Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Pro zájemce:

V Auto Kelly mají od 10.3. do 13.4.2014 alkydovou barvu ve spreji na brzdové třmeny 400 ml  - odstíny červená, zelená, modrá.

Cena 99,- Kč

Upraveno od MBDusan

To je Starline, jak se dívám, máš s tím nějakou zkušenost? Co se týče kvality, výdrže apod.?

• Autor

Ne nemám, spíše jsem fandil Hammerite

Já na Fabii používal alkyton, asi do něj půjdu znova.

Taky doporučuji Alkyton. V kombinaci s jejich základem Galvinol je barva normálním způsobem nezničitelná. Drží barvu a skvěle se s ní pracuje. Co se týká barev a vůbec všeho značky Starline, obloukem se ji vyhýbám...

• 4 týdny později...

Jakým způsobem se barva na třmeny nanáší? musí se celý třmen rozebrat, nebo se jen sundá kolo a třmen, tak jak je, se nastříká?

No já mam v planu natřit sťetečkem jen to kam se dostanu, docela by mě zajímalo jak to delali ostatní? rozebíral to někdo?

Někdo to rozebírá úplně a natírá / stříká komplet třmen, někdo jen zakryje co jde a nastříká sprejem v podběhu. Já jsem zatím dělal jen štětečkem kam jsem se dostal.

Pawouku děkuji za dohledani vice info:) přiznam se byl jsem linej hledat tak jsem kusil mistni rapidaky:)

Přikládám odkaz na stránky FOLIATEC s barvami určenými k tuningu brzdových třmenů a bubnů včetně dalšího sortimentu. 

http://www.foliatec-tuning.cz/

1395075084-2160_Carstyling_VP_21.jpg

Tuto sadu dvousložkové barvy s čističem jsem pořídil v kamenné prodejně Hobbycar v Praze Záběhlicích za 370,-Kč vi viz. odkaz na jejich stránky

http://www.hobbycar.cz/

Maloobchodní prodejna Hobbycar, Záběhlická 84, Praha 10

Prodejní plocha více než 200m2 a velice širokým sortimentem nabízeného zboží. 

Upraveno od jazzleba

• 7 let později...

Máte někdo na Rapidu natřené třmeny červenou barvou? Mám auto od 10/2019, tak jsem z toho nechtěl hned dělat cirkus, ale je fakt, že k mojí červené Corridě by se ty červené hodily a alespoň mi nebudou reznout třmeny. Na Fabii 1 jsem je měl červené a vypadalo to výborně.

Teď jen najít vhodnou barvu. Zářivě červená-žáruvzdorná v plechovce na natírání.

Upraveno od Deawon

No ta Hemmerite není vysloveně žáruvzdorná. V mém okolí nic skladem v červené není, tak budu muset něco objednat na jaro.

Ta značka barvy se tady na fóru doporučovala už před xx lety. Já jsem ještě před renovací panelky nastříkal doutníky barvou ve spreji z Lídlu a teplem se vůbec neloupala. 

Za 6,5 roku, bez jakékoliv změny. Ani po intenzivním brždění, kdy brzdy byly hodně natopené, tak vše ok.

Jinak byl dotaz, byla i odpověď. :-)

Tak jsem hledal barvu na natírání, která je tepluodolná a nakonec je vítěz toto:

https://www.eshop-upepanka.cz/barvy-na-brzdy/9954-cartuning-2-k-polyuretanova-barva-na-brzdy-033kg-set-s-tuzidlem.html?search_query=brzdy&results=8#/4692-barva_na_brzdy_cartuning-dopravni_cervena_3200

Natírat to budu vzhledem k teplotě až někdy nejdříve v dubnu, tak jsem zatím neobjednal, ale vpadá to zatím nejlépe. Pak nafotím. Nechci brzdy rozebírat, tak byla priorita natírání místo spreje, který se dá sehnat všude.

• 3 měsíce později...

Tak včera natřeno. + důkaz, že mám auto vyrobené v roce 2019 :)

20220602_165920_HDR.jpg

20220602_194512.jpg

20220602_194517_HDR.jpg

20220602_194523_HDR.jpg

Jak tam máš brzdy ? Myslel jsem že k rapidu 81kW montují 276mm kotouče... Toto vypadá na 288mm to je lepší brzda než mají základní octavie...

Upraveno od 15degren

Aj Rapid aj Fabia majú u 81kw veľké brzdy FN3 (288mm).

Aha, zajímalo by mě co koncern vede k tomu dávat u 81kW verzí na fabky a rapidi 288mm když na octavie 81/85 nafta i benzín dává 276mm...

U 81kW davaji zadni kotouce a vetsi predni automaticky. I proto se silnejsi motorizace vyplati.

u OIII jsou ve předu i u 77/81/85 kW slabší verze brzd (276) ačkoli jsou v zadu kotouče. Nechápu důvod proč si koncern zvýhodňuje nižší třídu aut.

Dôvod by som hľadal v tom najskôr, že na platforme PQ24, 25 a 26 nikdy neexistoval strmeň FS3 vo väčšom priemere ako 256mm. Boli by vyhodené peniaze vyvíjať novú tehlicu v systéme FS3, keď už mali od 90. rokov vyvinutý systém FN3 pre malé platformi.

Upraveno od Thief1

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.