoro bez ohledu na zahřáté, studené auto, jen ten projev se lehce mění.  A pozor stačí že dají auto do garáže na nějaký čas ohřát a pak to nedělá, dokut to auto nestojí nějakou dobu zase venku (zkušenost techniků v mém servisu). pak sem písni a vinko řešeného vyřešeného vozu Ti tu určitě někdo rád poskytne. Moje auto se prozatím řeší, dnes je v servisu - čekalo se na díl a pak na volnej termín. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja spis doporučuju aby řídil technik...stačí jen najít tu správnou cestu (zajed si tam predem, nekde kolem servisu) a říct ať jede pomalu....občas to není slyšet z jinýho místa než od řidiče...když jel technik  a já seděl jako spolujezdec, tak kdybych o tom nevěděl, tak to fakt neslyším...

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak auto ze servisu, no klepání, kein klepání, silence. Jinak kamerku jsem nakonec nechal zaplou a musím konstatovat že se k autu chovali slušně, alespoň k záznamům které mám, tedy těsně po opravě (nejspíš odpojovali baterku a tak mi zhatily plány co se nastavení kamery týče) Na zkušební jízdě po opravě s ním nejeli hůře než bych s ním jel já a tak to má být. Teď jsem akorád zvědav jak dlouho tato oprava vydrží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fakturu mi podepisovat nedavali. Ale chtel jsem ten protokol. dali mi jen kopii s textem ze bylo opraveno. Chtel jsem tam dopsat co bylo opraveno tedy vymena silentbloku a orazitkovat s podpisem aby to bylo jako original. Myslim ze to trochu zkousi. Vseobecne ti napisou ze bylo opraveno ale co bylo ti nenapisou aby si pri pristi reklamaci toho sameho a pri dalsi reklamaci toho sameho si byl nahranej a nemel nic v ruce. Jo je mi jasne proc odpojovali baterku ale pred tim jsem si to neuvedomil ze ji budou muset odpojit.

Editováno: , autor: Petrrr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...