Srpen 8, 20187 r Tak výměna napínáku provedena, rachot zůstal a ještě zesílil. Asi dám zpátky ten, co tam byl. Upraveno Srpen 8, 20187 r od gogocik
Září 14, 20186 r Tak včera převzatý Rapidek po výměně rozvodové sady, řetězu olejového čerpadla a hned i olejovém servisu. Připadá mi jak úplně jiné auto. Starty krásně tiché a zatím ani jedno zarachtání. Snad to i líp chytá. Aktuálně najeto 89000 km. :-) Upraveno Září 22, 20186 r od KillersMPL
Září 21, 20186 r Tento týden jsem rovněž nechal provést výměnu rozvodové sady, řetěz olejového čerpadla, vodní pumpu + olej a komplet filtry. Tichý chod opět, včetně startů. Aktuálně najeto 150 900 km
Říjen 24, 20186 r Vyplati sa mi menit rozvody pokial chcem auto pri cca 75tis predat? 1.2 TSI 77kw olej cca kazdych 20-22tis longlife..; jazdy prevazne dlhe dialnicne trasy
Říjen 24, 20186 r Urcite zbytecny. Pokud to nerachta tech deklarovanych 5s a vice po startu, tak bych to neresil.
Prosinec 7, 20186 r Dnes jsem dával Octavii s tímto motorem na prohlídku na Jarově. 2011 a najeto 98tkm. Byly mi svolávačkou dělaný modifikovaný rozvody v roce 2015. Při delším stání jsem zarachocení slyšel, ale vždy max 2 a 3 vteřiny. Prý se to měří, hranice prodloužení je 74 mm, pak se to mění. Nicméně, byl jsem ujištěn, že zarachocení je normální a nemám se děsit, pokud to netrvá dlouho.. Pochopil jsem to tak, že lepší už to nebude.. Každopádně velký, ba obrovský vliv má olej - měnit často a nelejt srágory.
Leden 18, 20196 r Zdravím pánové, nedávno sem pořídil Rapida 1.2 tsi (10/2013, 77kW), aktuálně má najeto 100tis/km. Zhruba jednou z pěti startování zachrastí řetěz, to je ale dle všeho zcela normální, žádný zvýšený hluk nebo rachtání za provozu není, nicméně mě vyděsilo když sem nastartoval auto (zahřáté a předtím vypnuté na 5 min) v mírném kopci, jakoby bylo chrastění rozvodů o něco silnější a hlavně po 1-2s nepřestalo, ale trvalo cca 10s do doby než sem mírně plynem zvedl otáčky, poté rachot ustal. Dnes se mi stalo něco podobného ale auto bylo zaparkováno ne z kopce ale v "bočním" náklonu, při zvýšení otáček se to moc nezlepšilo a rachot přestal až tak 3s po rozjezdu... Setkal se s něčím takovým někdo? Trošku mě ten zvuk děsí. Děkuji! :) Upraveno Leden 18, 20196 r od Booczech
Leden 18, 20196 r Nie je dobré parkovať na kopci. A keď už tak, tak pri naštartovaní dať neutral, ručnú brzdu, zmačknuť spojku a modliť sa :-)
Leden 20, 20196 r V 18. 1. 2019 na 1:54, Booczech napsal: Zdravím pánové, nedávno sem pořídil Rapida 1.2 tsi (10/2013, 77kW), aktuálně má najeto 100tis/km. Setkal se s něčím takovým někdo? Trošku mě ten zvuk děsí. Tak si naplánuj výměnu rozvodů a budeš mít klid.
Říjen 15, 20195 r Vážení, tuto neděli jsem vyřešil rachocení rozvodů u dceřiny Fabie Monte Carlo, má motor 1.2 Tsi 63 Kw, takže i Rapidy mají takový motor, proto píšu sem. Má najeto 75 000 Km a r. v. je 2012. Po prostudování internetu vím, že by měla mít už zesílené rozvody, ty jsou od 10.2011, tak jsem objednal nový šroub napínáku rozvodů, vyměnil a už to auto není při startování jako velikonoční řehtačka. Od nějaké doby ty šrouby změnili, na začátku byly s D ale ty už se nesmí montovat, včíl musí mít F. Byl tam s F ale nějak při stlačení drhnul oproti novému. Všude ji strašili s cenou kolem 8 500 Kč a takhle je to za desetinu ceny. Tu je stránka kde jsem čerpal rozumy. A odkaz na šroub napínáku. https://www.cc-autodily.cz/napinak-retezu-8 http://skodaroomster.wz.cz/rozvody-1-2-tsi.html
Říjen 16, 20195 r Ahoj, neradoval bych se predcasne. Mam za sebou též výměnu za F, zlepsilo se to, ale je to stále 50 na 50 a vždy když bych to už necekal.
Říjen 16, 20195 r Přesně tak, jak píše Dodi 15. Taky jsem to na své bývalé Fabii II 1.2 Tsi 63 kW, rok výroby 2014, řešil výměnou napínáku D za F a stejně to občas dělalo. Holt musíme se s tím smířit. Já si nakonec na důchod koupil novou Fabii III s úplně obyčejným motorem 1.0 Mpi, abych měl po starostech a jen jezdil a jezdil.
Říjen 16, 20195 r A čemu to vadí? Ten motor v poslední verzi (neplatí pro 2011-12) je jeden z nejspolehlivějších a udělá bez problémů 200tis. bez ohledu na nějaký zvuky po startu. A jen pro info, řetěz na rozvodech používá spousta konkurenčních motorů a tam byste teprve trpěli a měnili napínaky co rok.
Říjen 17, 20195 r Mě dávali nový napínák letos v létě, mám od výměny najeto asi 6.000 km a začalo to opět občas rachotit.. dle mého názoru se tomu vyhnout nedá..
Říjen 17, 20195 r před 7 hodinami, vormen napsal: Jak je videt za poslednich 7 let, tak vubec nic. Ehm, to, že to tobě nic neudělalo, neznamená vůbec nic...
Listopad 27, 20195 r Dobrý den, Dotaz: Chystám se vyměnit rozvodovou sadu u Rapida r.v. 2015, 77 KW, ještě řetěz. Mění se i ozub. kolo s řetízkem u olejového čerpadla? , které není součástí sady, nebo se nechávají ty staré? Díky za odpovědi. Upraveno Listopad 27, 20195 r od cochtan6
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.