Září 11, 200816 r Když je všechno dotažený? já bych hlavně nerad pak přišel o čelist, až se mi s ní něco stane
Září 12, 200816 r Mal som aj ja tento problém. Krivé kotúče. Dal som ich aj na sústruh, ale počase to začalo zasa triasť. Vymenil som za new od Delphi a super. Na 100%. Chba to bola moja, zvykol som umývať auto hneď po jazde. Tj. teplé kotúče - studená voda , spravili svoje.
Září 12, 200816 r lidi proč proboha dávate kotouče stočit na soustruh?????dám nové ne,brzdy jsou na autě to nejdůležitější přece!! Upraveno Září 12, 200816 r od maca
Září 12, 200816 r lidi proč proboha dávate kotouče stočit na soustruh?????dám nové ne,brzdy jsou na autě to nejdůležitější přece!! Tisícina milimetra na sústruhu, tomu nemôže predsa uškodiť. Ani bezpečnosti. A ty si myslíš, že originál kotúče na čom robia? Pod lisom?
Září 13, 200816 r Já tam měl origo kotouče a stočili mi je v servisu, protože jsou ještě dost tlustý, jen měly vystouplej ten okraj a od tý doby se to chová, jako by byly křivý ( kope brzdovej pedál a když pomaličku dojíždim, tak je cejtit, jak auto pocukává) Ale nejsem si jistej, jestli je to 100% kotoučema, někde jsem tu četl o podobným problému u octavie a tam to bylo způsobený tím, že když se vyměnily destičky a kotouče, tak se kotouč zkřivil kvůli špatnejm silentblokům, čepům a ložiskům ... Kotouče octavia Upraveno Září 13, 200816 r od Plecháč Tony
Říjen 16, 200816 r Měl bych malý dotaz. když stojím nějakou tu hodinku na místě a pak se rozjedu, je slyšet od zadních kotoučů vrzání. Co to může dělat? ze by byla moc přitažená ručka?
Duben 1, 200916 r podobný problém, mám nové kotouče včetně destiček, maji natočeno cca 3000km. Z ničeho nic mi při dobrždění drnčí brzdový pedál jako kdyby vibrace z motoru šly do něj. Co to sakra může být?
Září 9, 200915 r kluci cvakají mi přední destičky na kotouči, nevíte jak to odstanit??? vše je dotažený. už mi to začíná dost vadit
Říjen 30, 200915 r zdar, inu problém mám podobný, začli mně cukat brzdy, až to z vyšších rychlostí začlo cukat volantem a při pomalém dobržďování na křížovatce jsem cejtil, jajko když jsou křivý kotouče - brzí, nebrzdí, brzdí.... Tak jsem dal nový kotouče i desky. Když jsem vyndával ty starý, tak nebyly nějak extra sjetý. Cca 10tis km fungovaly dobře a teď se to začíná opakovat. Trochu pochybuju, že by to bylo špatnejma kotoučema i když vim, že třeba VW s nima na starej polech měla problémy taky. Auto meju dvakrát do roka, takže z toho to taky asi nebude. Spíše si myslím, jestli nezatuhnul nějakej pístek a nebrzdí to jen z jedný strany. O víkendu to rozdělám a uvidíme. Když budou pístky OK, tak vyměním zase kotouče s deskama:-( Nebo nemáte někdo tucha, po čem jít?
Říjen 30, 200915 r Myslím, že to má do činenia s hádzavosťou náboja. Takže jediná pomoc je vymeniť aj náboje. Ak vymeníš zase doštičky s kotúčmi, tak si pomôžeš zase len na chvíľu. Užívateľ Malta myslím aj meral hádzavosť nábojov.
