Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Tak včera převzatý Rapidek po výměně rozvodové sady, řetězu olejového čerpadla a hned i olejovém servisu. Připadá mi jak úplně jiné auto. Starty krásně tiché a zatím ani jedno zarachtání. Snad to i líp chytá. Aktuálně najeto 89000 km. :-)

Editováno: , autor: KillersMPL
Vloženo

Tento týden jsem rovněž nechal provést výměnu rozvodové sady, řetěz olejového čerpadla, vodní pumpu + olej a komplet filtry. Tichý chod opět, včetně startů. Aktuálně najeto 150 900 km

• o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Dnes jsem dával Octavii s tímto motorem na prohlídku na Jarově. 2011 a najeto 98tkm. Byly mi svolávačkou dělaný modifikovaný rozvody v roce 2015. Při delším stání jsem zarachocení slyšel, ale vždy max 2 a 3 vteřiny. Prý se to měří, hranice prodloužení je 74 mm, pak se to mění. Nicméně, byl jsem ujištěn, že zarachocení je normální a nemám se děsit, pokud to netrvá dlouho.. Pochopil jsem to tak, že lepší už to nebude.. Každopádně velký, ba obrovský vliv má olej - měnit často a nelejt srágory.

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Zdravím pánové, nedávno sem pořídil Rapida 1.2 tsi (10/2013, 77kW), aktuálně má najeto 100tis/km.

Zhruba jednou z pěti startování zachrastí řetěz, to je ale dle všeho zcela normální, žádný zvýšený hluk nebo rachtání za provozu není, nicméně mě vyděsilo když sem nastartoval auto (zahřáté a předtím vypnuté na 5 min) v mírném kopci, jakoby bylo chrastění rozvodů o něco silnější a hlavně po 1-2s nepřestalo, ale trvalo cca 10s do doby než sem mírně plynem zvedl otáčky, poté rachot ustal.

Dnes se mi stalo něco podobného ale auto bylo zaparkováno ne z kopce ale v "bočním" náklonu, při zvýšení otáček se to moc nezlepšilo a rachot přestal až tak 3s po rozjezdu...

Setkal se s něčím takovým někdo? Trošku mě ten zvuk děsí.

Děkuji! :)

Editováno: , autor: Booczech
Vloženo
V 18. 1. 2019 na 1:54, Booczech napsal:

Zdravím pánové, nedávno sem pořídil Rapida 1.2 tsi (10/2013, 77kW), aktuálně má najeto 100tis/km.

Setkal se s něčím takovým někdo? Trošku mě ten zvuk děsí.

Tak si naplánuj výměnu rozvodů a budeš mít klid.

• o 8 měsíců později...
Vloženo

Vážení, tuto neděli jsem vyřešil rachocení rozvodů u dceřiny Fabie Monte Carlo, má motor 1.2 Tsi 63 Kw, takže i Rapidy mají takový motor, proto píšu sem. Má najeto 75 000 Km a r. v. je 2012. Po prostudování internetu vím, že by měla mít už zesílené rozvody, ty jsou od 10.2011, tak jsem objednal nový šroub napínáku rozvodů, vyměnil a už to auto není při startování jako velikonoční řehtačka. Od nějaké doby ty šrouby změnili, na začátku byly s D ale ty už se nesmí montovat, včíl musí mít F.  Byl tam s F ale nějak při stlačení drhnul oproti novému. Všude ji strašili s cenou kolem 8 500 Kč a takhle je to za desetinu ceny. Tu je stránka kde jsem čerpal rozumy. A odkaz na šroub napínáku.

https://www.cc-autodily.cz/napinak-retezu-8

http://skodaroomster.wz.cz/rozvody-1-2-tsi.html

Vloženo

Přesně tak, jak píše Dodi 15. Taky jsem to na své bývalé Fabii II 1.2 Tsi 63 kW, rok výroby 2014,  řešil výměnou napínáku D za F a stejně to občas dělalo. Holt musíme se s tím smířit. Já si nakonec na důchod koupil novou Fabii III s úplně obyčejným motorem 1.0 Mpi, abych měl po starostech a jen jezdil a jezdil. 

Vloženo

A čemu to vadí? Ten motor v poslední verzi (neplatí pro 2011-12) je jeden z nejspolehlivějších a udělá bez problémů 200tis. bez ohledu na nějaký zvuky po startu. A jen pro info, řetěz na rozvodech používá spousta konkurenčních motorů a tam byste teprve trpěli a měnili napínaky co rok.

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Dobrý den, 

Dotaz: Chystám se vyměnit rozvodovou sadu u Rapida r.v. 2015, 77 KW, ještě řetěz.  Mění se i ozub. kolo s řetízkem u olejového čerpadla? , které není součástí sady, nebo se nechávají ty staré?

Díky za odpovědi.

1.2.tsi.jpg

Editováno: , autor: cochtan6

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...