Přejít na obsah

detská autosedačka


Armyk

Doporučené příspěvky

A je uprostred dvoubodovy nebo tribodovy bezpecnostni pas? A da se ten pas nejak vyskove nastavit? Pokud doprostred posadim 3 lete dite bez podsedaku (kdyz se mezi dve sedacky uz nevleze), tak aby se dite na pasu neobesilo. Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dvoubodový pás "neškrtí" dává se kolem pasu. Teoreticky dítě udrží líp než tříbodový. Nevím jak vám, ale když naše děti usnou, tak z toho půlkou těla vypadnou.

 

Převoz tří dětí upravuje přímo zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích

paragraf 6, odstavec1, písmeno f

f) přepravovat ve vozidle kategorie M1 a N12), které je vybaveno zádržným bezpečnostním systémem a ve kterém jsou na zadním sedadle již umístěny 2 dětské autosedačky a nedostatek prostoru neumožňuje umístit třetí dětskou autosedačku, třetí dítě starší 3 let a menší než 150 cm na zadním sedadle pouze, je-li toto dítě za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem,

 

technicky není problém tříbod předělat na dvoubod (obráceně to zpravidla nejde) - pravděpodobně se to nesmí, ale na tříbodu se dítě uškrtí - takže je to dilema :-)

 

Jinak na internetu lze najít soupis aut (a možná se to objevilo i někde tady), kam se ty tři sedačky vejdou. Pro zajímavost se nevejdou ani do Superba - pokud to tedy nejsou nějaké pohublé sedačky z tržnice.

 

Jakožto majitel tří dětí s tím mám celkem zkušenosti a mohu prohlásit, že jakmile se do fabie (I, II, III jsem nezkoušel) dá jen jedna sedačka, tak ostatním dvěma dětem (bez sedaček) začne být těsno. A mohou zato blbě tvarované sedáky, které neumožňují sedět více u dveří. Oktávka a superb je na tom o dost líp.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Veď rowz nepísal, že dvojbodový škrtí.

No a s tým, že vo fabii nemožno sedieť bližšie u dverí.. to práve považujem za výhodu. Je to podľa mňa bezpečnejšie, než aby bolo dieťa nalepene pri dverách.

Samozrejme to platí, kým má človek len dve deti, potom sa asi na to pozerá inak :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Srovnal bych to s Octavii I.

Není to na žádné roztahování,ale není problém takhle jezdit.

To je zert ne ??  V O1 jsem si s rezervou za sebe sednul, ve FIII ani nahodou nedam kolena k sobe.Takze srovnavat prostor na zadnich sedadlech a rici stejne jako u O1 mi prijde jako utopie.  v FIII je vzadu mene mista nez v F1 natozpak v O1.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měnil jsem OI za FIII ,takze mám přímé srovnání.Sedačka u spolujezdce je nastavena tak,aby měl malej vzadu prostor pro nohy (viz. foto u mého příspěvku).V OI když jsem si sedl před něj,tak mě tlačil kastlík do nohou a ve FIII sedím naprosto v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím súhlasiť, ako spolujazdec v OI som mal vpredu vždy nohy natlačené do skrinky, inak si za mňa nikto nesadol........ Ako vodič som taký problém nemal (asi je tam trošku viac miesta) , teda aspoň si nikto nesťažoval, možno preto si vodiči OI nahovárajú aké majú veľké auto.........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Nazdar,

 

chci do fabie 3 combi koupit autosedačku http://www.britax.cz/autosedacky/advansafix-ii-sict/ když si dole na stránce dám zkontrolovat vhodnost autosedačky napíše, že je nevhodná.

 

Při tom do předchozí generaci fabie to projde. Předpokládám, že to mají jen blbě nastavené.(Zkoušel jsem psát na e-mail uvedený na stránce a žádná reakce)

Má sní někdo zkušenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zdravim,

Zvazujeme koupi noveho auta a vyhlidli jsme si Fabii Combi. Jelikoz drive nebo pozdeji budeme rodina, budeme muset resit i detskou sedacku. Nekde jsem se docetl ze je to dost bida, ze se musi predni sedadlo soupnout az uplne dopredu aby se tam cca 2lete dite vlezlo.

 

Vidim tady par fotek kde to tak nevypada, tak se chci poptat jak to vidite vy? Doporucili byste mi s klidem Fabii Combi? Dalsi moznosti je OIII Combi, ale ta je bohuzel cenove trochu jinde..

 

Diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rapid jsme take zvazovali, ale odradil me tou svazitou strechou. Ja s 189cm jsem se tam nevlezl (coz neni obecne problem, ja budu sedet vepredu, ale kdyz jsme naposledy meli auto tak jsme dost casto jezdili 4 dospeli nekam na vylety).

 

Rapid spaceback jsme zavrhli kvuli malemu kufru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...