Květen 6, 201015 r Čaute hoši, chci si vyměnit přední brzdové kotouče na svoji Fabii ( 1.4 Mpi 50KW r.v.2003). Tip mám FS III. To znamená, že bych měl koupit kotouč o rozměrech s průměrem 256 mm a šířkou 22mm ? A nevíte na ten muj tip, který přesný tip označení? A co si myslíte o kotouči značky STARLINE ? Díky
Květen 6, 201015 r Myslím že na Starline ti tu každý napíše, že je to kvalita nízká, myslím že čína, osobní zkušenost nemám, ale věřím zdejším lidem a vyzkoušeným značkám. Kontaktuj člana Sebo a ten ti určitě poradí a dodá zboží jaké potřebuješ. Upraveno Květen 6, 201015 r od Jakub Pícha
Květen 6, 201015 r přesně jak píšeš, potřebuješ 256 x 22 viz zde: http://www.cc-autodily.cz/kotouc-brzdy-predni-2?kod=1J0+615+301+D&brand=SKODA&model=FABIA kotouče a destičky Starline určitě neber, některý věci nedělaj nejhorší dokonce i slušný, ale zrovn brzdy vážně neumí....připlť si pár kaček a dej alespoň Feroda, pak už jsou lepší Zimmermany PS: všechny Fabky (krom FRS, 2.0MPi) mají na předek stejný kotouče
Květen 6, 201015 r Ferodo určitě neber,je to tvrdý,nebrzdí to a žere kotouč. Když vezmeš všechno od ATE,tak to je za rozumnou cenu + je to originál prvovýroba,i brzdiče jsou ATE. Na brzdách se nevyplatí šetřit.
Květen 6, 201015 r mám kotouče i desky Ferodo a spokojenost - brzdí to solidně a ještě než jsem dal větší brzdy, tak mi klasický 256ky vydržely 130t km a ještě by něco daly....zadky jsem měnil ve 110tkm - opět komplet Ferodo a za cca 50tkm jsou stále jak nový....zrovna u fabek je ferodo OK, třebas u OI 280mm předky se celkem kroutí co vím...když už nešetřit, tak vzít Zimmermany
Květen 7, 201015 r Kluci díkes za rady a tipy. A nikdo jste tu nezmiňoval značku FEBI ? Dneska jsem měnil olej tak jsem si jel ráno pro olejový filtr a tak jsem se ptal na nějaký ten střed těch brzdových kotoučů ( žádne šunty a nic moc drahého ) a pani mi říkala, že cena za sadu FEBI je cca 1100,- a pak FERODO kolem 1600,- .Tak nevíte co je to zač, to FEBI??? Jinak pujdu asi do toho FERODO
Květen 7, 201015 r myslíš džuniora? yes, džunior, ale i jiné výbavové verze s tímto motorem jsem viděl s těmito menšími brzdami, mám dojem, že to sjednotili až teď
Květen 7, 201015 r Ivomb: tak to musí být brzdy CH 64 - prťousové Sssisko: nemáš za co...od FEBIny beru čepy atd, ale o brzdách jsem zatím neslyšel....FERODO je vpohodě, nebál bych se toho, rozhodně o 100% lepší než STARLINE, od nich je jen výjmečně dobrých výrobků (třebas autobaterie jsou OK) edit: jasný že FSII jsou nejmenší...C 54 mám já Upraveno Květen 7, 201015 r od kibi
Květen 7, 201015 r Tak pridam vsechny varianty prednich brzd: FSII: 239x18mm FSIII: 256x22mm C54: 288x25mm Pouziti se podle MR ruzne menilo, nejrozsirenejsi klasika je FSIII, C54 bylo pouze pro 2.0 MPi a FRS. Sssisko: Jinak co se tyka komponentu - pokud nechces neco extra za extra penize, osobne doporucuju pouze original. Je to zaruka ucinnosti a vydrze jako u puvodnich komponentu z vyroby.
Květen 9, 201015 r Maverick má pravdu, originál je řádně odzkoušen (dlouhodobé jízdní zkoušky) a kvalita výroby přůběžně kontrolována výrobcem, protože nakonec za to nese Škodovka odpovědnost.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.