Přejít na obsah

Brnění do volantu.

lerros

Doporučené příspěvky

Dobrý den, mám Fabii 1,4 16V, r.v. 2005, najeto 160tis. Už cca. půl roku řeším jemné brnění volantu, které doprovází někdy se objevující vibrace do volantu a pedálů. Před půl rokem jsem měnil (6 tis. km zpět) kvůli vibracím při zrychlování vnitřní, a s nima i vnější, klouby poloos. Poté se objevilo brnění volantu, ale je možné, že bylo stále a bylo jen překryté silnější vibrací. Auto neustále při jízdě poslouchám a zjistil jsem, že od předních kol je slyšet hučení. Hučení není ale stálé. Je slyšet jen v polovině otáčky kola. V závislosti na rychlosti otáčení kol jsem vypozoroval toto: 0-40km/h je v jednom bodě cítit takové dosednutí (jako kdyby byla na kole vybržděná ploška). Kolem a pneu to není.  Ověřeno; 40-60km/h hučení od přední nápravy, při brždění zesiluje a při zatáčení se nemění (ale jen jako v polovině otáčky kola) 60-80km/h někdy růžně intenzivní vibrace na volantu; 90-100km/h pouze jemné, ale otravné a unavující brnění. Když auto stojí na zemi, tak je na levém kole cítit nepatrná vůle. Ale také jen někdy. Když se auto zvedne, tak vůle nejde najít. Hučení slyšet není. Zároveň při přejezdu nerovností je slyšet kovové ťukání vycházející jako by z horního uložení levého tlumiče.

V servise nic neslyšeli a nic necítili. Uložení tlumiče prý vůli nemá a ťukat v něm nic nemůže. Lužisko uložení jde zlehka a pružina prasklá není. Ložiska kol jsou prej vcajku a kdyby měli vůli, tak by byla cítit na odlehčených kolech ještě víc. Cepy, tyčky, stabilizátor a jeho uložení, uložení ramen.....vše OK. Řízení bez vůlí.

Mohly by mít na svědomí vibrace a brnění volantu přední ložiska kol? Co to ťukání z podběhu?

Díky za Vaše reakce a omlouvám se za pravopis. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napíši jen ke kolům, pokud máš plecháče tak kolem té 90-ky mě lehce vibrují letní i zimní. S letními jsem byl jednou v servise a řekli mi, že to nelze vyvážit, že je to disky, i kdy mi to není moc jasné, protože vyvažují komplet. Pozoruji to pouze na volantu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...