rh+ Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 (editace) Měl jsem špinavou zapalovací cívku od oleje na Fabii 1,4 16V 74kw (motor BBZ 2003). Byla tam málo dotáhlá svíčka (ze servisu :-() a olej ji hodně zašpinil a nepálilo to (chyby na Vagu). Znažil jsem se cívku očistit hadrem od toho oleje, ale pořád je to ve vnitř asi španavé od oleje, protože se občas objeví sporadická chyba spalování. Jde tu cívku dole jak je nacvaklá na svíčce rozebrat a pak složit, abych to tam mohl pořádně očistit? Nebo zkusit vyprat v technickém benzínu?? Jde tu cívku nějak proměřit a zjistit jestli je dobrá nebo špatná? Případně, kde koupit levně novou zapalovací cívku? Ve škodovce za ni chcou 1150,- Kč :-( Dík Roman Editováno: 29. Listopad 2007, autor: rh+ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 ja by som radsej zainvestoval do novej.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 http://www.skoda-dily.cz/index.php?action=...y=036.905.715+E Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 No jednoznačne by som šiel do CZ výroby http://www.skoda-dily.cz/index.php?action=...y=036.905.715+E Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rh+ Vloženo 30. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 Tak jsem tu zapalovací cívku včera večer rozdělal, tedy sundal jsem tu spodní část (plech s gumou ve vnitř) a dostal se k vlastní "fajce", ta je vyrobena z nějaké umělé hmoty (ten izolant) a byla propálená na jednom místě. Není tam moc možnost nějaké opravy. Takže jsem ráno koupil novou zapalovací cívku. Roman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolfik Vloženo 30. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2014 Zdravím. Jak je na tom podle vás cívka na obrázku? Jsou na ní dva puchýřky. Je to normální nebo už jsou načaté a brzo odejdou? V takovém lepším či horším stavu mám tři ze čtyř cívek. Mám je preventivně vyměnit? Díky za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majlou Vloženo 29. Březen 2016 Sdílet Vloženo 29. Březen 2016 (editace) Nemáte někdo video nebo obrázky, jak vyndám startovací cívky? Musí se něco odmontovat? Nerad bych to zničil. Editováno: 29. Březen 2016, autor: Majlou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 29. Březen 2016 Sdílet Vloženo 29. Březen 2016 Zapalovací cívky s výkonovým koncovým stupňem se vytahují pomocí vytahováku: http://www.skoda.triga.cz/produkt-848/pouziti-1403/ https://www.vidaxl.cz/p/210110/sada-nastroju-pro-demontaz-zapalovacich-svicek-4-ks Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majlou Vloženo 29. Březen 2016 Sdílet Vloženo 29. Březen 2016 Už jsem ji vymenil. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 29. Březen 2016 Sdílet Vloženo 29. Březen 2016 Šrobovákmi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel z HK Vloženo 29. Březen 2016 Sdílet Vloženo 29. Březen 2016 Tak, tak. U nás v Čechách se vyndávají šroubovákama:-) . Je v tom větší cit. A pozor je dobrý mít kleště s dlouhejma čelisma. To pro případ přetržení ( vlastní zkušenost) . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rados_ Vloženo 2. Duben 2016 Sdílet Vloženo 2. Duben 2016 Co se týče boulí na izolaci zapalovacích cívek... mám jednu malou na jedné cívce, mno měnit to nebudu dokud to funguje. Někde jsem četl, že pomáhá pravidelně měnit svíčky (menší přechodový odpor) a ty cívky tolik netrpí, je to pravda? Moje auto má 141 tis, přepodkládem, že tam budou původní (nejspíš)... plánuju všechny svíčky vyměnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 2. Duben 2016 Sdílet Vloženo 2. Duben 2016 Pokud vím záleží spíše na kabelech co tam máš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 Ahoj, rozhoduji se mezi těmito výrobci zapalovacích cívek: Beru, Magneti Marelli, Bosch, NGK, Valeo nebo Tesla. Máte někdo tip nebo zkušenosti, která cívka by mohla mít nejdelší životnost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MirekM Vloženo 25. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2019 Ahoj, odešla mně jedna zapalovací cívka na 2. válci a musel jsem dojet na 3 válce cca 100 km s rozsvícenou kontrolkou motoru a malým výkonem. Vypne řídící jednotka vtřikování paliva do válce s vanou cívkou? Pokud nevypne řídící jednotka vstřikování paliva, hrozí při těch 100 km větší opotřebení válce a kroužků ředěním oleje na stěnách válce benzínem? Motor 1.4 16V 55 kW, r.v. 2006. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 25. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2019 Valce by ta mali trapit najmenej, katalizator by to neprezil. Na 99% sa vyplo vstrekovanie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MirekM Vloženo 25. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2019 (editace) Vypnutí vstřiku na 2. válci by odpovídala i spotřeba z palubního počítače, která byla přibližně stejná, jako bych jel na 4 válce. Editováno: 25. Listopad 2019, autor: MirekM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2019 Napiš některému z administrátorů fora - PTiCA nebo Standis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martis65 Vloženo 6. Září 2020 Sdílet Vloženo 6. Září 2020 V 30. 10. 2014 na 20:42, rolfik napsal: Zdravím. Jak je na tom podle vás cívka na obrázku? Jsou na ní dva puchýřky. Je to normální nebo už jsou načaté a brzo odejdou? V takovém lepším či horším stavu mám tři ze čtyř cívek. Mám je preventivně vyměnit? Díky za odpovědi. Dobrý den když jsou na ní puchýřky tak je v háji? Na ostatních to nemám. Motor nedrží volnoběch. Díky za odpověď. Svíčky byly měněné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 7. Září 2020 Sdílet Vloženo 7. Září 2020 Ten puchyr nevesti nic dobreho.... Z vlastni zkusenosti pokud odejde jedna dalsi ji nasledovali v radu umesicu. (Byli to stejne typy vyrobene ve stejnem datu takze stejna serie) Vozil jsem pro jistotu nahradni v kufru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martis65 Vloženo 10. Září 2020 Sdílet Vloženo 10. Září 2020 Dobrý den tak po problému mám najeto na fabia 1 1,4 16V 140tis km. A tři cívky v háji. Už jsem je vyměnil a vůbec sem nemusel na diagnostiku. Kontrolka motoru sama zhasla. Všechny cívky vyměněny. Díky moc za rady. Byly tam určitě ještě od výroby auta. Úplně v háji a spálené. V 7. 9. 2020 na 11:12, zwan napsal: Ten puchyr nevesti nic dobreho.... Z vlastni zkusenosti pokud odejde jedna dalsi ji nasledovali v radu umesicu. (Byli to stejne typy vyrobene ve stejnem datu takze stejna serie) Vozil jsem pro jistotu nahradni v kufru. V 30. 10. 2014 na 20:42, rolfik napsal: 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 11. Září 2020 Sdílet Vloženo 11. Září 2020 Kontrolka motora sice zhasla,ale v pamäti závad zostal zapísaní chybový kód,ak chceš mať čistú pamäť závad tak diagnostika a zmazať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mates42cz Vloženo 29. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2021 Pri studenem startu to je dobre ale pak se to ohreje a zacne to na ctvrtem valci civka jiskrit. Cim to je uz si stim nevim rady. Dekuji za kazdou radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 29. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2021 A dělal jsi s tím něco? Vyměnil ji? Tady nikdo nemá křišťálovou kouli... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.