Publikováno Květen 5, 201510 r Ahojte, mám problém s autem z bazaru. Po nějaké době po koupi mi začal dělat problémy. Zajel jsem do servisu a tam jsem zjistil tohle: Zjištěn olej v chladícím systému, hlava byla na kontrole, ta je ok. V bloku motoru zjištěna směs oleje a kapaliny. Závěr: na boku motoru došlo k poškození mazacího kanálu a následnému průniku do chladící kapaliny. Doporučena výměna motoru. Existuje jiná varianta než výměna celého motoru a je takové poškození opravdu možné? Děkuji za připomínky. Přikládám foto motoru.
Květen 5, 201510 r Autor Bohužel hned po 14 dnech, takže to bylo asi nachystané. Teď to řeším s bazarem... :-(
Květen 5, 201510 r A to nebyla expanzka mastna od oleje, nebo kafe na olejove merce? Pokud je hlava ok, tesneni pod hlavou ok, tak krom vyrobni vady jako porezita v bloku, nebo prasknuteho bloku, tezko pochopim kde jsou okruhy prostrelene. Co reklamace v bazaru? Posudek ze servisu mas.
Květen 5, 201510 r Autor Asi to bylo dobře nachystané, aby se nic nepoznalo :-( Reklamaci v bazaru řeším, ale zatím čekám, jak se k tomu vyjádří a jakým způsobem se to bude řešit. Čekám, že se bude podílet na opravě. Teď mi jde o to, jestli mám shánět nový motor nebo jen blok... Upraveno Květen 5, 201510 r od kolmi
Květen 5, 201510 r Tak tohle není určitě běžná závada! To opravdu vypadá na výrobní vadu. Těžko radit jestli jen blok,nebo celý motor. Protože do druhého bloku nemůžeš jen tak vše přeházet z toho svého. Bude to chtít pár věcí nových.
Květen 5, 201510 r ja bych to teda řešil, včetně posudku, pohroz jim právníkem, televizí, novinama.. takový šmejdi...
Květen 5, 201510 r Autor Logicky to samozřejm řeším. Nicméně autobazar měl auto u sebe chvíli a tvrdí, že o problému nevěděli. Bývalý majitel auta přestal komunikovat.
Květen 5, 201510 r kolmi hodne takychto mot. som repasoval ale takuto zavadu som ešte nestretol. U inej značky sa toto stalo že im v zime zamrzla nemrzka a potom nič ine nepomohlo len vymena motora.
Květen 6, 201510 r Nemoze byt toto ten isty pripad? Byvaly majitel kaslal na nemrzku, lial len vodu a v zime mu roztrhlo blok, tak sa toho rychlo zbavil
Květen 6, 201510 r To je celé nějaké divné. Aby to prasklo od mrazu, tak by tam musela být čistá voda a dnes snad nikdo nedává. Když je jen malá koncentrace, tak to nezmrzne na kámen, ale udělá ledovou tříšť a ta nemá "trhací" účinky. A i kdyby, tak by to neprasklo jen z vody do oleje, ale praskl by celý blok, takže by tekla voda ven, nejspíš by vyskákaly zátky na hlavě. Olejový kanál s tlakovým olejem sousedí s vodou jen tam, kde jde olej z čerpadla do filtru a zpátky (levá přední svislá hrana bloku motoru). A že by to prasklo zrovna na tomhle kousku? To se mně nezdá. Mně se jako nejnebezpečnnější místo jeví těsnění pod hlavou, tam kde přechází olejový kanál z bloku do hlavy. Mělo by jít natlakovat (třeba jen vzduchem) olejové kanály a sledovat kde to bublá.
Květen 6, 201510 r Kdyby to byl ten případ Pavelo SK tak by se to projevilo velice pravděpodobně hed při prvním zahřátí. Tohle je opravdu zvláštní a mimořádná situace a pořád se mi nechce věřit že je blok KO. Ono to ani moc bez defektoskopu jen pohledem zjistit nejde.
Květen 6, 201510 r Drzel bych se stopy expanzni nadobka: pokud je uplne nova nebo podezrele cista a odmastena, musel o oleji ve vode predchozi majitel vedet.
Květen 13, 201510 r Pak dej vedet jak jsi dopad s reklamaci a co tomu vlastne bylo. Jsme napnuti jako xandy.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.