Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zajímá mě, jak správně zajet nové auto, konkrétně OIII RS TDI. Jezdit nejdříve v nízkých otáčkách nebo hned v celym rozsahu otáček, jaký máte zkušenosti?

Mrkni do návodu o3 je i na netu

Mno určitě dopadneš jako já, říká se prvních 2000 km v klidu, ale mě to vydrželo cca 40 km a pak jsem neodolal a zkusil co to umí :-D Ale já mam TSI.

• Autor

Říká? Je třeba nějaké doporučení v návodu k obsluze přímo od ŠA nebo od autoservisů?

Upraveno od Pawouk
Necituj přímo předcházející příspěvek!

Tady si to přečti.

kdo nečte neví, kdo si nevšimne cituje předchozí příspěvek  :kol-47:

.. ale já mam DSG a prostě doufám, že nejsou v ŠA blbí, aby mě DSG blbě zajelo motor, takže to nechávám na ní :-)

To je dobrá otázka... zda řídící jednotka, pokud ví, že je najeto jen např. 400km dává DSGéčku jiné příkazy pro řazení, aby se motor lépe zajel... nebo se to prostě neřeší... ?

Dsg akorát ma povinnost jezdit na emise :)

• 2 měsíce později...

A na spotřebu, v eco modu drží otačky na rychlosti i na 1100/min a dokud neklesou pod tuhle hranici tak nepodřadí. Pokud je tohleto i u slabych motorů, tak potěš koště. ten 2,0 to aspon je z toho vcelku schopen rozumne rychle vytáhnout i bez podřazení.

každá motorizace obecně má v manuálu optimalizovanou mech. převodovku a stejně tak je to i u DSG - a ono je to vcelku logické...

Ja spíše myslel, že slaby motor to klidně na 1100 bude držet ale při každém přidání si vždy podřadí jelikož to nebude umět vytáhnout. Jestli to tak je tak to by mě asi štvalo, ale to by se musel někdo s 1,2 TSI nebo 1,6 TDI vyjádřit.

• 1 rok později...

Po kolika km jste pocitili(jestli vůbec) že motor si tzv.sedl tzn vyšší vykon nižší spotřeba.. ??

U každého vozu je to jiné, ale bere se rozmezí kolem 15-20tis.km.

Ja u 1.4 16v jsem kolem 3tis km citil ze motor uz nejde tak hrube a kolem 8tis km uz je znat i mensi narust vykonu.

• 2 týdny později...

Nejlépe to zajedou ve fabrice. Polygon auto dost často projede v omezovači a je zajeto :-)

Jsi veliký optimista pokud si myslíš toto. :smich:  :smich:

Jsem realista a vidím to pořád, před chvílí taky u RS DSG. Dokonce i krásně střílela do výfuku

Tak ano. Je ale veliký rozdíl od zajetí a od "ničení vozidla". Půjč mi své vozidlo a já ti ho zajedu...... :kol-47:  :kol-47:  :kol-47:  :kol-47:  A uvidíme jaký na to budeš mít názor poté.  :kol-28:

Já jen, že mi je někdy např těch RS líto, když první cca 2km dostanou takhle na prdel od nějakého vola. Co bych za to auto dal. Každopádně je pěkné, jak si ta RS střílí při řazení, ještě by to ale chtělo schopnější výfuk, vyznělo by to ještě lépe . Přijde mi úsměvné, jak se někdo bojí přidat nad 3500 ot, přitom některá auta dostanou hned omezovač :-(

Je vidiet/teda mozne citat/,ze si od fachu a dobre to poznas.Tiez sa iba pousmievam,ako sa niekori po kupe snazia :kol-28:

Naštěstí většina jezdí rozumně. Ale i tak zase kvalita tady je a dost se hlídá, bohužel dodavatelé to už je jiná a smutná kapitola

Jojo ve fabrice se auta turuji na plne koule, az 200 studenych startu. Polygon tomu autu da dobre naprdel

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.