Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Koubapavel2 - Co to máš na tom rádiu? Ty velké ikony? 

před 15 hodinami, koubapavel2 napsal:

Travel Assist

Tak zase jedna uzasna vychytavka,

Travel Assist umi jet 10 minut bez otravne hlasky ,, prevezmete rizeni " i kdyz blbe drzite volant nebo vubec.

A to i na jednotkach 2Q0 pouze upravou SW bez pouziti dalsiho HW...

Za me pecka  👍👍👍

Diky moc Ferda 25  !!!

To chcem aj ja. Potrebujem mať kapacitný volant? Cez čo ti to robil? 

Citovat

podle cisla jednotky asi jo...

Je tu někdo z okolí Nymburka, Poděbrad, nebo Kolína? Potřebuji nakódovat novou autobaterii. Možná ještě pár drobností r. 2021

Ahoj, nesetkali jste se nekdo s problemem kodovani /adaptaci u Superba 3 mr.2023 pres OBDeleven ?

Jakykoli pokus o cokoli u adaptaci/kodovani/bezpecnostniho vstupu konci hlaskou"neco nedopadlo,zkuste znovu"

Ostatni funkce funguji (chyby, info,mazani chyb..)

Mam adapter next gen, s programem PRO , na Octavii 3 se s nim da kodovat/adaptovat jedna radost.

Zkousel jsem pouzit  i VCDS,tam to konci stejne,ale mam jen "stary" kabel Hex-Can,tak jsem to pricital tomu ze neumi pres UDS.

dik

Honza

Kapotu máš otevřenou?

Dik, to me nenapadlo.uz to jede.

To uz jsou vsechny jednotky blokovany kapotou ?

Tu kapotu IMHO kontroluje gateway (19) a jelikož všechny jednotky jsou připojeny k ní, tak ano, pro kódování a adaptace čehokoliv je nutné mít otevřenou kapotu. VCDS si o otevřní kapoty každopádně samo řekne.

Zajímavá informace, kódoval jsem, dělal jsem různé adaptace přes VCDS při zavřené kapotě a v pohodě - SIII z roku 2016.

před 6 minutami, KarelM napsal:

Zajímavá informace, kódoval jsem, dělal jsem různé adaptace přes VCDS při zavřené kapotě a v pohodě - SIII z roku 2016.

Jo ale oni se baví o novém aute se SFD

Taky bych potřeboval poradit jaký je rozdíl v kódování lane asistenta u SIII facelift? Nebo jestli by měl někdo návod? Když to udělát tak jako u předfaceliftu tak mi to hodí chybu a hlásí že je lane momentálně nedostupný.

Otevřená kapota je "předchůdce" SFD. U aut se SFD má VCDS utrum bez GEKO účtu. Výrobce jedná s VW, aby to VCDS mohlo umět podobně, jako třeba OBDeleven.

Co se týče Lane assist, záleží co v tom autě je za jednotky. Facelift, to je moc široký pojem.

před 14 hodinami, DavesMan napsal:

Otevřená kapota je "předchůdce" SFD. U aut se SFD má VCDS utrum bez GEKO účtu. Výrobce jedná s VW, aby to VCDS mohlo umět podobně, jako třeba OBDeleven.

Co se týče Lane assist, záleží co v tom autě je za jednotky. Facelift, to je moc široký pojem.

Je to superb III 03/2020 a jednotky nevím, jakože by mohla byt nahoře kamera jen pro Matrix a čtení značek co neumí lane? To mě ani nenapadlo,  zatím to šlo vždy dohrát, ale facelift jsem dělal poprvé.

mozna by nebylo od veci sem vzdy dat, jak to clovek ,,aktivoval", či co vse kde zmenil.. takhle toho moc nepozname co je kde spatne 🙂 

To by bylo dobry jako v sekci rapid, ale tady si z toho dost lidi udelalo business a akorat ti rekne ze neni problem udelat a tim to tu vetsinou konci 

V 20. 5. 2023 na 10:01, kvetosm napsal:

mozna by nebylo od veci sem vzdy dat, jak to clovek ,,aktivoval", či co vse kde zmenil.. takhle toho moc nepozname co je kde spatne 🙂 

Já to vždy dělal takto :

