Přejít na obsah

1.4TSI škubnutí při přechodu cca 1700-1800 ot/min.


kijos

Doporučené příspěvky

ahoj, jsem čerstvým majitelem OII 1.4Tsi. rv. 09 koupeno jako ojeté s 178000km a původními rozvody, které zatím nezlobí, jen tak 1s po prvním startu než se napnou. Servis jen škoda, olej 5w-40 od novoty dosud měněn po 15000km.

 

Co se týče problému:  vypozoroval jsem, že když šlápnu více na plyn tak při přechodu určitého pásma otáček cca kolem 1700 ot/min, auto škubne. Vše jinak funguje co se týče motoru bez problému. 

 

Pokud se však rozjíždím uplně zlehka jako důchodce, když se při rozjezdu dále na 2,3,4 dostávám pomalu přes 2000 ot/min. tak to neškubne.

 

Je to běžný jev např. že sepne turbo, nebo to je závada. Dělá Vám to také???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

tak auto je po výměně nastavovače vačky (12000,-kč originál díl) naštěstí vyreklamováno, jelikož mi bylo auto prodáno s vadným a bylo to zatajeno. Při jednom udělány komplet rozvody. Nicméně škubnutí při razantnějším šlápnutí na plyn kolem uvedených otáček stále přetrvává. Všiml jsem si drobků od rohlíků v motorovém prostoru. Tak mě napadá, zda mi ty ku..ny, nekously zapalovací kabel. Může to být tím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapalovací kabely, podobné jakou jsou u 1.2 TSI, tam nejsou - 1.4 TSI má totiž zapalovací cívky na svíčkách. Navíc je to všechno pod krytem. Nicméně kontrola (případně výměna) svíček a zapalovacích cívek a el. vedení v motorovém prostoru neuškodí. Diagnostika nic nepíše?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

svíčky jsou nové, diagnostika bez závad. Měnit cívky a kabely neuškodí? Jako že pokus omyl jako v autorizáku jo...nejsem milionář.

Kdyby byla vadna cívka či vstřik, tak to prej VAG načte.

 

Napadá mě už jen turbo, jelikož to při plynulém - pomalém rozjezdu z nižších do vyšších otáček nedělá. Když mu šlápnu tak to kopne jen při 1800ot. a až do 5000 bez problému. Nevíte od kolika se rozbíhá turbo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...