Krenstik Vloženo 12. Květen 2023 Vloženo 12. Květen 2023 Koubapavel2 - Co to máš na tom rádiu? Ty velké ikony? Citovat
r_e_n_e Vloženo 12. Květen 2023 Vloženo 12. Květen 2023 před 15 hodinami, koubapavel2 napsal: Travel Assist Tak zase jedna uzasna vychytavka, Travel Assist umi jet 10 minut bez otravne hlasky ,, prevezmete rizeni " i kdyz blbe drzite volant nebo vubec. A to i na jednotkach 2Q0 pouze upravou SW bez pouziti dalsiho HW... Za me pecka 👍👍👍 Diky moc Ferda 25 !!! travelAssist.mp4 To chcem aj ja. Potrebujem mať kapacitný volant? Cez čo ti to robil? Citovat
OXBOW 1 Vloženo 16. Květen 2023 Vloženo 16. Květen 2023 Je tu někdo z okolí Nymburka, Poděbrad, nebo Kolína? Potřebuji nakódovat novou autobaterii. Možná ještě pár drobností r. 2021 Citovat
honzik Vloženo 17. Květen 2023 Vloženo 17. Květen 2023 Ahoj, nesetkali jste se nekdo s problemem kodovani /adaptaci u Superba 3 mr.2023 pres OBDeleven ? Jakykoli pokus o cokoli u adaptaci/kodovani/bezpecnostniho vstupu konci hlaskou"neco nedopadlo,zkuste znovu" Ostatni funkce funguji (chyby, info,mazani chyb..) Mam adapter next gen, s programem PRO , na Octavii 3 se s nim da kodovat/adaptovat jedna radost. Zkousel jsem pouzit i VCDS,tam to konci stejne,ale mam jen "stary" kabel Hex-Can,tak jsem to pricital tomu ze neumi pres UDS. dik Honza Citovat
honzik Vloženo 17. Květen 2023 Vloženo 17. Květen 2023 Dik, to me nenapadlo.uz to jede. To uz jsou vsechny jednotky blokovany kapotou ? Citovat
DavesMan Vloženo 18. Květen 2023 Vloženo 18. Květen 2023 Tu kapotu IMHO kontroluje gateway (19) a jelikož všechny jednotky jsou připojeny k ní, tak ano, pro kódování a adaptace čehokoliv je nutné mít otevřenou kapotu. VCDS si o otevřní kapoty každopádně samo řekne. Citovat
KarelM Vloženo 18. Květen 2023 Vloženo 18. Květen 2023 Zajímavá informace, kódoval jsem, dělal jsem různé adaptace přes VCDS při zavřené kapotě a v pohodě - SIII z roku 2016. 1 Citovat
Grencars Vloženo 18. Květen 2023 Vloženo 18. Květen 2023 před 6 minutami, KarelM napsal: Zajímavá informace, kódoval jsem, dělal jsem různé adaptace přes VCDS při zavřené kapotě a v pohodě - SIII z roku 2016. Jo ale oni se baví o novém aute se SFD Citovat
Grencars Vloženo 18. Květen 2023 Vloženo 18. Květen 2023 Taky bych potřeboval poradit jaký je rozdíl v kódování lane asistenta u SIII facelift? Nebo jestli by měl někdo návod? Když to udělát tak jako u předfaceliftu tak mi to hodí chybu a hlásí že je lane momentálně nedostupný. Citovat
DavesMan Vloženo 19. Květen 2023 Vloženo 19. Květen 2023 Otevřená kapota je "předchůdce" SFD. U aut se SFD má VCDS utrum bez GEKO účtu. Výrobce jedná s VW, aby to VCDS mohlo umět podobně, jako třeba OBDeleven. Co se týče Lane assist, záleží co v tom autě je za jednotky. Facelift, to je moc široký pojem. Citovat
Grencars Vloženo 19. Květen 2023 Vloženo 19. Květen 2023 před 14 hodinami, DavesMan napsal: Otevřená kapota je "předchůdce" SFD. U aut se SFD má VCDS utrum bez GEKO účtu. Výrobce jedná s VW, aby to VCDS mohlo umět podobně, jako třeba OBDeleven. Co se týče Lane assist, záleží co v tom autě je za jednotky. Facelift, to je moc široký pojem. Je to superb III 03/2020 a jednotky nevím, jakože by mohla byt nahoře kamera jen pro Matrix a čtení značek co neumí lane? To mě ani nenapadlo, zatím to šlo vždy dohrát, ale facelift jsem dělal poprvé. Citovat
kvetosm Vloženo 20. Květen 2023 Vloženo 20. Květen 2023 mozna by nebylo od veci sem vzdy dat, jak to clovek ,,aktivoval", či co vse kde zmenil.. takhle toho moc nepozname co je kde spatne 🙂 Citovat
ČudlR Vloženo 20. Květen 2023 Vloženo 20. Květen 2023 To by bylo dobry jako v sekci rapid, ale tady si z toho dost lidi udelalo business a akorat ti rekne ze neni problem udelat a tim to tu vetsinou konci Citovat