1 ) Jednotka 17, dlouhé kodování  byte 4 aktivace bit 6 asisten držení jízdního pruhu ano, dál byte 11 aktivuju bit 1 asistent držení jízdního pruhu

2 ) Jednotka A5, dlouhé kodovaní byte 16 a aktivuju bit 7 HC 0-not codet/1-codet ( ale tento bit byl u faceliftu na jiném bitu )

3 ) Jednotka 44, dlouhé kodování byte 3 bit 0 asistent držení jizd. pruhu

4 ) Jednotka 5F  prizpusobení ENG117740 Car function list BAB Gen2 LDW HCA 0x19 změním na aktivováno, ENG117506 Function adaptions Gen2 menudisplay Lane departure warning, taky na aktivováno a ENG117508 Function adaptionsGen2 menu Lane departure warning threshold high, ale ten byl zatím vždycky aktivovaný.

Někdy to chtělo restart rádia, někdy uspat jednotky a pak všechno fungovalo, ale u Superba III facelift 2020 jsem to takto nerozjel...

Tak kdyby někdo náhodou věděl, taky nemám moc rád zprávy typu umíme vyřešit přijeď 500 km :-) Diagnostiky mám jako koníčka a rád si hraju se svými auty, neživím se tím...

Máš MFK 3.0 tam je to jinak. 

POkud tam není, tak jen zadat swap kod a nebo tam poslat jiný dataset. 

• 2 týdny později...

Ahoj,

je tu někdo z Prahy a okolí, kdo by vysvětlil řídicí jednotce v Superbu 3 že má novou baterku? (Tedy nemá, chci si jí teprve koupit a rád bych přešel z EFB+ na AGM.) Vím že je to o změně jen 2 položek :-) (SN a AGM, ostatní zůstane stejné)

Mám totiž tři možnosti:

1. Autorizovaný servis.

2. Koupit si na Aliexpressu vše potřebné a udělat si to sám.

3. Požádat tady někoho na fóru.

Rád bych si všechny tři možnosti finančně porovnal. Ale i kdybych jel do AS, tak bych si baterku koupil jinde...

Upraveno od Mic-net

Ahoj, ako nastaviť účinnosť brzd? 

Mám 312mm a niekedy mám pocit, že nedobrzdim, nebaví ma stále dávať pedál na podlahu. 

@dfgazajimavy komentar ... 

co je spatneho na pedalu na podlaze, kdyz je potreba?

ze te to nebavi? tak jezdi tak, at to nedelas. prece sve brzdy znas a vis, jak brzdi ...

pokud jezdis "normlane" a stejne to nebrzdi, res mechanickou stranku veci.

kotouce, desky ... 

edit: omluva, jsme v kodovani. ja myslel, ze v brzdach.

Upraveno od hamoun

před 1 hodinou, dfga napsal:

Ahoj, ako nastaviť účinnosť brzd? 

Mám 312mm a niekedy mám pocit, že nedobrzdim, nebaví ma stále dávať pedál na podlahu. 

https://youtu.be/-vSRFA2VuwQ

Ahoj, 

našel by se zde někdo na kódování + aktualizaci MIB2 z Liberecka? 

Ahoj, příště možná i rovnou napsat, co chceš kódovat. Něco jde lehce, něco hůře, něco není kódování, ale např. parametrizace, atp. Jinak tou aktualizací MIB2 asi myslíš na verzi MHI2_ER_SKG11_K3343_MU1433, že? Aby lidi věděli, jestli to vůbec zvládnou, než Tě budou kontaktovat. P.S.: nejsem z Tvého kraje, píšu to jen tak obecně. 

Ahoj všem, sháním někoho, kdo dokáže softwarově trvale vypnout Start/stop na Supovi Scout MY23. Zkoušel jsem kontaktovat Ferdu25, ale údajně nepříjímá zprávy. Ideálně Vysočina, Brno, ale v krajní nouzi dojedu kamkoliv. Díky za reakci.

@HitachiSW uprava uz neni mozna, pokud mas parkovaciho asistenta - nebude pak funkcni, a mozna i nejake dalsi veci. JA si toho vsiml diky tomuto.

Resil jsem to s ferdou a jedinne reseni je HW modul z aliXpressu, ktery za tebe bude tlacitko sam "mackat" po startu.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.