mytrix Vloženo 3. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2014 Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda někdo nemá zkušenosti s připojením neorigo alarmu s odskokem kufru u auta, které nemá originální centrál. Nechci to připojovat přes tlačítko otvírání u řidiče, protože to je v případě déle zavřených dveří deaktivované. Takže jsem přes relé chtěl připojit napětí přímo k servo motoru kufru. Podle schématu jsem vysondoval, že by to měl být ten označený drát, po přivedení +. Nicméně zásadní problém je ten, že se sice kufr otevře, ale již nejde zavřít. Zámek zůstává trvale v poloze, kdy se není schopný při zavření zpět zaaretovat (nevím jak lépe to vysvětlit). Tento stav trvá do té doby, dokud z místa řidiče nezmáčknu tlačítko pro otevření kufru. Pak lze opět kufr zavřít. Je tam někde nějaký fígl, jak ten odskok funguje? Popřípadě jak to řešit. Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 3. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2014 Když se podíváš pozorně do toho svého schématu, tak v řídící jednotce je relé přepínací, a ve vypnutém stavu je onen vodič připojen na mínus pól. Takže připojením plusu možná vyvoláš zkrat, načež jednotka asi reaguje nějakou poruchou a odpojí se. A ožije až zmáčknutím tlačítka. Nevím jestli je to v tom schématu opravdu správně zakreslené a moje teoretická úvaha správná. Jestli jo, tak bys musel vložit svoje relátko, také přepínací, které by v okamžiku přepnutí odpojilo vodič od řídící jednotky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 4. Prosinec 2014 Autor Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2014 Ty jo, víš že máš asi pravdu Jsem popravdě to vnitřní zapojení BSG moc nestudoval a přehlídl jsem, že je to v klidu ukostřený (koho by to napadlo, že v klidu přivádí do motoru 2x zápor). Možná by tam stačila i obyčejná usměrňovací dioda - jen je otázkou, zda to (-) co tam BSG v klidu pouští nemá ještě nějaký jiný význam. Vyzkouším a dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 4. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2014 S diodou mě to taky napadlo, ale tím od toho odpojíš to mínus. A asi když je tam přivádí, tak to má možná význam. (Elektrická brzda motorku) Vyzkoušej. Každopádně, jak jsem ti to navrhl s tím přidaným relé, zůstane původní funkce zajištěna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.