Přejít na obsah

zasuvka 230 V


dusan94

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Pokud se má vyrobit výkon 1000W při napájení 12V, tak by musel být vstupní proud 83A, se ztrátami nějakých 100. To snad ani nejde odebírat ani přímo z akumulátoru a to ani při běžícím motoru, o cigareťáku nemluvě.

Takže pokud je na nějakém 12V měniči napsáno 1000W, tak je to jen špičkový výkon a ještě specifické odporové nebo indukční zátěže. Jinými slovy to ne každý spotřebič pobere. Stálý výkon ani náhodou. Reálných stálých je kolem 100-150W, což odpovídá odběru 10-15A z cigareťáku i se ztrátami. Víc si nedokážu představit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pravda mám to natvrdo připojené k 200ah baterce, ale občas, když potřebuji připojím na baterku k autu. 1kw umí dodat stále a tuším 1,2 kw špičkově se soft startem.

http://www.deramax.cz/menic-napeti-12v-230v-1000w-hq/d-71480-c-922/

Tím bych chtěl odprosit AKB a poděkovat za její služby. Radost z toho asi nemá[emoji2]

Editováno: , autor: motosman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já právě řešil že přítelkyně chtěla zasuvku na 230V a myslela si že ji poběží fén na vlasy v autě. Po mém vyvracení si myslela že to teda u externího měniče teda půjde :-D což jsem se ji snažil také vyvracet. Mno přece jen to na toto není stavěno :-). Příští rok jedeme na Nordkapp a asi ji ten fén bude mooooc chybět :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď už moc ne. Před 6 lety jsem si pořídil karavan a ten byl na 220. Řešil jsem to měničem na baterku v autě a kabelem do karavanu. Teď už mám karavan soběstačný- solárko,AKB. Z auta jedu jen při sekání trávy, když nedosáhne prodlužka. :-)

Jinak ta 300/600 mi pípu utáhla, ale ve velkých vedrech, když najelo chlazení, tak mi vypla ochrana. Tzn. měnič jel na plný výkon a rapidně se snižovala jeho životnost. Jede do dnes.

Editováno: , autor: motosman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Prodává se fén na 12V. Ale já to neřek a nevim o čem mluvím. Začínal jsem na měniči 350/600W. Skončil jsem na 1kW, protože v poho utáhne pípu.[emoji23]

 

12V fén? To funguje? Dyt to musí být jako když prdí netopýr s horečkou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...