Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Co je v návodu, není důležité. Důležité je co máš zapsáno v TP!

Neviete či MR 2016 bude mať povolený rozmer 195/55/15 ? Mohli by ich tam dať.

195/55 ti ale dá menší obvod kola než 185/60...

A cenově je úplně jinde.

Ak porovnam 215/45/16 a 195/55/15 je to minimálne. Ešte horšie to mala F II , 185/55/15 vs 195/55/15

já právě pořád nechápu proč nejde použít rozměr 205/45/16....je tu někdo kdo by ofotil tu část z TP kde jsou zapsána kola?

Akabus sorry,jsem si to spletl se 185/55 15.Tam je rozdíl v ceně oproti 185/60 15 katastrofální.

Nie je to len otázka času, kedy 215/45 r16 zlacnejú? Predsalen je to asi novší rozmer, ale časom bude dosť frekventovaný. V koncerne ma napadá minimálne: Rapid, Toledo, Fabia, Polo, Ibiza, A1?

• 2 měsíce později...

Neviete náhodou niekto o 15" "okrasných" plecháčoch vhodných na fabiu? Niečo také som videl na oploch.. má to tvarovanie paprskov pripomínajúce elektróny a sú čierne. Až z blízka som pochopil, že sú plechové.

Alcar.cz,říkají tomu hybridní kola.

Vieš dať aj presný odkaz? Dúfam len, že to nie sú také tie strieborné viaclucove. Niečo také som videl na octavii. Je to akoby prepadnute dovnútra a moc sa mi to nepáči :/

Mají na stránkách konfigurátor,tak se mrkni k nim.Mě se to moc nelíbí,je to takový off road vzhled.

Žiaľ to sú tie, ktoré sa mi nepáčili na octavii. 
Takéto má opel:
post-17604-0-25268500-1438803003_thumb.j

Len pre zaujímavosť, existujú aj nejaké 16" plechové disky pre 215/45/16 ?

Niečo také by snáď pasovalo: KFZ 6,5x16 5x100x57 ET42 (kód: 9680)

Upraveno od akubus

• 1 měsíc později...

Tak se nám zima blíží. Vy kdo máte na zimu plecháče (tak jako já :kol-28: ) pod jaký poklice je schováte? Přemýšlím o origo škodováckejch. I když cena není zrovna lidová - 1400 za sadu, ale asi budou sedět nejlíp

Hm, žádný... Místo toho pořídím zástěrky a řetězy, které mají aspoň nějakou funkčnost. 

Teď mám originál ALU a zimní budou na plechu. Ztratit poklici ze sady za 1400 by mě naštvalo a než si je páskovat, to si je radši nekoupím a budu jezdit bez nich.

Případně uvažuju o koupi hybridních kolech na zimu.

U origo puklic nemám strach že uletí, a to jsem je měl na OI celoročně. Když ji tedy netrefíš o obrubník. Nikdy jsem je nepáskoval.

Podařilo se mi ztratit poklici na mojí Octavii i tchánovém Passatu :D obě někde na dálnici.

Ja skôr riešim to, či to má nejaký finančný zmysel. Ak chcem pekné auto aj v zime, tak potom elektróny. Ak si kúpim plechy a k nim origo puklice, tak som nebezpečne blízko cenou pri neorigo AL diskoch, ale od nejakého DE výrobcu s presnými parametrami pasujucimi pre VW koncernové autá.

To je pravda. Na Roomstru jsem to tahle řešil. Tam sem dokonce vychytal když Škodovka vyprodávala elektrony a já měl origo elektron za 1150,- Kč. To se nedalo odolat, ale teď se mi naskytla super koupě komplet obutejch plecháčů na Nokianech za 5000,- a tak i když koupim origo poklice jsem na ceně jen pneumatik :kol-28:

Čekám teď na novou F3 a řeším co tam dát na zimu. Je nějaký smysl kupovat celá plechová kola? Proč nekoupit jen zimní pneu a nechat to přezout? V servise mi nabízí celá kola s Barum Polaris za cca 2500Kč za kus no a ta pneumatika samotná se dá koupit pod 1000Kč. Na auto je to rozdíl 6000 a pokud přezutí stojí 600 tak i kdybych si celá kola měnil sám, vrátilo by se mi to až po 5 letech. Navíc pak můžu celý rok jezdit na pěkných litých kolech.

Mám pocit, že tu všichni preferují měnit celá kola. Zajímá mě tedy proč. Neudělám měněním pneu nějakou chybu?

Můžeš si zničit ráfky, navíc sundávání a nasazovaní nedělá dobře ani pneumatikám. Nad tímhle ani neuvažuj.

Niekde som tu čítal, že diera je priemeru 57,1? Takže predpokladám, že je jedno a to isté aj pre elektróny? Normálne je problém získať niekde celkovú špecifikáciu, jednak od výrobcu originálnych diskov a jednak od alternatívy. Takže aby som to nedomotal, tak pre disk AL, alebo plechový platí to isté: 15", 6J, 5x100, 57,1 a ET38? Dik

Platí rozměry co jsou v TP. Alu, Plech stejný rozměr-Stejná pneu, geometrie, zális. Neplést si to s minulostí, kdy ALU mívalo jiné rozměry protože je nedělali v rozměrech plechů. Anebo šetřili a plechy byly třeba 4 1/2 a alu 5. Guma se na to vlezla lépe.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.