Přejít na obsah

Odklon kol


TommyJost1990

Doporučené příspěvky

Pokud neni nápravnice vpředu přivařená :-D , pak odklon seřídit jde po povolení šroubů uchycení nápravnice. Akorát to nikdo moc nechce dělat, je to dost pracný, zdlouhavý a musí se dát nové šrouby. Ale pokud máš odklony mimo povolené hodnoty (a hlavně rozdíl mezi oběma koly), musíš ne servis tlačit, ať ti to udělají. Mě to u Rapida ale stálo skoro 1000Kč.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych řekl, že se ohnulo něco plechového než takovej kus železa. Asi budeš muset improvizovat a nějak dostrkat rameno víc ven z pod auta.

Druhá strana je OK? Jestli ne nebo je na opačné hranici, tak jde posunout nápravnicí tak aby byl odklon na obou stranách stejný. A i kdyby měl být odklon trochu mimo toleranci, alespoň by to netahlo dostrany.

Nemůže být ohnutý tlumič?

Editováno: , autor: McMatej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Horní uložení by samozřejmě roly hrát mohlo, ale pokud je pravé kolo moc jako V, tak by vršek uložení tlumiče musel být vytažený víc doprava (ven z auta) a to se mi zdá nepravděpodobné.

Nemyslel jsem, že by byla hnutá nápravnice, ale že lze posunutím nápravnice rozdíl v odkolonech vyrovnat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Horní uložení by samozřejmě roly hrát mohlo, ale pokud je pravé kolo moc jako V, tak by vršek uložení tlumiče musel být vytažený víc doprava (ven z auta) a to se mi zdá nepravděpodobné. Nemyslel jsem, že by byla hnutá nápravnice, ale že lze posunutím nápravnice rozdíl v odkolonech vyrovnat.

no ale kdyz se to budu snazit vyrovnat tak bych rozhodil i druhou stranu ne?kdyz jí posunu. a druha strana je v poradku :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj, mám na Vás dotaz. Před 2měsíci jsem si pořídil octavii II 2007 combi a včera jsem si všimnul, že zadní kola mají malý odklon ( zadní pohled na kola která jsou do písmene "A") mezi horní stranou kola oproti spodní je minimálně 1cm. Na voze jsou vcelku nové pneu a vzorek vypadá jako sjetý stejnoměrně, ale nevím jak dlouho tam tyto gumy jsou. Je tento odklon normální nebo začít řešit?

Děkujuuuu za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

od oka nič nezmeráš ..už tu bol jeden borec,čo pozeral voľným okom či sú zvlnené kotúče  :kol-44:  ...ak chceš mať klidný spánok a dušu namieste,tak si to nechaj premerať ;)

 

EDIT:

teraz som si všimol,že máš OII ...tu sme v sekcii OI

Editováno: , autor: libero
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pises, ze si myslis, ze zadni kola maji maly odklon, ale zaroven, ze okem vidis, ze "odklon" je minimalne 1 cm (snad se tedy bavime o zapornem odklonu). Prijde mi to, jako by sis protirecil, ale mozna to jen uplne nechapu. Kazdopadne podle popisu se to zda byt v poradku, ale jak uz bylo receno, to je takovy zaver na nic. (Od oka bys neco poznal mozna tak po bouracce...) Rozhodne zajed na geometrii, to te snad nezruinuje a budes to mit v poradku. Na geometrii ti hlavne zkontroluji a seridi vsechny parametry, ne jen odklon zadnich kol... :kol-47:

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...