Přejít na obsah

Rušení palubních systémů vnějším zdrojem


ELXEL

Doporučené příspěvky

bude to kamera. Dnes el. zariadenia su tak nekvalitne ze rusia vsetko aj sameho seba. 

Napr. kamarat si kupil novu Opel Astru, prisiel sa ukazat. Zastavil pred branov. Pozval som ho na kavu aby isiel dnu. Ako naschval nove auto sa pokazilo a neslo nastartovat ani zamknut. Privolali sme servis. Auto zobrali do servisu, vysledok vsetko je OK. Jazdil 1-2 mesiace bez poruchy. Zase prisiel na kavu a situacia sa opakovala. Nedalo mi preco sa to stalo len pri nasej brane a nasom dome. Nakoniec sme prisli na to co sposobovalo problem s autom a bol to bezdrotovy lacny zvoncek na mojej brane.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som menil gateway a po vymene mam presne rovnaky problem - nejde mi tempomat a system start-stop mi hlasi zavadu (start-stop mi striedavo ide a striedavo nejde, kedy ako...). Takze asi to nejako spolu suvisi (i ked ja mam problem asi v neuplnom v kodovani po vymene gateway a este to riesim), ale zaujalo ma prave to, ze tie dve veci sa objavuju sucasne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já se domníval, že je to externím rušením právě proto, že se mi to až na poslední výskyt stalo vždycky tam, kde jsem popisoval na začátku a čistě z pohledu pravděpodobnosti to dávalo smysl (tj. dejme tomu, že jsem nastartoval dvěstěkrát, z toho šestkrát na tom popsaném místě a z těch šesti startování se to třikrát projevilo). Leda, že by se to rušení objevilo i na tom novém místě.

 

Než začnete spekulovat, že může být kamera příčinou, tak nemůže - kromě toho posledního startování jsem ji vůbec neměl. Takže by teoreticky mohla způsobit jenom ten poslední případ.

 

K tomu, že by to rušení mohlo jít zvenku mně přivedl i fakt, že dveře v garážích, kde parkuju a které jsou ovládané GSM občas právě z tohoto důvodu nefungují (neptejte se mně na detaily, neznám je a navíc bych to interpretoval blbě, protože do těchto věcí vidím jenom laicky) – tam už to dokonce řeší i ČTÚ.

 

PS: Blbý je, že tohle všechno ani nemusí být HW chyba, ale úplně normální bug v software některé z těch řídících jednotek – předpokládám, že to nejsou konečné automaty a tudíž to stejně je možné verifikovat jenom omezeně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mně se stalo to samé. Výpis chyb...? Postupně naskakovaly nefunkcní front assistant, line assinstant, tlak v pneumatikách, praské žárovky... Dalšími si nejsem jistý. Vypnul jsem motor, opět nastartoval a chyby byly pryč. Už se to nikdy neopakovalo. Na kontrole v servisu na diagnostice nic neříkali, nenašli.

To k tomu mám já.

Ahoj Robert

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já byl mezitím v servisu s ohnutou vidličkou řazení na čtvrtém převodovém stupni a tam mi říkali, že to s tím souviselo. Což se mi sice moc nezdá, ale dohadovat se s nimi nemělo smysl. Takže čekám, jestli se to projeví znovu a kdyžtak hurá do servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...