Přejít na obsah

FRS - Klepání zepředu zleva - definitivní řešení


Doporučené příspěvky

Tak abych taky zase jednou přispěl něčím jiným, než jen OT apod. ;) , dám sem návod, jak se zbavit do nynějška neřešitelného problému s klepavým zvukem ozývajícím se ze předu zleva při přejezdu nerovných povrchů bez zátěže motoru, který se projevoval u Fabií RS.

Po x pokusech, aplikacích různých servisních akcí ("svoláveček" apod.) jako byly -výměny táhel řazení za kratší modifikované

-výměny silentbloku motoru (6Q0199555K)

-jeho vyplnění různými způsoby (lepidlo na autoskla apod...)

atd atd atd :)

...vykoumali soudruzi ve Škodovce, že celý problém se odstraní použitím silikonového maziva G000 405 A2, které se aplikuje mezi gumovou část silentbloku a jeho kovový obal - viz fotky. Tím se z laického hlediska zamezí "zadrhávání", ke kterému docházelo při výše popsaných podmínkách a následným zvukovým projevům, popisovaným jako klepavý zvuk odněkud zepředu zleva...to když se zaseklý silentblok uvolnil a "vystřelil" do své výchozí polohy, kterou setrvačností přeletěl a zastavil se na opačném dorazu...

Tuhle "úpravu" má za sebou cca 50 aut v UK, najeli od ní i tisíce mil a stále pokoj. Tady v ČR se zatím zdá, že Škoda Auto nepoužívá vůči zákazníkům stejný metr, protože o servisním opatření tohoto znění nemají místní servisy ani zdání. Já ale dostal od přítele z UK kopii tohoto dokumentu a podle něj už jeden z mých kamarádů úpravu provedl a potvrdil (i jízdou cca 400km dlouhou) jeho správnost.

Takže majitelé FRS, "olejíček" objednejte u VW (je to záležitost primárně pro VW a ne pro Škodovky, takže Škoda servisy neobjednají, bo nemají přístup do VW databází), cena je tady v Praze cca 370,- Kč vč. DPH a jde buď o pytlíček, či malou tubu.

Aplikace vyžaduje cca 2 gramy, které je nutno rozetřít štětečkem v místě dle obrázku. Kamarád, co úpravu provedl tady, ji ještě pojistil vložením gumotextilního materiálu do mezery mezi vrškem silentbloku a jeho obalem. Viz obr. 2. Pro přístup k silentbloku je nutná demontáž baterie, jejího boxu a airboxu. Doba cca hodina.

Jeden místní člen mi ještě zjišťuje, zdali přece jen není toto opatření platné i v ČR a v případě, že jo, dám sem příslušný údaje, abyste mohli servis navést správným směrem. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...
  • o 2 roky později...
  • o 11 měsíců později...
  • Pawouk odbral (a) toto téma
  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...