Grencars Vloženo 21. Květen 2023 Vloženo 21. Květen 2023 V 20. 5. 2023 na 10:01, kvetosm napsal: mozna by nebylo od veci sem vzdy dat, jak to clovek ,,aktivoval", či co vse kde zmenil.. takhle toho moc nepozname co je kde spatne 🙂 Já to vždy dělal takto : 1 ) Jednotka 17, dlouhé kodování byte 4 aktivace bit 6 asisten držení jízdního pruhu ano, dál byte 11 aktivuju bit 1 asistent držení jízdního pruhu 2 ) Jednotka A5, dlouhé kodovaní byte 16 a aktivuju bit 7 HC 0-not codet/1-codet ( ale tento bit byl u faceliftu na jiném bitu ) 3 ) Jednotka 44, dlouhé kodování byte 3 bit 0 asistent držení jizd. pruhu 4 ) Jednotka 5F prizpusobení ENG117740 Car function list BAB Gen2 LDW HCA 0x19 změním na aktivováno, ENG117506 Function adaptions Gen2 menudisplay Lane departure warning, taky na aktivováno a ENG117508 Function adaptionsGen2 menu Lane departure warning threshold high, ale ten byl zatím vždycky aktivovaný. Někdy to chtělo restart rádia, někdy uspat jednotky a pak všechno fungovalo, ale u Superba III facelift 2020 jsem to takto nerozjel... Tak kdyby někdo náhodou věděl, taky nemám moc rád zprávy typu umíme vyřešit přijeď 500 km :-) Diagnostiky mám jako koníčka a rád si hraju se svými auty, neživím se tím... Citovat
Krenstik Vloženo 21. Květen 2023 Vloženo 21. Květen 2023 Máš MFK 3.0 tam je to jinak. POkud tam není, tak jen zadat swap kod a nebo tam poslat jiný dataset. Citovat
Mic-net Vloženo 31. Květen 2023 Vloženo 31. Květen 2023 (editace) Ahoj, je tu někdo z Prahy a okolí, kdo by vysvětlil řídicí jednotce v Superbu 3 že má novou baterku? (Tedy nemá, chci si jí teprve koupit a rád bych přešel z EFB+ na AGM.) Vím že je to o změně jen 2 položek :-) (SN a AGM, ostatní zůstane stejné) Mám totiž tři možnosti: 1. Autorizovaný servis. 2. Koupit si na Aliexpressu vše potřebné a udělat si to sám. 3. Požádat tady někoho na fóru. Rád bych si všechny tři možnosti finančně porovnal. Ale i kdybych jel do AS, tak bych si baterku koupil jinde... Editováno: 31. Květen 2023, autor: Mic-net Citovat
dfga Vloženo 4. Červen 2023 Vloženo 4. Červen 2023 Ahoj, ako nastaviť účinnosť brzd? Mám 312mm a niekedy mám pocit, že nedobrzdim, nebaví ma stále dávať pedál na podlahu. Citovat
hamoun Vloženo 4. Červen 2023 Vloženo 4. Červen 2023 (editace) @dfgazajimavy komentar ... co je spatneho na pedalu na podlaze, kdyz je potreba? ze te to nebavi? tak jezdi tak, at to nedelas. prece sve brzdy znas a vis, jak brzdi ... pokud jezdis "normlane" a stejne to nebrzdi, res mechanickou stranku veci. kotouce, desky ... edit: omluva, jsme v kodovani. ja myslel, ze v brzdach. Editováno: 4. Červen 2023, autor: hamoun Citovat
JSvoboda Vloženo 4. Červen 2023 Vloženo 4. Červen 2023 před 1 hodinou, dfga napsal: Ahoj, ako nastaviť účinnosť brzd? Mám 312mm a niekedy mám pocit, že nedobrzdim, nebaví ma stále dávať pedál na podlahu. https://youtu.be/-vSRFA2VuwQ Citovat
dinobijec Vloženo 5. Červen 2023 Vloženo 5. Červen 2023 Ahoj, našel by se zde někdo na kódování + aktualizaci MIB2 z Liberecka? Citovat
DavesMan Vloženo 6. Červen 2023 Vloženo 6. Červen 2023 Ahoj, příště možná i rovnou napsat, co chceš kódovat. Něco jde lehce, něco hůře, něco není kódování, ale např. parametrizace, atp. Jinak tou aktualizací MIB2 asi myslíš na verzi MHI2_ER_SKG11_K3343_MU1433, že? Aby lidi věděli, jestli to vůbec zvládnou, než Tě budou kontaktovat. P.S.: nejsem z Tvého kraje, píšu to jen tak obecně. Citovat
Hitachi Vloženo 6. Červen 2023 Vloženo 6. Červen 2023 Ahoj všem, sháním někoho, kdo dokáže softwarově trvale vypnout Start/stop na Supovi Scout MY23. Zkoušel jsem kontaktovat Ferdu25, ale údajně nepříjímá zprávy. Ideálně Vysočina, Brno, ale v krajní nouzi dojedu kamkoliv. Díky za reakci. Citovat
M_ike Vloženo 6. Červen 2023 Vloženo 6. Červen 2023 @HitachiSW uprava uz neni mozna, pokud mas parkovaciho asistenta - nebude pak funkcni, a mozna i nejake dalsi veci. JA si toho vsiml diky tomuto. Resil jsem to s ferdou a jedinne reseni je HW modul z aliXpressu, ktery za tebe bude tlacitko sam "mackat" po startu. 1 Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.