Přejít na obsah

Proplach motoru


architect

Doporučené příspěvky

Nenadhodím téma KEDY? ani AKO?, toho tu už bolo popísané snáď dosť, zaujímalo by ma skôr, aký názor majú ľudia, čo ich auto proste baví, na tému Preplach motora.

V oficiálnom sortimente Škody sa objavuje Liqui Moly PRO-LINE na preplach motora, ktorý sa aplikuje tesne pred výmenou. Má toto aj reálny zmysel? 7€ nie je tragédia a fakt je, že čistiť motor zvnútra je "trochu" komplikované. Pri tých správach, čo dokáže vytiecť pri prvej výmene, mi to príde ako vcelku zaujímavá "chémia".

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem za upozornenie, ale názov témy som zvolil zámerne taký aký bol. Uznávam zabudol som to možno viac zdôrazniť, ale moja snaha získať názory súvisiace s preplachom motora primárne súviseli práve s prvou výmenou oleja, sekundárne sú samozrejme dôležité aj názory aj na pravidelný preplach. Samozrejme rešpektujem Tvoj zásah. Snáď sa tu ale nájdu múdre hlavičky, ktoré mi pomôžu rozlúsknuť otázku opodstatnenosti resp. zbytočnosti práve k tej spomínanej prvej výmene, hoci je to nie až tak polopatisticky vysvetlené.

I agree, my fault  :kol-26:  

Editováno: , autor: architect
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak hneď na začiatok by bolo dobré si ujasniť, že čo je to oficiálny sortiment Škody. Všimol som si na tomto fóre viac krát, a mám pocit že aj toto je tento prípad, že ponuku na webe skoda-diley.sk považujú ľudia za oficiálny web Škoda Auto, a.s. OMYL! Je to obyčajný predajca ako hociktorý iný, nemá nič spoločné so Škodovkou (okrem toho, že predáva aj ich diely/sortiment).
Škodovka svoj eshop má na adrese eshop.skoda-auto.cz, a tam produkty Liqui Moly určite nenájdete.
 

A teraz k samotnému preplachovaniu. Ak sa jedná o udržiavaný motor, je úplne bez efektu, dokonca môže sa stať, že narobí aj nejakú škodu. Ak chceme aby motor bol zvnútra čistý, tak namiesto týchto preplachovacích vodičiek (väčšinou to je petrolej zmiešaný niečim), treba skrátiť interval výmeny oleja. Dnešné moderné motorové oleje majú dobré čistiace účinky, dokonca dokážu vyčistiť motor aj potom, ako bol použitý olej nižšej kvality, resp. bol pretiahnutý interval výmeny, stačí iba skrátiť intervaly výmeny. Pri novom aute treba napr. výmena každých 10 tisíc km je lepšia ako hocjaká zázračná vodička.
Pri staršom aute ktoré už má motor zanesený treba dať olej vyššej výkonnostnej triedy a podľa stavu ho po 1000-3000-5000 km vymeniť. Toto treba zopakovať 2-3x a bude to mať oveľa lepší efekt ako hocjaká čistiaca vodička.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...