Publikováno Květen 13, 201510 r Po dvou měsících s novým autem mne čekalo překvápko v podobě z výroby nenaplněné klimatizace.Nesetkal jste se s tím už někdo taky?
Květen 14, 201510 r Autor Nevypadá to - třetí den od naplnění stále drží, ale možné je samozřejmě všechno.Škoda, že při těch desítkách čidel není jedno navíc na tlak v systému A/C.
Květen 14, 201510 r Čidlo na tlak tam musí bejt, jinak by se zničil kompresor při běhu bez chladiva. Jinak u mé 1,8 T je klima stále funkční na 100% po 16 letech. Tehdy se nedělala technika na jen tak tak přežití záruky
Květen 21, 201510 r Autor Potom by byl fajn i nějaký výstup ze zjištěných nízkých hodnot a ne jen míra potu na zádech osádky :-D
Květen 21, 201510 r popravdě řečeno je to hodně divné. Předpokládám, že auto prochází jednak výstupní kontrolou a jednak předprodejní kontrolou. Minimálně výpis z diagnostiky by to měl odhalit. Připadá mi téměř nemožné, že by se na něj dvakrát zapomnělo.
Květen 23, 201510 r Autor Taky mi to přijde zvláštní - místní (španělský) servis naznal, že v zimě (která je v Čechách určitě nesmírně krutá) se možná klimy ani neplní :-DV každém případě 2 týdny po naplnění zatím drží, takže uvidíme, jak dál.
Červen 13, 201510 r Plnili jsme teď klímy na firemních autech. Přijel borec s mobilním plněním. Kecali jsme o kdečem. Padla řeč i na oblíbené téma: "jó dřív, to se ještě dělali auta" :-) Nicméně zajímavý vývoj objemu chladící kapaliny v Octávkách: Octavia 1 - 750g Octavia 2 - 525g Octavia 3 - 450g
Červen 14, 201510 r Mimo to, že půjde o ekologii (menší zatížení prostředí), znamená to i že menší náplň je rychleji nachlazená, nebo jde jeno výkon kompresoru... ? Nebo neptal ses v čem je ten pokrok...
Červen 14, 201510 r Není to míněno moc jako pokrok. Jde o to, že každá klíma pomaličku vytéká. A máš-li zásobník skoro poloviční proti O1, tak se může stát, že se to bude řešit dost často. Říkal, že klenoty jako Megane, Chevrolety apod. maji kolem 300g a začínají se měnit třeba už 3 roky po koupi.
Červen 14, 201510 r Jinak stavěný okruh, u každého auta jiný kompresor. Vcelku průšvih je u O II.....
Červen 14, 201510 r Jakej průšvih? Jedno z aut je O2 a právě u ní se pán vyjádřil, že se mu zdá, že kompresor už není to, co zamlada. Proti těm O1 byla trubka o dost teplejší. Furt studená, ale ne tolik. Napověz, co víš :-)
Červen 14, 201510 r O I má kompresor který se zapíná a vypíná. O II má systém převzatý kompletně z Golfu, což je podstatně menší auto a kompresor, který je stálo běžný jede ve vyšší zátěži. I spojka na kompresoru je relativně hodně na těsno. Behr třeba upravoval spojku na náhradě originálního kompresoru, protože ta je dimenzovaná hodně "na krátko" a systém po letech má uvnitř spoustu nečistot, které dál zvyšují zátěž kompresoru než se utrhne. Při výměně se potom neudělají všechny nezbytné kroky a už tam letí další kompresor.....
Červen 14, 201510 r Zajímavé, takže předpokládám, že OIII má také komplet klimu z Golfa VII, ale asi silnější kompresor než byl u OII ne.... protože mě příjde že to chladí lépe....
Červen 14, 201510 r Stejný problém jsem řešil u OII po 3 měsících. Prostě toho tam z výroby dali málo. Klima vrčela a málo chladila. Genius v servisu nevěděl čím to je a že to mám ještě nechat, protože je to v záruce a řešit to budou, když to samo nepřestane. Samozřejmě jsem se pěkně... a trval na opravě. Pak najednou zjistili, že je tam málo chladiva.
Červen 14, 201510 r No záleží jakou plničkou to dělal.... Některé mají účinnost jen 80% tj. i nové auto nebude mít nikdy plnou náplň chladiva a to ani při opakovaném plnění.....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.